► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ!

ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ! – ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

►ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

x1571883_police_violence.jpeg,qitok=eLc2oB1a.pagespeed.ic.RcgZqYa4mz

“…ήρωες τής όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα …  τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν …” – από το διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την 25η Μάρτη 1821. Φωτό Αθήνα Νοέμβρης 2019, ομάδα “ηρώων” χτυπούν και ξεγυμνώνουν ένα νεαρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον κοροναϊό που δημοσιεύει το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς (ΕΠΑ), στο διάστημα από το Σάββατο 21 Μάρτη μέχρι χτες Τρίτη βράδυ 24 Μάρτη, σημειώθηκαν 103.000 περίπου νέα κρούσματα παγκόσμια.

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται με ταχύτητα φωτός – ιδιαίτερα στις ΕΠΑ – καθώς οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις έχουν ως προτεραιότητα την επιβίωση της οικονομίας, δηλαδή των επιχειρήσεων και των τραπεζών που ρουφάν τους κόπους των εργαζομένων και των αγροτών.

Όπως έγραψε στο τουίτ τη Δευτέρα το πρωί ο Τραμπ: «We cannot let the cure be worse than the problem itself»- «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη θεραπεία να είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα».

Για τον Τραμπ, τα αυστηρά μέτρα θεραπείας θα επιφέρουν βαριά ύφεση στην αμερικανική οικονομία, και η ύφεση θα έχει αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους. Γεγονός όμως είναι ότι πράγματι εκατομμύρια έχουν ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ από την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού από το 2008 έως σήμερα.

Έτσι ο Τραμπ, η ΕΕ, η Βρετανία και η Ιαπωνία, τυπώνουν κολοσιαία χρηματικά ποσά  (“ποσοτική χαλάρωση”) για να τα προσφέρουν στις τράπεζες και επιχειρήσεις που έχουν πάει στο διάολο, μήπως και σώσουν το σύστημα.

82289948_10212752950257571_3740524749374095360_o

Τα ηρωϊκά Σώματα Ασφαλείας ΜΑΤ με χημικά ενάντια στους φοιτητές στη Βουλή, τον περασμένο Γενάρη. Φωτό Μάριος Λώλος

Η ΕΕ – παρά τις αντιδράσεις Γερμανίας, Ολανδίας κ.α. – ετοιμάζεται να βάλει στην άκρη προσωρινά το διαβόητο «Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» ώστε με κάποιο τρόπο να χρηματοδοτηθούν οι οικονομίες των χωρών που κινδυνεύουν από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Τα τελευταία δυο 24ωρα η Φεντ, ο G7, οι κεντρικές τράπεζες Ευρώπης, Αγγλίας και Ιαπωνίας, και το ΕΚΟΦΙΝ της ΕΕ υποσχέθηκαν τρισεκατομμύρια στις «αγορές» και αμέσως τα χρηματιστήρια χτες Τρίτη ανυψώθηκαν εις Κύριον: τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτινάχτηκαν από +7,68% (Αθήνα) έως +11% (Φρανκφούρτη), το Τόκιο ανέβηκε κατά +7% και η Γουόλ Στριτ +11,37% μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία της.

Αλλά το καπιταλιστικό σύστημα είναι στη θανάσιμη αγωνία του. Οι κύριοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ΕΠΑ, Ευρώπης και Ιαπωνίας (π.χ, Γκόλντμαν Σακς, Μόργκαν Στάνλεϊ) τις τελευταίες μέρες ανακοίνωσαν ότι επέρχεται στους επόμενους μήνες μεγάλη οικονομική ύφεση 30% ίσως και 40% με αποτέλεσμα εκατομμύρια ανέργων, φτωχών και αστέγων στις μεγάλες πόλεις των ιμπεριαλιστικών χωρών!

ΠΟΕΔΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα Ηρωϊκά Σώματα Ασφαλείας ενάντια σε απεργούς νοσοκομειακούς τον περασμένο Νοέμβρη στο Ζάππειο.

Ήδη από τις αρχές της χρονιάς, οι στατιστικές υπηρεσίες είχαν σημειώσει ότι όλες οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές χώρες (και η Γερμανία) ήταν σε ύφεση -0,1% του ΑΕΠ. Τώρα αυτοί οι αριθμοί φαίνονται νάνοι μπροστά στην επερχόμενη ύφεση.     

Αυτό που πρέπει να κατανοηθεί από την οργανωμένη εργατική τάξη και τους μαχητές της νεολαίας είναι ότι η χούντα Μητσοτάκη – όπως όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις – δεν έχει καμιά διάθεση να πολεμήσει τον κοροναϊό με μέτρα που θα ήταν αντίθετα της μνημονιακής λιτότητας.

Πόσο μάλιστα τώρα που οι χρηματοπιστωτικοί αμερικανικοί οργανισμοί προφητεύουν 5% ύφεση στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Γι’ αυτό δεν πραγματοποιούνται μαζικά τεστ, οι προσλήψεις στο ΕΣΥ γίνονται με αργό ρυθμό και δεν είναι μόνιμες, και αντί για εθνικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων η Κυβέρνηση πληρώνει τους ιδιοχτήτες των κλινικών!

5760

Από τις επιχειρήσεις του στρατού κατοχής των Ηρωϊκών Σωμάτων Ασφαλείας ΜΑΤ στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου τον περασμένο Φλεβάρη.

Την ίδια περίοδο η χούντα Μητσοτάκη επέτρεψε και επιτρέπει την απόλυση εκατοντάδων (όπως π.χ. στο αεροδρόμιο Αθήνας), και έως και 50% του προσωπικού επιχειρήσεων.

Τα 800 ευρό στους απολυμένους και οι διάφορες διευκολύνσεις στους οικιακούς λογαριασμούς και στην εφορία, δεν αρκούν για να ζήσει κανείς. Είναι για τα μάτια του κόσμου. Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχώτεροι.

Παράλληλα οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία του κοροναϊού για να επιβάλουν διχτατορικά μέτρα με το στρατό στους δρόμους. Οι καπιταλιστές θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τα σπασμένα από την εργατική τάξη.

Τα εργατικά συνδικάτα πρέπει να κινητοποιηθούν και να οργανώσουν στους χώρους δουλειάς Επιτροπές Αγώνα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την Αντίσταση στις απολύσεις και περικοπές μισθών και δικαιωμάτων. Να απαιτήσουν την ακύρωση των μνημονίων λιτότητας αφού η ίδια η ΕΕ τα βάζει στην άκρη!

Στη θανάσιμη κρίση του ο καπιταλισμός δεν μπορεί να προστατεύσει τους εργαζομένους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στις τύχες τους στα χέρια τους για την εφαρμογή σοσιαλιστικών μέτρων επίσχεσης και εθνικοποίησης του κλάδου ιδιωτικής υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας, με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, με εργατική κυβέρνηση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s