► ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

► ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

DSC06769

Από τη συγκέντρωση γιατρών και νοσοκομειακών στο Υπουργείο Υγείας στις 19/3. Φωτό Ε.Α.

Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ κάλεσε χτες Τετάρτη 2 Μάρτη «τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου», την Τρίτη 7 Απρίλη «Παγκόσμια Μέρα Υγείας Μέρα Πανελλαδικής Δράσης».

Με σύνθημα ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ –ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ η ΟΕΝΓΕ αναφέρει τρεις κύριες διεκδικήσεις:

«Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς».

aktor5

Από την κινητοποίηση στα γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών σήμερα πρωί Παρασκευής 3 Απρίλη ενάντια σε 15 τηλεαπολύσεις. Φωτό pandiera.gr

Παρ’ ότι τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται και η επιδημία απλώνεται στα προσφυγικά στρατόπεδα και στα πλοία – όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ – η χούντα Μητσοτάκη αρνείται τα βασικά μέτρα (όπως έδειξε η εμπειρία στην Κίνα και Ν. Κορέα) μαζικών τεστ και άμεσης τοποθέτησης χιλιάδων γιατρών και νοσοκομειακών στα νοσοκομεία.

Αντί να εθνικοποιήσει τον κλάδο ιδιωτικής υγείας και τις φαρμακοβιομηχανίες, η χούντα Μητσοτάκη προκλητικά χρηματοδοτεί τους κλινικάρχες επιχειρηματίες, επέτρεψε χιλιάδες απολύσεις και “εκ περιτροπής εργασία” στα ιδιωτικά νοσοκομεία με μείωση μισθών 50%, και επέβαλε ως κατοχικός στρατός περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών. 

Αντί να επαναλειτουργήσει τα νοσοκομεία που έκλεισαν απ’ τα μνημόνια, τώρα η χούντα Μητσοτάκη σκοπεύει να επιβάλλει νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις του πληθυσμού σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα. Στα μυαλά τους είναι να βγάλουν το στρατό στους δρόμους με δικαιολογία την εφαρμογή των διαταγών τους!

flavio le salso milan mrach

Ο ιταλικός στρατός στην κεντρική πλατεία Ντουόμο του Μιλάνο. Φωτό Flavio le Salso

Τώρα είναι η ώρα όλη η εργατική τάξη με τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να οργανώσουν την πιο μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης 7 Απρίλη που κάλεσαν οι γιατροί ΟΕΝΓΕ.

Ο ΧΑΡΑΧΤΗΡΑΣ της κινητοποίησης δεν μπορεί παρά να είναι 100% ΑΝΤΙ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ και 100% ΑΝΤΙ-ΕΕ, καθώς αυτοί είναι οι εγκληματίες που αρνήθηκαν να πάρουν έγκαιρα και σωστά μέτρα προστασίας του πληθυσμού ενάντια στον κοροναϊό και να εφοδιάσουν το νοσηλευτικό προσωπικό με τα απαραίτητα εφόδια.

Η κινητοποίηση δεν μπορεί παρά να έχει ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ με μαζικές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία αλλά και όπου αλλού αποφασίσουν τα σωματεία των εργαζομένων.   

Είναι κρίσιμη στιγμή όπου τα αγωνιστικά σωματεία και οι αγωνιστές της εργατικής τάξης καλούνται να μπουν μπροστά και να αποδείξουν στην πράξη την αποφασιστικότητα τους για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε σύγκρουση με τη χούντα Μητσοτάκη της εγκληματικής πολιτικής τής ΕΕ “λεφτά για τις τράπεζες, ψίχουλα για την υγεία και τους εργαζομένους”.   

DSC06767

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββα στην κινητοποίηση που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας, 19/3. Φωτό Ε.Α.

Ο ΣΚΟΠΟΣ της κινητοποίησης προκύπτει από τα γεγονότα: η προστασία της υγείας, της δουλειάς και των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από τη χούντα Μητσοτάκη ούτε από την ΕΕ.

Μόνο αν πάρει στα χέρια της η εργατική τάξη τις τύχες της μπορεί να επιζήσει! Κι αυτό σημαίνει ενοποίηση όλων των εργαζομένων και οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων λιτότητας και της χούντας Μητσοτάκη με έξοδο από την ΕΕ.     

►ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΕΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ!

Φοβερή αύξηση της ανεργίας στις ΕΠΑ καθώς 6,65 εκατομμύρια εργαζόμενοι ζήτησαν βοήθεια στα ταμεία ανεργίας την περασμένη βδομάδα. Ο τεράστιος αριθμός αιτήσεων «κατέβασε» τις τηλεφωνικές γραμμές και τους ιστότοπους.

