► ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

► ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 16/4, 10:30 πμ

ypoyrgeio.6

Από τη σημερινή κινητοποίηση συλλόγων εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους αρκετοί σύλλογοι (Αριστοτέλης, Κ. Σωτηρίου, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου), η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής και το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε εκπαιδευτικές διευθύνσεις, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Φωτό Αφροδίτη Φράγκου/Εργατική Αλληλεγγύη.

ΕΚΑΠΙ

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής Κ. Σωτηρίου 15/4

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία

 #Κινητοποίηση Πέμπτη 16/4 στις 10:30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Προς: τα μέλη, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ. ΟΛΜΕ

Η κατάθεση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου για την Παιδεία, στη δημόσια διαβούλευση την επόμενη βδομάδα εν μέσω πανδημίας και διακοπών Πάσχα αποτελεί πρωτοφανή πράξη πολιτικής ανηθικότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των τελευταίων ημερών το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενδέχεται να περιλαμβάνει τα εξής: τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, αντιδραστικές αλλαγές στην δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης κ.α.

Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες κάτω από πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, επιχειρούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μαθητών μας.

fullsizeoutput_4fe

Το πανό της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας στην πορεία του περασμένου Νοέμβρη. Φωτό Ε.Α.

Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να βγάλει από το μυαλό της κάθε σκέψη για κατάθεση τέτοιου σχεδίου νόμου, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει και θα απαντήσει, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δράση!

Είμαστε σε θέση μάχης με τις αποφάσεις των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Καλούμε:

Tο  Υπουργείο εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς αποκλεισμούς και με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Απαιτούμε:

Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ για να σωθούν ζωές, όχι τα κέρδη τους! Τα νοσοκομεία παραμένουν ανοχύρωτα, το υγειονομικό προσωπικό ακόμη και σήμερα δουλεύει χωρίς τα αναγκαία μέσα για να εργαστεί με ασφάλεια και άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί δεν τους είδε ποτέ γιατρός. Για να σωθεί η δημόσια υγεία και ο λαός από την πανδημία, ο μόνος δρόμος είναι η άμεση ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που θέτουν το υγειονομικό προσωπικό (ΟΕΝΓΕ).

Μένουμε δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους που αυτή τη στιγμή ξέχωρα από τον καθημερινό φόβο του κορονοϊού που απειλεί τη ζωή τους, πέρα από τον αναγκαστικό εγκλεισμό μέσα στα σπίτια, βιώνουν και την οικονομική ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ανεργία και την επισφάλεια. Εργοδοσία και κυβέρνηση διαλύουν το εργατικό δίκαιο με μαζικές απολύσεις, διαμορφώνουν μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα καταργώντας τις ΣΣΕ, μειώνουν μισθούς και μεροκάματα, επιχειρούν την εντατικοποίηση στην δουλειά, επιβάλουν εξοντωτικά ωράρια εργασίας, ενισχύουν την αυθαιρεσία και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται ούτε να αιφνιδιαστεί ούτε να φιμωθεί.

fullsizeoutput_4f6

Το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Ο Αριστοτέλης” στην πορεία της 23ης Νοέμβρη 2019. Φωτό Ε.Α.

Προχωράμε σε μια πρώτη άμεση κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας (με όλα τα αναγκαία μέτρα ατομικής προφύλαξης) την Πέμπτη 16/4 στις 10:30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο βαθμό που το Υπ. Παιδείας προχωρήσει σε ανακοίνωση την ερχόμενη εβδομάδα προτείνουμε προς όλους τους συλλόγους ΕΛΜΕ και Ομοσπονδίες να προχωρήσουμε σε άμεση συγκέντρωση στη Βουλή την επομένη της ανακοίνωσης και να προχωρήσουμε σε διαδικασίες συντονισμού πανεκπαιδευτικά ενάντια στην ψήφιση του. Η εκπαιδευτική κοινότητα και ο Κλάδος στο σύνολό του να αντιδράσει μαζικά, ενωτικά και δυναμικά σε κάθε σχέδιο να περάσει νομοσχέδιο με αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s