► ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ!

7 ΑΠΡΙΛΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

► ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_d95

Στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση για την υγεία, εργασία και δικαιώματα της εργατικής τάξης και νεολαίας οι νοσοκομειακοί γιατροί του Δημοσίου καλούν σε συγκεντρώσεις την Τρίτη 7 Απρίλη στα προαύλια των νοσοκομείων.

Τα εργατικά σωματεία όλων των κλάδων πρέπει να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουν από την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες την άμεση κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τρίτη και μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία.       

« Κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στα σωματεία των υγειονομικών και των εργαζομένων όλης της χώρας.

Τρίτη 7 Απρίλη: Μέρα δράσης για την Υγεία του λαού!

Παρεμβάσεις έχουν αποφασιστεί σε νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας, με αιτήματα αιχμής:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. »  

fullsizeoutput_d94

Τα νοσοκομεία όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις το πρωί – μεσημέρι της Τρίτης 7 Απρίλη: Αθήνα: Αγία Όλγα, Ασκληπηείο, Αττικόν, Γεννηματάς, ΨΝΑ Δαφνί, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, ΚΑΤ, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού. Πειραιάς: Αντικαρκινικό Μεταξά, Τζάνειο και το μεσημέρι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου θα παραστεί και το σωματείο ναυτών ΠΕΝΕΝ.

Τα εργατικά σωματεία πρέπει να υποστηρίξουν το αίτημα της ΟΕΝΓΕ για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, αλλά και την ολοκληρωτική εθνικοποίηση της ιδιωτικής υγείας και των φαρμακοβιομηχανιών.

Η πανάθλια ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, που είχε αποφασίσει 24ωρη απεργία για τις 7 Απρίλη, για μια ακόμη φορά «με αίσθημα ευθύνης» την μετέφερε στις 7 Μάη!

fullsizeoutput_d93

Το Σάββατο η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε ότι, “Σε σύσκεψη εκλεγμένων συνδικαλιστών από σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση της ΠΕΝΕΝ και του σωματείου εργαζομένων ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου αποφασίστηκε:

Α) η ολόπλευρη στήριξη της Πανελλαδικής μέρας δράσης για τη Δημόσια Υγεία που καλεί η ΟΕΝΓΕ και πρωτοβάθμια σωματεία των δημοσίων νοσοκομείων στις 7/4 […]

Β) Κάλεσμα σε σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για συντονισμένη Πανελλαδική μέρα δράσης την Τρίτη 14 Απριλίου για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων […].

Χτες κοινοποιήθηκε Δήλωση Εκλεγμένων Συνδικαλιστών που υπογράφουν περίπου 270 συνδικαλιστές όλων σχεδόν των κλάδων (κείμενο στον ιστότοπο https://pandiera.gr/δήλωση-συνδικαλιστών-τα-εργατικά-δικ/), υποστήριξης τής κινητοποίησης της 7ης Απρίλη και αναφέρουν: «Η πάλη για τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες δεν αναστελλεται. Δίνουμε τη μάχη, αγωνιζόμαστε ΤΩΡΑ! Να σωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός, όχι τα κέρδη των αφεντικών».

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη αποδείχτηκαν ανίκανες να προφυλάξουν το λαό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς για χρόνια διάλυαν τα δημόσια ΕΣΥ και σήμερα έχουν ως προτεραιότητα την οικονομία (δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών και τραπεζιτών) παρά την υγεία του πληθυσμού.

Σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ – και ιδιαίτερα στις πιο οικονομικά δυνατές – ο κοροναϊός εξαπλώθηκε με ταχύτητα αφού δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και δεν εφαρμόστηκαν οι κατάλληλες μέθοδοι (μαζικά τεστ) που συμβούλεψε ο ΠΟΥ.

Έτσι σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι – γιατροί, νοσηλευτές και πληθυσμός – πεθαίνουν σε τραγικές συνθήκες μακριά από τις οικογένειες τους! 

Τα προσφυγικά στρατόπεδα Ριτσώνας και Μαλακάσας, όπου επιβιώνουν σε πανάθλιες συνθήκες πάνω από 4.000 άνθρωποι με πολλά παιδιά, ανακοινώθηκαν κρούσματα κοροναϊού και έχει επιβληθεί καραντίνα 14 ημερών με απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Η εγκληματική χούντα Μητσοτάκη έχει αφήσει τους πρόσφυγες απροστάτευτους στον κοροναϊό.

fullsizeoutput_d12

Από τη διαδήλωση προσφύγων στις 8 Μάρτη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η χούντα Μητσοτάκη επέτρεψε την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων ενώ άλλοι τόσοι – συνολικά το 70%-80% περίπου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα – πρέπει να επιβιώσουν με 800 ευρό για ενάμισυ μήνα σε τρεις δόσεις!

