► 7 ΑΠΡΙΛΗ: ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ! – ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ κ.α. – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ!

ΝΙΚΑΙΑ

Από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου Νίκαιας. Φωτό Ε.Α.

Μετά από το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών) σήμερα Τρίτη πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία όλης της Ελλάδας με συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και νεολαίας, με κύριες διεκδικήσεις τη διανομή στον πληθυσμό και στους ιατρονοσηλευτές μέσων ατομικής προστασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού, και την «πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», όπως αναφέρει το κάλεσμα κινητοποίησης τής ΟΕΝΓΕ.

Οι σημερινές συγκεντρώσεις γιατρών, νοσηλευτών, εργαζομένων και εργατικών σωματείων ήταν μια τεράστιας σημασίας Μέρα Δράσης για την υγεία του λαού και του νοσηλευτικού προσωπικού, και ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και στην ΕΕ που διάλυσαν τα συστήματα δημόσιας υγείας και τώρα απολύουν εκατοντάδες χιλιάδες, κατακρεουργούν τους μισθούς και επιβάλουν δικτατορικά μέτρα.  

fullsizeoutput_d99

Από τη συγκέντρωση στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σήμερα το πρωί. Φωτό 902.gr

evasm0ru0aep5o-

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισβάλουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σήμερα το πρωί για να διαλύσουν τη συγκέντρωση γιατρών και νοσηλευτών μέσα στο προaύλιο του νοσοκομείου. Φωτό left.gr

Περίπου 100 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στη σημερινή πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η χούντα Μητσοτάκη έστειλε στον Ευαγγελισμό, όπως και στο Γεννηματά, μια διμοιρία αστυνομικών ΔΙΑΣ για να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δικαιολογία την Κυβερνητική διαταγή για απαγόρευση συνάθροισης περισσοτέρων των 10 ανθρώπων.

Με συνεχή συνθήματα και γιουχαΐσματα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί ανάγκασαν τους αστυνομικούς να φύγουν.

fullsizeoutput_da3

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ σήμερα το μεσημέρι στη συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου Νίκαιας. Φωτό Ε.Α.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά πάνω από 150 εργαζόμενοι και αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων, τοπικών φορέων και αριστερών κομμάτων με τα πανό τους διαδήλωσαν στην είσοδο του νοσοκομείου, ενώ στο προαύλιο συγκεντρώθηκαν οι γιατροί και νοσηλευτές με το πανό «Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας».  

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ΠΕΝΕΝ, Εργατικά Σωματεία και Φορείς Πειραιά, Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης, Κόντρα στο Ρεύμα Νίκαια-Ρέντη, ΟΡΜΑ, ΚΚΕ μ-λ, ΟΚΔΕ, ΕΡΓΑΣ, η ΟΓΕ κ.α.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων και φορέων, και διαβάστηκε η απόφαση υποστηρίξης της ΟΛΜΕ (εκπαιδευτικοί). Στην ομιλία του ο Αντώνης Νταλακογεώργος, Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Ομοσπονδία ναυτών), καταδίκασε την απουσία μέτρων και υλικού προστασίας των ναυτικών στα πλοία, ζήτησε την επίταξη του κλάδου ιδιωτικής υγείας, και οργάνωση αντίστασης στην επίθεση της Κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων.

Από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας μίλησαν η Όλγα Κοσμοπούλου, που αναφέρθηκε κύρια στην έλλειψη ιατρικών μέσων, εργαλείων και προστασίας από τον κοροναϊό, και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου ο οποίος καταδίκασε «την πρωτοφανή αθλιότητα της Κυβέρνησης να στείλει την αστυνομία να διώξει τους γιατρούς από το νοσοκομείο που εργάζονται (Ευαγγελισμός)». Ο Παπανικολάου ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τόνισε ότι η Κυβέρνηση, «θεωρεί “ήρωες” τους νοσοκομειακούς μόνο όταν δεν έχουν φωνή, όταν όμως στέκονται όρθιοι τότε χαραχτηρίζονται τρομοκράτες».   

ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Από τη σημερινή συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου Νίκαιας. Φωτό Ε.Α.

Την προηγούμενη Πέμπτη η ΠΕΝΕΝ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ αποφάσισαν την «ολόπλευρη στήριξη της Πανελλαδικής μέρας δράσης για τη Δημόσια Υγεία που καλεί η ΟΕΝΓΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των δημοσίων νοσοκομείων στις 7/4», και καλούν «τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για συντονισμένη Πανελλαδική μέρα δράσης την Τρίτη 14 Απριλίου για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων».

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη βάζει τα κέρδη και το καπιταλιστικό σύστημα πάνω από τις ζωές! Τα εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες πρέπει να καλέσουν σε απεργίες και καταλήψεις με αυτοδιαχείριση των νοσοκομείων από το προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές) και τα εργατικά σωματεία της περιοχής, και παράλληλα την πλήρη εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.  

Τώρα είναι η περίοδος οργάνωσης της Αντίστασης νοσηλευτών, εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στα αντεργατικά και αντιδημοκρατικά μέτρα της χούντας Μητσοτάκη και της ΕΕ που έχουν οδηγήσει σε θάνατο δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη και έχουν βάλει σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων!

Τα πρωτοπόρα εργατικά σωματεία πρέπει να προετοιμάσουν τη σύγκρουση για τη συντριβή μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s