► ΜΕ SMS ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ»! – ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ! 

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ!

ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!

fullsizeoutput_ced

Από τη μεγάλη πορεία στην Αθήνα της 5ης Μάρτη για να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες. Η πορεία έδειξε την αγωνιστικότητα της νεολαίας και τρόμαξε τη χούντα Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Με ειδικό τρομοκρατικό SMS «Μείνετε στο σπίτι» χτες το βράδυ σ’ όλα τα κινητά τηλέφωνα η Γενική Γραμματεία Προστασίας εξαπλώνει την υστερία για τον κοροναϊό στον πληθυσμό καθώς η ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο τής Αθήνας πάνε κατά διαόλου όπως όλος ο κόσμος!

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές του Ερντογάν που παρομοίασε με φασίστες και ναζί την ελληνική κυβέρνηση. Η σύγκρουση ελληνικού και τουρκικού πολεμικών πλοίων κοντά στη Κω ανέβασε την ένταση μεταξύ των δυο χωρών χρεοκοπημένες από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μια ελληνο-τουρκική πολεμική σύγκρουση είναι εκδοχή που εξετάζεται από τα αρχηγεία ΝΑΤΟ και ΕΕ όπως και τεράστιες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι βάρβαρες ρατσιστικές δολοφονικές επιχειρήσεις στρατού, ΜΑΤ, κεφαλοκυνηγών στα σύνορα του Έβρου ενάντια στους πρόσφυγες, σηματοδοτούν την πορεία  για διχτατορικά μέτρα για όλους και όλες από τη χούντα Μητσοτάκη. 

Στην Αθήνα την Τρίτη το χρηματιστήριο τόλμησε να αναθαρρήσει αλλά χτες χτυπήθηκε με -4,10%. Πάνω από 20 δισεκατομ. ευρό έχουν εξαερωθεί στο χρηματιστήριο της Αθήνας από το τέλος του Γενάρη!

Το «Μείνετε στο σπίτι» και οι απαγορεύσεις όλων των συναθροίσεων μπορεί να είναι τα πρώτα βήματα στον τερματισμό της συνταγματικής λειτουργίας και το πέρασμα σε μορφές διακυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος. Η ΕΕ και η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζουν διχτατορική διακυβέρνηση!

Τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η υγεία του λαού χωρίς υστερίες και έκτακτα μέτρα, και να αναλάβουν αγώνα ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΕΕ και Μητσοτάκη και στην αναστολή της εργατικής νομοθεσίας υπέρ των αφεντικών.

afisa_apergia_19_3_20_ok

Η απεργία και πορεία που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία για την Πέμπτη 19 Μάρτη έχει τώρα τεράστια σημασία στον αγώνα ενάντια στα διχτατορικά μέτρα λιτότητας του Μητσοτάκη και στους απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία νοσοκομειακών) πρέπει να οργανώσει μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Απρίλη που έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.    

Η ΕΕ και η χούντα Μητσοτάκη εκμεταλλεύονται τον κοροναϊό και σπέρνουν υστερία για να κρατήσουν το λαό μέσα στα σπίτια (πολλά από τα οποία αρπάζουν οι τράπεζες) και να αποπροσανατολίσουν από τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φτώχεια και τη μαζική ανεργία.   

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το Γενάρη σημειώθηκε νέα πτώση -1,2% της βιομηχανικής παραγωγής, μετά από συνεχείς πτώσεις Οχτώβρη -0,4%, Νοέμβρη -9,0% και Δεκέμβρη -4,5%.

Johannes Eisele 28 Feb 2020

Νέα σφαγή χτες στη Γουόλ Στριτ! Φωτό 28/2/2020 του Johannes Eisele.

Νέα σφαγή στα παγκόσμια χρηματιστήρια από τον κοροναϊό χτες Τετάρτη με τη Γουόλ Στριτ να καταρρέει κατά -5,86%, το Λονδίνο -1,40% και το Τόκιο -2,27%. Συνεχίστηκαν οι απώλειες, αλλά σε μικρότερο βαθμό, στη Φρανκφούρτη -0,35% και στο Παρίσι -0,47% ενώ στο Μιλάνο +0,33%. Πάνω από $10 τρισεκατομμύρια έχουν εξαφανιστεί από τα παγκόσμια χρηματιστήρια το Φλεβάρη και Μάρτη.

Και αυτό παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων την Τρίτη από τη ΦΕΝΤ (ΕΠΑ) στο 1% έως 1,25% και από την Τράπεζα της Αγγλίας στο ιστορικό χαμηλό 0,25%. Σήμερα Πέμπτη η ΕΚΤ θα αποφασίσει τα δικά της μέτρα. Ήδη τα επιτόκια της ΕΚΤ είναι 0%!

Χτες αντιπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας UBS προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού (Covid-19) τότε τα χρηματιστήρια θα καταρρεύσουν ακόμη και -20%!  

Το μόνο που ενδιαφέρει τους τραπεζίτες, σπεκουλαδόρους και επιχειρηματίες είναι το κέρδος και ας πάει η κοινωνία στην κόλαση. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα πρέπει να ανατραπεί με την κινητοποίηση της εργατικής τάξης.

fullsizeoutput_b82

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης 18/2 στην Αθήνα ενάντια σε Μητσοτάκη και απεργοσπάστες ΓΣΕΕ. Απαιτείται ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ των αγώνων  και οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Φωτό Ε.Α.

Οι αγωνιστές και τα πρωτοπόρα εργατικά σωματεία να καλέσουν Πανεργατικής Πανελλαδική συνέλευση για την οργάνωση της πάλης και την προστασία του λαού.

Για συγκρότηση Συμβουλίων Δράσης (Λαϊκών Συνελεύσεων) σε κάθε περιοχή και τη δημιουργία Εργατικής Πολιτοφυλακής.

Για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής πολεμοχαρούς ρατσιστικής χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων. –

Πληροφόρηση: Πρόσφατα σχηματίστηκε ο “Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s