► Η ΕΕ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ!

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ!

BELGIUM-EU-POLITICS-SUMMIT

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν που χτες Παρασκευή ανακοίνωσε την αναστολή της πολιτικής πλεονασμάτων στις χώρες-μέλη της ΕΕ. Φωτό Kenzo Tribouillard.

Με μια πρωτοφανή απόφαση η ΕΕ ανέστειλε χτες Παρασκευή τους υποχρεωτικούς κανόνες για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, ένα τεράστιο πλήγμα στην καρδιά της οικονομικής πολιτικής της, στα «προγράμματα σταθερότητας και ανάπτυξης» βάρβαρης λιτότητας που είχαν επιβληθεί μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008.

Μπροστά στο φάσμα κατάρρευσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και τη συνεχή αντίσταση των εργαζομένων στα μνημόνια λιτότητας, η ΕΕ αποκήρυξε το θεμέλιο λίθο της, τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική!

Τα διεθνή κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αντέδρασαν με τίτλους όπως «αναστολή του καπιταλισμού όπως τον ξέραμε», καθώς η Γουόλ Στριτ χτες Παρασκευή συνέχισε ακάθεχτη την πορεία της προς την κόλαση με -4,55%, έχοντας χάσει τον τελευταίο μήνα το 31% της αξίας της!   

Σε βίντεο-ανακοίνωση της η Γερμανίδα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λέϊεν είπε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν να στηρίξουν με όσα χρήματα επιθυμούν (!) τους κλάδους της οικονομίας τους που πλήττονται από τον κοροναϊό χωρίς τους περιορισμούς του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης!

DSC06772

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και νοσηλευτών που οργάνωσε η ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας. Απαιτείται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για πλήρη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και συντριβή των μνημονίων λιτότητας. Φωτό Ε.Α.

Με την ενεργοποίηση της «Γενικής Ρήτρας Διαφυγής» το διαβόητο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ακυρώνεται προσωρινά, είπε η Λέϊεν.

Τόνισε ότι «με αυτό τον τρόπο και μαζί με τις αποφάσεις που πήρε πρόσφατα η ΕΚΤ έχουμε ένα οπλοστάσιο για να ξεπεράσουμε την κρίση»,εννοώντας τα τουλάχιστον 750 δισ. ευρό που ανακοίνωσε η ΕΕ την Τετάρτη ότι θα διανείμει στις εθνικές τράπεζες με ανταλλαγή ομολόγων κ.α. Για πρώτη φορά σ’ αυτό το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Μ’ αυτό το κολοσιαίο ποσό «ποσοτικής χαλάρωσης» (εχτύπωση πλασματικού χρήματος) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο από +0,76% (Λονδίνο) έως +6,32% (Μιλάνο) ενώ στην Αθήνα η άνοδος ήταν +5,68%. Αλλά όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήδη έχουν χάσει από 31% έως και 38% της αξίας τους από τις 24 Φλεβάρη. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν κλείσει.

Ο Κομισάριος Οικονομικών της ΕΕ Ιταλός Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι ο μισητός Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM – European Stability Mechanism, το ταμείο των δανείων για τα μνημόνια λιτότητας), μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για τη νέα πολιτική της ΕΕ και για την έκδοση «ομολόγων κοροναϊού»!   

DUOMO MILAN Flavio Lo Scalzo

Ο ιταλικός στρατός στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνο την περασμένη Τετάρτη. Οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις ετοιμάζουν διχτατορικά μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη και νεολαία. Φωτό Flavio Lo Scalzo.

Τώρα η εργατική τάξη και νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να κινητοποιηθούν με Γενική Απεργία και να απαιτήσουν από τη χούντα Μητσοτάκη την άμεση ακύρωση των μνημονίων λιτότητας και των πλεονασμάτων που έχουν επιβάλλει μαζική ανεργία και φτώχεια και διάλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις δομές φροντίδας και τώρα ο κοροναϊός θερίζει.  

Τα εργατικά σωματεία και οι αγωνιστές, όπως οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ, πρέπει να οργανώσουν κινητοποιήσεις για τη συντριβή και κατάργηση των μνημονίων λιτότητας, την άμεση απεριόριστη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την πρόσληψη των αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την εθνικοποίηση του ιδιωτικού κλάδου υγείας.

Η χούντα Μητσοτάκη που υποστηρίζει τα βάρβαρα μνημόνια πρέπει να ανατραπεί, οι προδότες ΣΥΡΙΖΑ και ΓΣΕΕ να πεταχτούν στα σκουπίδια, και η εργατική τάξη και νεολαία να προχωρήσουν με ενότητα και οργάνωση για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση. –   

Afisa_ATE-EKA-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s