Την προ-προηγούμενη βδομάδα είχαν καταγραφεί 3,3 εκατομμύρια άνεργοι. Μέσα σε 2 βδομάδες η κρίση του κοροναϊού δημιούργησε σχεδόν 10 εκατομμύρια χωρίς δουλειά!

Η εταιρεία Άμαζον στην αποθήκη της Νέας Υόρκης απέλυσε τον αγωνιστή που ηγήθηκε απεργία απαιτώντας μέσα προστασίας για τους εργαζομένους.  

Στη Βρετανία η αεροπορική εταιρία ΒΑ θα απολύσει 30.000 εργαζόμενους, ενώ το κρατικό Γραφείο Εθνικής Στατιστικής ανακοίνωσε ότι το 25% των επιχειρήσεων στη Βρετανία θα απολύσει προσωπικό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί άγρια από την κρίση. Υπολογίζεται ότι 30% των εργαζομένων έχει απολυθεί και ένα άλλο 30% εργάζεται εκ περιτροπής!

Η κρίση των μικρών επιχειρήσεων φαίνεται και στη Γερμανία όπου 1,1 εκατ. οικογενειακές επιχειρήσεις ζήτησαν κρατική βοήθεια.

Los Angels Med Centre nurses

Από την κινητοποίηση του συνδικάτου νοσοκόμων στο Λος Άντζελες Μέντικαλ Σέντρτην περασμένη βδομάδα με απαίτηση μέτρα προστασίας ενάντια στον κοροναϊό.

ΑΝΤΙ ΕΥΡΟ-ΟΜΟΛΟΓΟ Η ΦΟΝ ΛΕΪΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!

Η κρίση διάλυσης της ΕΕ φάνηκε καθαρά την περασμένη Πέμπτη όταν η Γερμανία αρνήθηκε το “ευρω-ομόλογο” (“κορονα-ομόλογο”) απο την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), που ζήτησαν επίσημα 9 χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Γαλία, Ιταλία και Ισπανία.

Παρ’ ότι πλειοψηφία και μάλιστα δυνατή, με τη συμμετοχή των Γαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, οι ηγέτες των 9 δεν φαίνεται να έχουν τα κότσια να αντιταχτούν στη Γερμανία, Ολανδία και τους βορειο-ευρωπαϊκούς δορυφόρους τους.

Την Πρωταπριλιά ο Ολανδός Υπουργός Οικονομικών Βόπκε Ούκστρα δήλωσε ότι προτείνει τη δημιουργία ταμείου βοηθείας για τις νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες και η Ολανδία δίνει ως δώρο 1 δισ. ευρό! Κυνικό πρωταπριλιάτικο αστείο των χρηματιστών προτεσταντών.

Χτες 2 Απρίλη η Πρόεδρος της Κομισιόν Γερμανίδα Ούρσουλα φον Λέϊεν ζήτησε συγγνώμη από την Ιταλία για την έλλειψη αλληλεγγύης και πρότεινε τη σύσταση ενός ταμείου 100 δισ. ευρό από την ίδια την Κομισιόν (!) για βοήθεια στις χώρες της ΕΕ που έχουν την περισσότερη ανάγκη. Πρώτο βήμα όλες οι χώρες της ΕΕ να βάλουν σ’ αυτό το ταμείο ότι μπορεί η κάθε μια για να μαζευτούν 25 δισ. ευρό ως εγγύηση στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τράπεζες που θα αγοράσουν τα ομόλογα που θα εκδώσει η Κομισιόν.

Το ότι η ίδια η Κομισόν προτείνει κάτι τέτοιο, είναι απόδειξη της διάλυσης της ΕΕ καθώς υπάρχουν η ΕΚΤ και άλλοι οικονομικοί οργανισμοί της ΕΕ που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τις Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα που βρίσκονται στο χείλος του χάους.

Soldiers stand guard in Sol Square following the 15-day state of emergency declaration as a precaution against coronavirus (COVID-19) in Madrid, Spain on March 17, 2020. ( Burak Akbulut - Anadolu Agency

Ο ισπανικός στρατός στην πλατεία Σολ της Μαδρίτης το Σαββατοκύριακο. Η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβάλουν δικτατορικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι μπροστά σε κατάρρευση, η ιταλική ή η ισπανική κυβέρνηση θα αποτολμήσουν πράγματα που και οι ίδιες δεν έχουν ούτε καν φανταστεί.

Η μόνη δύναμη που θα σταματήσει τους ευρωπαίους τραπεζίτες και τις Βρυξέλες να οδηγήσουν την Ευρώπη στην κόλαση μιας απίστευτης βαρβαρότητας ανεργίας, δικτατορικής καταστολής και φτώχειας, είναι η οργανωμένη ευρωπαϊκή εργατική τάξη και η μαχητική νεολαία.

Η μέρα δράσης στις 7 Απρίλη πρέπει να είναι η αρχή της οργανωμένης κινητοποίησης των εργαζομένων για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s