► Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ! – ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ!

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΨΑΛΤΗΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!

DSC06768

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών της ΟΕΝΓΕ την περασμένη Πέμπτη στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Με συνεχή διαγγέλματα για «ατομική ευθύνη» και τιμωρία των «ανυπάκουων παραβατών» ο Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του καλύπτουν τη δική τους εγκληματική άρνηση να εφαρμόσουν από την αρχή της πανδημίας κοροναϊού, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Παρά τις εκκλήσεις των γιατρών της ΟΕΝΓΕ, ο Μητσοτάκης και ο Υπουργός του αρνήθηκαν να τους συναντήσουν, όπως έχουν αρνηθεί τα μαζικά τεστ, τις προσλήψεις χιλιάδων νοσηλευτών, το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και την επίταξη και εθνικοποίηση του κλάδου ιδιωτικής υγείας και ασφάλισης.

Χωρίς αυτά τα μέτρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας σκοπεύει στην τρομοκράτηση του λαού και στον περιορισμό των ανιδράσεων στην εγκληματική πολιτική των καπιταλιστικών κυβερνήσεων.

Χτες Κυριακή, καθώς ο επιστήμων-ψάλτης Τσιόδρας απηύθυνε ψαλμωδίες εις τον Κύριον, ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση φρόντισε για τους εργαζόμενους: Με 800 ευρό για ενάμισυ μήνα! Με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις! Με απίστευτες εργοδοτικές αυθαιρεσίες και εκβιασμούς που μένουν ατιμώρητες! Με δεκάωρα εξαντλητικής εργασίας χωρίς να προσφέρουν ούτε καν μάσκες και γάντια!     

Η χούντα Μητσοτάκη και όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις είναι υπόλογοι για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα και θα πρέπει να δικαστούν στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης.

Στην Κίνα – παρά την αρχική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της επιδημίας κοροναϊού – εφάρμοσαν αυστηρά μέτρα παράλληλα με μαζικά τεστ, μάσκες και γάντια για όλους/ες, και έχτισαν μέσα σε μια βδομάδα δυο τεράστια νοσοκομεία. Τώρα στην Κίνα η επιδημία έχει περιοριστεί αρκετά ενώ στις ΕΠΑ και στην Ευρώπη οι θάνατοι μετριούνται σε χιλιάδες στις μεγάλες χώρες.

WUHAN, CHINA - FEBRUARY 03: Huoshenshan Hospital construction ne

Το τεράστιο νοσοκομείο Χουόσενσεν στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, το ένα από τα δυο που χτίτσηκαν μέσα σε 10 μέρες στα τέλη του Γενάρη 2020. Φωτό Singer/Anatolu

Την Παρασκευή η Πρόεδρος της Κομισιόν φον ντερ Λέϊεν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ αναστέλλει τους κανόνες “δημοσιονομικής πειθαρχίας” δηλαδή τη βάρβαρη λιτότητα των “πλεονασμάτων”! Αυτή τη βδομάδα η ΕΕ θα ανακοινώσει νέα μέτρα επιπλέον των 750 δισ. ευρό που τύπωσε για να μην καταρρεύει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Για τον Τραμπ, τον Τζόνσον και τους Μέρκελ και Μακρόν, η προτεραιότητα ήταν και είναι η επιβίωση των τραπεζών και τους καπιταλισμού – κι ας πεθάνουν μερικά εκατομμύρια, θα πληρώνουν λιγότερες συντάξεις!

Ο κοραναϊός χτύπησε την καρδιά της παραγωγής της καπιταλιστικής οικονομίας, την αυτοκινητοβιομηχανία και μεταφορές, και τσάκισε τα χρηματιστήρια.

Οι οικονομολόγοι της μπουρζουαζίας προφητεύουν ότι θα υπάρξει στην αμέσως επόμενη περίοδο, οικονομική ύφεση 25% στην Ευρώπη, ενώ άγνωστο τι θα γίνει στις ΕΠΑ αν ο πληθυσμός του παγκόσμιου οικονομικού κέντρου της Νέας Υόρκης χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον κοροναϊό.

