►ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ! – ΕΕ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

► ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! – ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!  

► ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΧ ΣΤΗ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ!

ΟΕΝΓΕ 2

Από κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα. Φωτό ΟΕΝΓΕ

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λέϊντεν ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση των ταξιδιών στην Ευρώπη καθώς όλα τα κράτη κλείνουν τα σύνορα. Οι 7 κυριώτερες καπιταλιστικές χώρες (G7) αποφάσισαν να πάρουν «όλα τα αναγκαία μέτρα» ενάντια στον κοροναϊό.

Αλλά ο κοροναϊός εξαπλώνεται και τα χρηματιστήρια σημείωσαν νέες μεγάλες βουτιές σήμερα με κραχ στη Γουόλ Στριτ -12,86%, τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της. Το χρηματιστήριο Αθήνας κατέρρευσε κατά -12,24% ενώ τα χρηματιστήρια Λονδίνου, Παρισιού, Φρανκφούρτης και Μιλάνο βούτηξαν από -4% έως -6%.

Στο Τόκιο το χρηματιστήριο κατέπεσε κατά -2,46%. Από τις 17/2 τα χρηματιστήρια έχουν χάσει 24-30% της αξίας τους!

Τα τρισεκατομμύρια πλασματικού χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες με μηδενικά επιτόκια δεν άλλαξαν την κατάσταση. Ο λόγος είναι ότι το καπιταλιστικό σύστημα χτυπήθηκε από τον κοροναϊό ενώ ήδη βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του μετά την τραπεζική κατάρρευση του 2008.

Τώρα στη Νέα Υόρκη οι τραπεζίτες ζητούν από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει απ’ ευθείας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση της οικονομίας.

Για δεκαετίες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην ΕΕ και στην Ελλάδα διάλυσαν τα δημόσια συστήματα υγείας και πρόνοιας όπως και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι χρεοκοπημένες κυβερνήσεις δεν έχουν τα μέσα ούτε τη θέληση να προφυλάξουν τον πληθυσμό και τους εργαζομένους. Προτιμούν να δίνουν τρισεκατομμύρια στις επιχειρήσεις και στους τραπεζίτες για να επιβιώσει ο σάπιος βάρβαρος καπιταλισμός, παρά να χρηματοδοτήσουν νοσοκομεία και άμεσες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.  

Χτες Δευτέρα 16/3, σε ανακοίνωση του η ΟΕΝΓΕ ανάφερε:

«Κύριοι της κυβέρνησης,

Δε θέλουμε να μας χειροκροτήσετε γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Για να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας που θα προσβληθούν από κορονοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και για να περιθάλψουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται με την επιδημία του κορονοϊού.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή:

Να προσλάβετε άμεσα το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Να εξασφαλίσετε στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Για να μη χάσει τη ζωή του κανένας ασθενής ενώ θα μπορούσε να σωθεί».

Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσοκομειακών ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να απαιτήσουν την άμεση εθνικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων και επιχειρήσεων υγείας.

3500

Το σημερινό ταμπλό κραχ της Γουόλ Στριτ, -12,86% η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Φωτό Lucas Jackson

Σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ζήτησε από την κυβέρνηση το κλείσιμο όλων των καταστημάτων και την πληρωμή από το κράτος των μισθών των εργαζομένων και των ενοικίων των καταστημάτων!

Οι επιχειρήσεις απολύουν ή επιβάλουν εκβιαστικά αναγκαστικές άδειες, ενώ αρνούνται να καταβάλουν τα πλήρη ποσά των μισθών και επιδομάτων. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους πρέπει να απαιτήσουν την εφαρμογή μέτρων πλήρους προστασίας της υγείας τους και να προχωρήσουν σε καταλήψεις αν δεν πληρώνονται.

fullsizeoutput_d2f

Η απεργία και διαδήλωση της Πέμπτης 19 Γενάρη πρέπει να απαιτήσει την κινητοποίηση των εργατικών κέντρων και των εργατικών σωματείων στον αγώνα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους και την πλήρη καταβολή των μισθών τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πανδημία του κοροναϊού δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα. Στις ερχόμενες μέρες και βδομάδες η πίεση στους εργαζομένους θα αυξάνεται από τους περιορισμούς, τις ελλείψεις και την απουσία χρημάτων.

Στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές οι αγωνιστές καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και της οργάνωσης του αγώνα για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s