► ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ – ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

► Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

► ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ!

Johannes Eisele 28 Feb 2020

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στη Γουόλ Στριτ! Φωτό 28/2/2020 του Johannes Eisele.

Η σφαγή στα χρηματιστήρια της προηγούμενης Παρασκευής συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση και χτες Δευτέρα με βουτιά -5,07% στο Τόκιο και -7,79% στη Γουόλ Στριτ. Στην Αθήνα νέο ρεκόρ κατάρρευσης με -13,39%! Πανωλεθρία των ελληνικών τραπεζών με πτώση -15% έως -20%.

Στη Φρανκφούρτη η βουτιά έφτασε το -7,94%, στο Παρίσι το -8,39% και στο αποκλεισμένο Μιλάνο -11,17%! 

Η κατάρρευση των χρηματιστηρίων τη Δευτέρα ήταν η μεγαλύτερη από την κρίση του 2008. Στη Γουόλ Στριτ η πτώση ξεπέρασε τις 2.000 μονάδες, η χειρότερη στην ιστορία του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Οι οικονομικοί αναλυτές σε Ευρώπη και ΕΠΑ μιλούν για μεγάλη ύφεση το 2020 καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού έχει επιταχύνει και χειροτερέψει την κρίση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο οικονομικός ιστότοπος Business Insider αποκάλυψε ότι σε κλειστή ιατρική σύσκεψη στις ΕΠΑ πριν τρεις μέρες συζητήθηκε η πιθανότητα εξάπλωσης του κοροναϊού στο ένα-τρίτο του πληθυσμού των ΕΠΑ με πιθανό αποτέλεσμα το θάνατο 480.000 ανθρώπων!     

Στην Ιταλία ο Πρωθυπουργός Κόντε κήρυξε αποκλεισμένη την περιοχή του Μιλάνο – τη βιομηχανική και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας – και σχεδόν όλη τη βόρεια Ιταλία συμπεριλαμβανομένης της Βενετίας. Τώρα θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σ’ όλη την Ιταλία! Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να εμποδίζει οποιονδήποτε να μπαίνει ή να βγαίνει από την περιοχή. Η ποινή φυλάκισης για τη μη τήρηση της καραντίνας είναι τρεις μήνες.

Ο Μητσοτάκης απαγόρευσε θεατές στους αγώνες ποδοσφαίρου, τα συνέδρια και τις σχολικές εκδρομές. Στο συρτάρι του έχει τα νομοσχέδια για την απαγόρευση διαδηλώσεων, πορειών και απεργιών ενώ συνεχώς συνδέει τον κοροναϊό με τους πρόσφυγες.  Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργεί την υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο ΕΡΓΑΝΗ τροποποιήσεις στα ωράρια των εργαζομένων.

Στις ΕΠΑ ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν νοιάζεται καθόλου για τον κοροναϊό αν και η επιδημία έχει εξαπλωθεί στις μισές από τις αμερικανικές Πολιτείες!

Μετά την καταστροφική μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων και ατσαλιού, οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν κατάρρευση παρά την απίστευτη μείωση κατά 31% της τιμής του πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία το πρωί της Δευτέρας.

Οι μετοχές της ΒΡ και της Shell κατρακύλισαν κατά 20% στο Λονδίνο ενώ στη Νέα Υόρκη η μετοχή της Chevron έχασε 14% και στο Παρίσι η μετοχή της Total έχασε 17%.

Το επόμενο βήμα των καπιταλιστικών κυβερνήσεων θα είναι να διατάξουν την εργατική τάξη και νεολαία να αποδεχτούν μαζικές απολύσεις και νέες δραστικές μειώσεις μισθών και χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και παιδείας δήθεν για να σωθεί η χώρα, δηλαδή οι χρηματιστές και τραπεζίτες και το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα τους.

Οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ΕΛΤΑ και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να περάσουν! Τα εργατικά σωματεία και εργατικά κέντρα πρέπει να οργανώσουν μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Στις εργατικές περιοχές, στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου παντού πρέπει να δημιουργηθούν Συμβούλια Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) και Ομάδες Εργατικής Πολιτοφυλακής ενάντια στους ρατσιστές και φασίστες ανθρωποκυνηγούς.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να καλέσουν Πανεργατική Πανελλαδική Συνέλευση για το συντονισμό της πάλης συντριβής των μνημονίων, υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Είναι η ώρα κινητοποίησης της εργατικής τάξης και νεολαίας για την ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση για να αποφευχθεί η καταστροφή της κοινωνίας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s