Ο Φαρισαίος Βρετανός Πρωθυπουργός Τζόνσον υμνεί το δημόσια Εθνικό Σύστημα Υγείας, που προσπάθησε να καταστρέψει για πάνω από δέκα χρόνια τα κόμμα του, οι Τόρις (Συντηρητικοί), με τη βοήθεια των δεξιών του Εργατικού Κόμματος.

Τώρα οι τραπεζίτες προσπαθούν να διασώσουν τον καπιταλισμό προσφέροντας θυσία στο Θεό του Κέρδους εκατομμύρια εργαζομένους!

China Outbreak

Κινέζοι εργάτες στο χτίσιμο του νοσοκομείου Χουόσενσεν στο Γουχάν. 

Το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι σοσιαλιστικό μέτρο που κατέχτησαν αμέσως μετά τη νίκη τους στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οι εργάτες. Όσοι επέζησαν και επέστρεψαν στη Βρετανία, απαίτησαν εθνικοποίηση μεταφορών, ενέργειας και συγκοινωνιών, και τη συγκρότηση του ΕΣΥ. Αυτό έγινε αργότερα και σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πρωταρχικός στόχος του θατσερικού Νεοφιλελευθερισμού του Μητσοτάκη και της ΕΕ είναι η καταστροφή του ΕΣΥ και κάθε δημόσιας υπηρεσίας, παιδείας και πρόνοιας. Μιλούν για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τη διάλυση του πρώτου με χρηματοδότηση του δεύτερου!

Καμιά φροντίδα για δημόσια δωρεάν τεστ του πληθυσμού, αλλά με 120 ευρό υπάρχει το ιδιωτικό νοσοκομείο!

Στην Κίνα είδαμε πώς οι αρχές μπόρεσαν και περιόρισαν την επιδημία κοροναϊού: κινητοποίησαν τεράστιες κοινωνικές δυνάμεις που προέρχονταν από το δημόσιο σύστημα υγείας, τις εθνικοποιημένες σχέσεις παραγωγής και τον κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό που επέβαλε η Επανάσταση του 1949.

Οι καπιταλιστικές χώρες Ν. Κορέα και Ταϊβάν ακολούθησαν το παράδειγμα της Κίνας (μαζικά τεστ, δωρεάν μάσκες και γάντια, νοσοκομεία, αυστηρή απομόνωση) και καθημερινά εκεί παρατηρείται σταδιακή μείωση νέων κρουσμάτων.

6003

Δημόσια δωρεάν τεστ για όλους/ες στη Σεούλ που έχει περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊκού. Στην Ελλάδα η χούντα Μητσοτάκη αντί για μαζικά τεστ και εθνικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων, ψάλει εις τον Κύριον και επιμένει στην ατομική ευθύνη! 

Μόνο με αυτά τα σοσιαλιστικά μέτρα και την άμεση ανάπτυξη του ΕΣΥ με δημιουργία νέων νοσοκομείων, μπορούν να σωθούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που βρίσκονται σήμερα μπροστά σε κίνδυνο βαριάς ασθένειας και θανάτου. 

Ο Τραμπ και η ΕΕ οδηγούν την ανθρωπότητα από τη μια καταστροφή στην άλλη. Το σύστημα του σάπιου καπιταλισμού γεννά πολέμους, απίστευτη φτώχεια, δεκάδες εκατομμύρια προσφύγων και θανατηφόρες πανδημίες.

Στους χώρους δουλειάς να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων με απαίτηση την πλήρη χρηματοδότηση του ΕΣΥ, εθνικοποίηση του ιδιωτικού τομέα υγείας, ακύρωση απολύσεων και μειώσεων μισθών, καταβολή των επιδομάτων και αναβολή πληρωμής οικιακών λογαριασμών και τραπεζικών δανείων.

Η εργατική τάξη και νεολαία σ’ αυτή τη μάχη επιβίωσης και υπεράσπισης των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πρέπει να κινηθεί και να απαιτήσει με τα μέσα που έχει στη διάθεση της, την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, και να προχωρήσει στην ανατροπή τής χούντας Μητσοτάκη και του καπιταλισμού. – 

Πληροφόρηση: Πρόσφατα σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν καμιά σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s