► ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

► ΟΕΝΓΕ: “ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ. ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ. ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ”. 

► Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΕ – Η ΕΚΤ ΠΡΟΩΘΕΙ 750 ΔΙΣ. ΕΥΡΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ!

DSC06769

Από τη χτεσινή (Πέμπτη) συγκέντρωση γιατρών και νοσοκομειακών στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας γιατροί της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και αντιπροσωπία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας της Αθήνας.

Γιατροί του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ κατηγόρησαν για εμπαιγμό την κυβέρνηση Μητσοτάκη και απαίτησαν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού με προτεραιότητα στην πρόσληψη 500 γιατρών, τη λειτουργία των κλειστών ΜΕΘ, μαζικά τεστ στο λαό και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Ο Υπουργός αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Η συγκέντρωση των γιατρών και των νοσηλευτών πραγματοποιήθηκε παρά το διάταγμα απαγόρευσης δημόσιας συνάθροισης με πάνω από 10 άτομα της χούντας Μητσοτάκη.

Αντίθετα, ομόφωνα το ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αναβάλλει δυο φορές μέχρι σήμερα την 24ωρη απεργία που μετατέθηκε στις 7 Απρίλη.  Υπενθυμίζεται ότι και πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας που είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 19/3 την ματαίωσαν όπως και οι ταχυδρομικοί, όλοι με … “αίσθημα ευθύνης”!

Ο Μητσοτάκης όμως συνεχίζει να κοροϊδεύει και να νομοθετεί υπέρ των εφοπλιστών και αφεντικών. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υγεία των τραπεζών και των αφεντικών, όχι της εργατικής τάξης.

5000

Αστυνομικοί ελέγχουν μοτοσυκλετιστή σε περιοχή του Παρισιού την Τετάρτη. Για να βγει κανείς από το σπίτι του στη Γαλία – για οποιονδήποτε λόγο – πρέπει πρώτα να ειδοποιήσει τις αρχές και να εχτυπώσει από τον υπολογιστή του το έγγραφο! Φωτό

Όλες οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές κυβερνήσεις παίρνουν διχτατορικά μέτρα για να περιορίσουν το λαό στα σπίτια του και να αποφύγουν την εξέγερση ενάντια στους θανάτους, την ανεργία και τη φτώχεια.

Σε Γαλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, όπως στις ΕΠΑ, Μεξικό και Καναδά, κλείνουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων και έχουν επιβληθεί απόλυτα μέτρα αποκλεισμού των εργαζομένων στα σπίτια τους με το στρατό στους δρόμους.

Καμιά απ’ τις κυβερνήσεις σ’ αυτές τις χώρες δεν έχει εφαρμόσει μαζικά τεστ για τον πληθυσμό και διανείμει δωρεάν μάσκες, γάντια κ.α., μέτρα με τα οποία περιορίστηκε αρκετά η εξάπλωση του κοροναϊού σε Κίνα, Ν. Κορέα και Ταϊβάν.

Όμως οι κεντρικές τράπεζες ΕΠΑ, ΕΕ, Αγγλίας, Κίνας, Ιαπωνίας κ.α. έχουν διχοτεύσει στις “αγορές” μέσα σε μια βδομάδα πάνω από 3 τρισεκατομμύρια ευρό και μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού στα πρωτοφανή επίπεδα του 0,1% για να κρατήσουν όρθια τα χρηματιστήρια και το ζόμπι καπιταλισμό.

Το χρημαστιστήριο του Τόκιο συνέχισε την πτώση χτες με -1% αλλά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης ανέβηκαν μετά από τα 750 δισεκατομμύρια ευρό που έριξε η ΕΚΤ στις “αγορές”. Η Αθήνα έκανε άλμα με +7,8%, και Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μιλάνο και Παρίσι ανέβηκαν από +1,4% έως +3,2%. Τα 2 τρισεκατομμύρια της Φεντ (ΕΠΑ) δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο. Η Γουόλ Στριτ ανέβηκε με μόλις +0,95%. Τον τελευταίο μήνα έχει χάσει -32% τής αξία της!

DSC06767

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββα στην κινητοποίηση χτες Πέμπτη στο Υπουργείο Υγείας. Φωτό Ε.Α.

Τα δισεκατομμύρια της ΕΚΤ – πλασματικό χρήμα χωρίς αξία – δεν θα καταφέρουν και πολλά, αλλά θα μεγαλώσουν την τεράστια “φούσκα” χρέους που πλανιέται πάνω από το καπιταλιστικό χρεοκοπημένο σύστημα.

Ο κοροναϊός τώρα απειλεί την κατάρρευση της παραγωγής στην Ευρώπη και διάλυση της ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα για την εργατική τάξη και νεολαία να ενωθεί και να αγωνιστεί για την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού που απειλεί με καταστροφή την ανθρωπότητα. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s