► ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ!

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΪ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.  

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΕΚΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ate-aerodromio

Από τη σημερινή κινητοποίηση στο αεροδρόμιο που οργάνωσε η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας ΑΤΕ-ΕΚΑ), ενάντια στις 400 απολύσεις εργαζομένων από την εταιρεία Swissport – Skyserv που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Αθήνας. Απαιτείται η οργάνωση καταλήψεων και απεργιών σ’ όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με πρωτοβουλία των αγωνιστικών σωματείων. Φωτό ΑΤΕ-ΕΚΑ
Ανακοίνωση Ταξικής Ενότητας: 
 https://taxikienotitaeka.blogspot.com/2020/03/swissport-skyserv.html

Οι υπουργοί της χούντας Μητσοτάκη σήμερα Δευτέρα πρωΐ ανακοίνωσαν «5 δισ. ευρό συμπληρωματικές δαπάνες» στον κρατικό προϋπολογισμό λόγω κοροναϊού. Το επίδομα πείνας των 800 ευρό για ενάμισυ μήνα θα δοθεί σε 1,7 εκατομ. εργαζομένους, το 81% του συνόλου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Μια κυνική αποκάλυψη της κολοσιαίας ανεργίας!

Ο Υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας επίσης ανακοίνωσε τη στήριξη 800.000 επιχειρήσεων, το 76% του συνόλου, και βοήθεια προς 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες, το 75% του συνόλου! Η απόλυτη ομολογία της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σταϊκούρας υποσχέθηκε έκτακτη ενίσχυση στους 108.000 εργαζομένους στον κλάδο υγείας και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και επίσης 150 εκατομ. ευρό προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παρά την εξάπλωση της πανδημίας κοροναϊού η χούντα Μητσοτάκη, όπως η ΕΕ, αρνείται τα μαζικά τεστ και την προστασία του πληθυσμού, ενώ οι γιατροί έχουν κατηγορήσει την Κυβέρνηση ότι δεν τους έχει παραδώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας νοσηλευτών και ασθενών στα νοσοκομεία.

DSC06772

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών που οργάνωσε η ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας 19/3/2020 Απαιτείται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για πλήρη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και συντριβή των μνημονίων λιτότητας. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα γιατροί υπογράφουν Ανοιχτή Επιστολή που ζητά κρατικοποίηση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και αναφέρει:

«Για να νικήσουμε τον Κορονοιό χρειαζόμαστε μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία και κρατικοποίηση των ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων ΤΩΡΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δίνουμε μια μεγάλη μάχη για όλη την κοινωνία. Μέχρι τώρα έχουμε θρηνήσει ήδη ένα νεκρό συνάδελφο, περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι της Υγείας ήδη νοσούν από τον ιό, πάνω από 400 είναι επίσημα σε καραντίνα και σχεδόν 3000 υγειονομικοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρόλα αυτά συνεχίζουν να δουλεύουν.

Τι κάνει η κυβέρνηση για να στηρίξει αυτήν μας την προσπάθεια;

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σταμάτησε την ιχνηλάτηση όλου του πληθυσμού, πέρα από τις ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεται ελεύθερη η διασπορά του κορονοιού και ο κίνδυνος να «γίνουμε Ιταλία» μεγαλύτερος. Η ιχνηλάτηση σταμάτησε και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, και ο κατ’ οίκον περιορισμός μειώθηκε σε μία εβδομάδα για όσους από αυτούς εκτέθηκαν στον ιό αντί για δύο που ισχύει για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Για Νοσοκομεία όπως ο Άγιος Σάββας που περιθάλπει ανοσοκατεσταλμένους, και που μετράει ήδη έξη (6) κρούσματα κορονοιού στο προσωπικό, αυτό σημαίνει ότι αντί να θεραπεύουμε ανθρώπους με καρκίνο τους καταδικάζουμε ακούσια σε θάνατο.

Οι διοικήσεις και το Υπουργείο υγείας μας αντιμετωπίζουν ως «αναλώσιμους». Υπάρχει παντελής έλλειψη προστατευτικών μέσων. Δεν μας δίνουν μάσκες, ειδικές στολές και αντισηπτικά. Στις καθημερινές εκκλήσεις του προσωπικού, για Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) η μόνιμη επωδός των διοικήσεων είναι ότι δεν έχουμε αρκετά. Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρόληψης, όχι μόνο δεν του δίνουν ΜΑΠ όπως και στο υπόλοιπο προσωπικό, αλλά τους αφήνουν απλήρωτους. Στο Έλενα Βενιζέλου, στο Αγλαΐα Κυριακού, στο Γεννηματάς. Και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της πανδημίας, τα 12ωρα και 14ωρα για το ήδη λιγοστό προσωπικό των Νοσοκομείων, έχουν αρχίσει να λειτουργούν εξοντωτικά για τους συναδέλφους, που θα στηρίξουν για μήνες αυτήν την μάχη». – [πηγή ΟΕΝΓΕ]

