► ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

► ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΗ!

► ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_d2f

Προχτές ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση με 15 εκατ. ευρό για την πρόσληψη 2.000 υγειονομικών και την προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Η αλήθεια είναι διαφορετική όπως με σαφήνεια αναφέρεται στην παρακάτω ανακοίνωση 13/3 της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών):

«ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ Η ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Δύο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ότι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών,μία μέρα μετά τη «δραματική έκκληση»του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς «να υποβάλουν αίτηση,να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»,στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού.

Δεν υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς.

Όχι μόνο αυτό. Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο μέχρι 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

Τέλος, πέρα από γενικόλογες αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ δεν δεσμεύονταιγια την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Απαιτούμε:

Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο προσωπικό για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης.

Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών».

Σε Βρετανία και Ιταλία οι κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί το θάνατο δεκάδων χιλιάδων από τον κοροναϊό με “σχέδιο Καιάδα”, όπου οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας θα αφεθούν να πεθάνουν!

fullsizeoutput_b82

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης 18/2 στην Αθήνα. Απαιτείται η κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία με τοποθέτηση χιλιάδων γιατρών και προσωπικού στα δημίσια νοσοκομεία. Φωτό Ε.Α.

Ο Σταϊκούρας επίσης ανακοίνωσε μέτρα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και αναστολή πληρωμής των υποχρεώσεων τους λόγω του κοροναϊού ώστε να επιβιώσουν και να «διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας».

Αλλά η αλήθεια είναι ότι κλείνουν επιχειρήσεις και απολύονται οι εργαζόμενοι/ες ή υποχρεωτικά παίρνουν άδεια χωρίς αποδοχές! 

Την Τρίτη 17 Μάρτη στις 11 το πρωί ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα καλούν σε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας καθώς οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Εργοδότες υποστηρίζουν ότι η νομοθεσία δεν τους υποχρεώνει σε καταβολή αμοιβών καθώς το κλείσιμο θεάτρων κ.α. με κυβερνητική απόφαση θεωρείται “ανωτέρα βία”.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. – Καταστήματα Public καταγγέλει ότι η εργοδοσία αφαίρεσε τη μέρα, χτες Σάββατο που παράμειναν τα πολυκαταστήματα κλειστά, από την ετήσια άδεια των εργαζομένων.

Το  Σωματείο ανακοίνωσε ότι “δε πρόκειται να δεχθούμε άλλη μια επίθεση στις ζωές μας” και απαιτεί, “Απολύμανση και συχνό καθαρισμό των χώρων όλης της εταιρίας, επιπλέον άδεια μετά αποδοχών σε περίπτωση νοσηλείας εργαζομένου, σε περίπτωση που κλείσει κάποιο κατάστημα Public ή Media Markt και σε περίπτωση που μπει κάποιος εργαζόμενος σε κατάσταση καραντίνας λόγω νοσηλείας κοντινού του προσώπου”.

Η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται τα μέτρα για τον κοροναϊό – με ταυτόχρονη μετάδωση φόβου και υστερίας – και περιορίζει τις λειτουργίες της Βουλής και την παρουσία των βουλευτών, για να περάσουν “φαστ-τρακ” τα αντιδραστικά μνημονικά νομοσχέδια της, μαζί με αυτό για τη ουσιαστική απαγόρευση διαδηλώσεων και άλλων κινητοποιήσεων.

yp-ergasias-02

Από τη κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) εργατικών σωματείων την περασμένη Πέμπτη. Φωτό 902.gr

Καθώς οι προβλέψεις των γιατρών για τον κοροναϊό τονίζουν μια περίοδο “πανδημίας” έως και τον Ιούνη, οι επιπτώσεις στην υγεία και εισόδημα των εργαζομένων θα είναι καταστροφικές.

Αυτό μπορεί να το αποτρέψει μόνο η δράση της εργατικής τάξης και νεολαίας, ενάντια στις προτεραιότητες της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη υπέρ των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.

Στις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο οι εργαζόμενοι/ες πρέπει να προχωρήσουν σε καταλήψεις.

Για πάνω από 30 χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Μνημονίων-ΣΥΡΙΖΑ πετσόκοψαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έκλεισαν Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία, απέλυσαν χιλιάδες, έβαλαν τους ιδιώτες μέσα στα νοσοκομεία, διοχέτευσαν τεράστια ποσά προς τις φαρμακοβιομηχανίες όπως η Νοβάρτις και τις ιδιωτικές εταιρείες που γιγαντώθηκαν από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις.    

Η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσουν την άμεση χρηματοδότηση των δομών της δημόσιας και δωρεάν υγείας και την εθνικοποίηση όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων και επιχειρήσεων.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της προπαθούν να σώσουν το χρεοκοπημένο και σάπιο σύστημα του καπιταλισμού και αφήνουν τις εργατικές οικογένειες που ζουν στη φτώχεια να πεθάνουν από τον κοροναϊό!

Η κατάρρευση των χρηματιστηρίων στις δυο προηγούμενες βδομάδες και το κραχ της Πέμπτης αποκάλυψε την ιστορική κρίση του καπιταλισμού, τη θανάσιμη αγωνία του. Ο καπιταλισμός πνίγεται από τα τρισεκατομμύρια άχρηστα χαρτιά που τύπωσαν οι κεντρικές τράπεζες  ως χρήμα για να τον σώσουν.

Τίποτα δεν μπορεί να σώσει τον καπιταλισμό. Τώρα είναι η ώρα της επαναστατικής ταξικής πάλης για την ανατροπή του, για την εξουσία της εργατικής τάξης. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s