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αυτά τα μέτρα και συνθήκες θα παραμείνουν για μήνες. Οι εργαζόμενοι/ες ξέρουν ότι η ΕΕ και ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσουν να τα επιβάλουν ως μόνιμα! Πρέπει όμως να κατανοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όλα τα μέτρα της χούντας Μητσοτάκη παρά τις λεκτικές διαφωνίες. Η πρώτη πράξη του νέου ηγέτη Κιρ Στάρμερ του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας – φανατικού υποστηριχτή της ΕΕ, όπως ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης – ήταν να στηρίξει την πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον των Τόρις.

Κυβερνήσεις “εθνικής ενότητας” είναι στα σκαριά και σε αρκετές χώρες της ΕΕ.

Μπροστά σ’ αυτή την καταστροφή τα εργατικά σωματεία και φορείς καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση όλων των ειδών κινητοποιήσεων (απεργίες, μπλοκαρίσματα, καταλήψεις κ.α.) για την επιβίωση του πληθυσμού και τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας.

Η ΕΕ και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν δεκάδες χιλιάδες για να επιβιώσει το σύστημα τους.

Τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι μπορούν να νικήσουν τον κοροναϊό, την ΕΕ και τη χούντα Μητσοτάκη με μάχη για την ενοποίηση της εργατικής τάξης, ενάντια στην προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με συνεχείς καθημερινές κινητοποιήσεις αντίστασης για επιβίωση και δουλειά.

Προοπτική αυτών των κινητοποιήσεων πρέπει να είναι η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής μνημονίων, ανατροπής Μητσοτάκη και εξόδου από ΕΕ.    

3000

Πάνοπλος στρατός στο κέντρο του έρημου Μιλάνο. Οι άρχουσε τάξεις στην Ευρώπη προετοιμάζουν δικτατορικές κυβερνήσεις “έκτακτης ανάγκης” ενάντια στους εργαζομένους και νεολαία. 

► Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΟ» ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΕ!

Την προηγούμενη Παρασκευή (3/4) καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχιζαν ακάθεχτα τη βουτιά στην κόλαση (έχουν χάσει περίπου 30% της αξίας τους φέτος!), παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δανείζει η ΕΚΤ με 0% επιτόκιο (!), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας  (EMS) Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ ανάγγειλε σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σε 14 κύριες εφημερίδες της ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας, ότι «Τα Ευρω-ομόλογα δεν είναι η λύση στο κόστος του κοροναϊού».    

Αυτό ήταν ένα γερό σκαμπίλι στους ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ (μεταξύ τους η Γαλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα) που έχουν απαιτήσει από την Τετάρτη 18 Μάρτη, την έκδοση ειδικού κοινού ομολόγου απ’ όλα τα κράτη της ΕΕ ώστε – με την εγγύηση της Γερμανίας – να αντλήσουν δισεκατομμύρια με πολύ μικρό επιτόκιο από τις αγορές.

Αυτά τα χρήματα θα μοιραστούν κύρια σε Ισπανία και Ιταλία που αντιμετωπίζουν άμεση οικονομική κατάρρευση.

Η Γερμανία και οι δορυφόροι της (Ολανδία, Τσεχία, Φινλανδία κ.α.) έχουν αρνηθεί επίμονα την έκδοση ευρω-ομολόγου και παραπέμπουν τις Ιταλία – Ισπανία στον Ρέγκλινγκ ο οποίος τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες αλλά με όρους βάρβαρης μνημονιακής λιτότητας!

Οι συζητήσεις μεταξύ των ηγετών της ΕΕ δεν έχουν καταλήξει πουθενά και στο Γιουρογκρούπ της Τρίτης θα γίνει μια προσπάθεια συμβιβασμού, π.χ. ο Ρέγκλινγκ να μαλακώσει τους όρους δανεισμού από το EMS.

Το ζήτημα είναι ότι η οικονομική κρίση που επέφερε ο κοροναϊός – χωρίς η ΕΕ να έχει επιλύσει την κρίση του 2008 – έχει καταστρέψει τις επιχειρήσεις και τράπεζες Ισπανίας και Ιταλίας, και καθώς η Γερμανία – Ολανδία αρνούνται την «αλληλεγγύη», το σχίσμα μεταξύ Νότου και Βορρά οδηγεί σε διαζύγιο.

Κάτι τέτοιο θα είναι η απόλυτη καταστροφή για τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό που θα προσπαθήσει να αποφύγει την εξαφάνιση με δικτατορικά μέτρα και ανοιχτές συγκρούσεις μεταξύ κρατών.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τους λαούς της Ευρώπης από τη ρότα καταστροφής είναι η επαναστατική δράση της εργατικής τάξης και νεολαίας που καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό και να προχωρήσει στην εγκαθίδρυση εργατικών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων εθνικοποίησης των τραπεζών και στη συγκρότηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s