Μέχρι χτες στην Ιταλία είχαν πεθάνει 50 γιατροί.  Σε συλληπητήρια επιστολή του ο Πρόεδρος του βρετανικού BMA [Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος] Δρ Νάγκπολ αναφέρει ότι «εδώ στη Βρετανία οι γιατροί στα νοσοκομεία και ιατρεία, όπου δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μηχανήματα, ο εξοπλισμός κατανέμεται με δελτίο και το ποιοτικό επίπεδο των εξοπλισμών που παρέχεται είναι κατώτερο απ’ αυτό που χρειάζεται. Πρόκειται για απαράδεχτο ρίσκο στην υγεία και τις ζωές των γιατρών και των ασθενών».

βιομε

Σήμερα το πρωΐ η χούντα Μητσοτάκη διέταξε τη ΔΕΗ και τα ΜΑΤ να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη ΒΙΟΜΕ! Η Ανακοίνωση της ΒΙΟΜΕ αναφέρει: 

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους <<συναδέλφους>> της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία.

Εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης
του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής
 (Θεσσαλονίκη)»

w30-102232w2010512222445745

Από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου υπουργών της χούντας Μητσοτάκη. Είναι υπεύθυνοι της απουσίας μαζικών τεστ για τον πληθυσμό της Ελλάδας και της έλλειψης προστατευτικών μέτρων στα νοσοκομεία καθώς και για τη δημιουργία της τεράστιας ανεργίας. Μαζί με τους αξιωματούχους της ΕΕ και τους πρωθυπουργούς και υπουργούς των κυβερνήσεων της ΕΕ, είναι ηθικοί αυτουργοί της εξάπλωσης της πανδημίας και πρέπει να δικαστούν ως εγκληματίες.

► Ο ΤΡΑΜΠ ΚΥΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ 100.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑ, ΚΑΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΡΧΙΑΤΡΟΣ ΜΕ 20.000!

Η επιδημία κοροναϊού εξαπλώνεται ακόμη με ταχύτητα ιδιαίτερα στις ΕΠΑ και στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις αρνούνται τα μαζικά τεστ και πλήρη προστασία πληθυσμού και νοσηλευτών. Γι’ αυτές προτεραιότητα έχει η οικονομία εκμετάλλευσης των εργαζομένων!

Ο Τραμπ δήλωσε χτες ότι «αν περιορίσουμε [στις ΕΠΑ] τους θανάτους στους 100.000, θάχουμε κάνει καλή δουλειά»! O Βρετανός Αρχίατρος Στίβεν Πάουις, διευθυντής του ιατρικού τμήματος του ΕΣΥ Βρετανίας, τόνισε προχτές ότι «θα έχουμε κάνει καλή δουλειά αν οι θάνατοι είναι 20.000»! Ο κυνισμός της βαρβαρότητας του συστήματος που καταρρέει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, το μεσημέρι της Δευτέρας 30/3, τα κρούσματα του κοροναϊού παγκόσμια ξεπέρασαν τα 740.000 (με 35.000 θανάτους), σχεδόν 150.000 περισσότερα από το μεσημέρι του Σαββάτου 28/3.

Γλέζος

Ο Μανόλης Γλέζος (αριστερά) και ο Λάκης Σάντας στη δεκαετία του 1950.

► ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΪ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.  

Ο Μανόλης Γλέζος ο ήρωας της Αντίστασης στους Ναζί και στο δικτατορικό κράτος που εγκατέστησαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα οι ιμπεριαλιστές Αγγλο-Αμερικανοί, πέθανε σήμερα το πρωΐ Δευτέρα 30 Μάρτη 2020 καρδιακή ανεπάρκεια στο νοσοκομείο της Αθήνας Ερρίκος Ντυνάν. Είχε γεννηθεί στην Απείρανθο, Νάξου, στις 9 Σεπτέμβρη 1922.

Τη νύχτα της 30ής Μάη 1941, ο Γλέζος και ο Λάκης Σάντας ανέβηκαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν τη ναζιστική σημαία προκαλώντας πανικό στα χιτλερικά στρατεύματα και θαυμασμό από όλους τους/τις εργαζόμενους/ες στην κατοχική Ευρώπη.  

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι υποτελείς στον ιμπεριαλισμό ελληνικές κυβερνήσεις τον καταδίκασαν τρεις φορές σε θάνατο και τον κράτησαν 16 χρόνια στη φυλακή. Εκλέχτηκε βουλευτής με την ΕΔΑ (που υποστήριζε το ΚΚΕ) δυο φορές ενώ ήταν στη φυλακή, και μετά τη Μεταπολίτευση με το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΝ και τελευταία με το ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την προδοσία του 2015 αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και εντάχτηκε στη ΛΑ.Ε. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s