► ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΣΤΙΣ ΕΠΑ! «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ» ΣΤΗ ΓΑΔΑ!

ΜΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΥΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΗ! – ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_d2f 

Με τρισεκατομμύρια δολάρια «ποσοτικής χαλάρωσης» (εκτύπωσης πλασματικού χρήματος «φούσκα») οι κεντρικές τράπεζες Φεντ, Αγγλίας, ΕΚΤ, Κίνας, Ιαπωνίας και άλλων χωρών προσπάθησαν σήμερα να αποτρέψουν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Αντί να αποκαταστήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση των δομών δημόσιας υγείας και να προσλάβουν χιλιάδες απαραίτητους γιατρούς, νοσοκομειακούς και διοικητικό προσωπικό, δίνουν τρισεκατομμύρια στους τραπεζίτες! 

Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος Τραμπ κήρυξε τις ΕΠΑ σε κατάσταση «Έκτακτης Ανάγκης» και η Γουόλ Στριτ βούτηξε! Επενέβη ξανά η Φεντ με πρόσθετα τρισεκατομμύρια και μεγάλη μείωση των επιτοκίων για τους τραπεζίτες και σπεκουλαδόρους (τα μέτρα θα ανακοινωθούν δημόσια αργότερα, όπως και στην Ιαπωνία). Έτσι το τελευταίο μισάωρο λειτουργίας της Γουόλ Στριτ σήμερα το χρηματιστήριο ανέβηκε στο +9,36%! Για την υγεία ο Τραμπ υποσχέθηκε μόλις $50 δισ.  

Ο Μητσοτάκης – όπως όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις – βγάζει κατασταλτικά διατάγματα με ποινή φυλάκισης και εγκαθιδρύει «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων» («Άρτεμις») στη ΓΑΔΑ Αθήνας!

Στην Αγγλία αναβλήθηκαν για του χρόνου οι δημοτικές εκλογές. 

yp-ergasias-02

Από τη σημερινή απογευματινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) εργατικών σωματείων από Τουρισμό, Επισιτισμό, Εμποροϋπαλλήλων και Χρηματοπιστωτικού τομέα. Τώρα όλοι/ες την Πέμπτη το μεσημέρι στα Χαυτεία! Φωτό 902.gr

Καθήκον των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων η κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας για άμεση αναβάθμιση και προστασία της δημόσιας υγείας, ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα, για τη συντριβή των μνημονίων ιδιωτικοποιήσεων και της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.  

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται καθώς τα «σώματα ασφαλείας», ΜΑΤ και στρατός αναλαμβάνουν την τάξη ενάντια στον κοροναϊό με τοξικά και βία.  

Μετά τα σχολεία και πανεπιστήμια, στην Ελλάδα κλείνουν μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, θέατρα, κινηματογράφοι, εκθέσεις και πολιτιστικά κέντρα, ματαιώνοται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις, αναστέλλεται η λειτουργία δικαστηρίων και διεξαγωγή πλειστηριασμών, κλείνουν από σήμερα Σάββατο (για δυο βδομάδες) εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια, πραχτορεία τυχερών παιχνιδιών, κέντρα διασκέδασης, κουρεία κ.α. Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές, φαρμακεία, ξενοδοχεία και τράπεζες.    

Τα χρηματιστήρια ανέβηκαν αλλά η παγκόσμια παραγωγή, διανομή, μεταφορές και κατανάλωση έπιασαν πάτο από τα μέτρα των καπιταλιστικών κυβερνήσεων ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Παρά τα τρισεκατομμύρια δολάρια που έριξαν στα χρηματιστήρια οι κεντρικές τράπεζες, η άνοδος δεν ήταν η αναμενόμενη. Το Τόκιο συνέχισε τη μεγάλη πτώση με -6,08% (-14,24% τη βδομάδα) αλλά τα ευρωπαϊκά ανέβηκαν: Παρίσι +1,83% (-15,36%), Λονδίνο +2,46% (-17,62%, έχασε £275 δισ. αυτή τη βδομάδα!), Φρανκφούρτη +0,77% (-13,64%), Μιλάνο +7,12% (-19,5%) και Αθήνα +2,49% (-19,38%).

Τα εργατικά σωματεία καλούνται να οργανώσουν την απεργία και πορεία της Πέμπτης 19 Μάρτη όσο πιο μαζικά και δυναμικά ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα της Κυβέρνησης – που υποστηρίζει ο Τσίπρας – για την εγκαθίδρυση ενός γενικού συστήματος δημόσιας υγείας δωρεάν για όλους/ες με εθνικοποίηση των ιδιωτικών νοσοκομείων και εταιριών υγείας και συντριβή των μνημονίων.

Η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία γιατρών να συγκροτήσουν επιτροπές διεύθυνσης των νοσοκομείων για να λειτουργήσουν όλες οι εντατικές μονάδες. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με αγώνα Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Η ενότητα της εργατικής τάξης και η γενική κινητοποίηση της μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα μέσα από μια Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση που θα συντονίσει την πάλη για την εκδίωξη της μνημονιακής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s