► Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ!

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

DSC06660

Από τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας νησιωτών την Τετάρτη το βράδυ στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Παρά τις τεράστιες ποσότητες χημικών και βίας του στρατού κατοχής ΜΑΤ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, οι κάτοικοι δεν πτοήθηκαν και με μαζικές διαδηλώσεις, γενικές απεργίες και δυναμικές συγκεντρώσεις, αντεπιτέθηκαν και ανάγκασαν τα ΜΑΤ να αποσυρθούν στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού.

Το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη οι κλούβες με τα ΜΑΤ αποχώρησαν από τα λιμάνια Μυτιλήνης και Μεστών αφού ξυλοκόπησαν ξανά κατοίκους που διαμαρτύρονταν!

Στην Αθήνα περίπου 1.500 νησιώτες και οι υποστηριχτές τους πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση την Τετάρτη βράδυ έξω από τη Βουλή με κεντρικά συνθήματα «Έξω τα ΜΑΤ από τα νησιά μας» και «Ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά». 

fullsizeoutput_c2d

Από τις σημερινές επιχειρήσεις του στρατού κατοχής ΜΑΤ στη Λέσβο. Αναγκάστηκαν σε υποχώρηση στα στρατόπεδα του Ελληνικού Στρατού! Φωτό lesvosnews.net

Χτες Τετάρτη βράδυ το κρατικό πραχτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ανάφερε ότι κάτοικοι της Λέσβου πολιόρκησαν το στρατόπεδο Παγανής του Ελληνικού Στρατού όταν αντιλήφτηκαν ότι εκεί διαμένουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Ακολούθησαν μάχες ΜΑΤ-κατοίκων στην πύλη του στρατοπέδου, με τα ΜΑΤ να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες χημικών και «ρίψεις νερού με το όχημα Άτλας».   

Τα ΜΑΤ είχαν αναγκαστεί να αποχωρήσουν από τις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα που έχουν επιταχτεί για την οικόδομηση στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες.

Τα ΜΑΤ αποκλείστηκαν μέσα στο στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού. Σώθηκαν μετά  από παρέμβαση δημάρχων και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ! Τί δουλειά είχαν οι βουλευτές να προφυλάξουν τον κατοχικό στρατό των ΜΑΤ;    

fullsizeoutput_c2b

Από τη συγκέντρωση που οργάνωσαν φορείς των νησιωτων στην Αθήνα στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Τα εργατικά κέντρα και τα εργατικά σωματεία στα νησιά πρέπει να συνεχίσουν να πρωτοστατούν στον αγώνα αντίστασης στον κατοχικό στρατό ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη μέχρι να τους ρίξουν στη θάλασσα.

Έτσι θα αναπτυχτεί το κίνημα που θα απομονώσει τους ρατσιστές και υποστηριχτές της Κυβέρνησης, και θα παλέψει ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τη μεταφορά των προσφύγων σε ασφαλές σύγχρονες κατοικίες στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα καλείται να ενοποιήσει τους εργαζομένους, τη νεολαία και τους κατοίκους σε Συμβούλια Δράσης σε κάθε περιοχή και νησί, ενάντια στις διαταγές ΕΕ και Μητσοτάκη, ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα για την κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας. –   

-οπλο-ασοεε-e1582578753466

Ο αστυνομικός/ειιδκός φρουρός της χούντας Μητσοτάκη σημαδεύει φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ.

asoe-kinhtopoiisi-03

Από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα των φοιτητών/τριων της ΑΣΟΕΕ ενάντια στη βία και επεμβάσεις των ΜΑΤ στη σχολή. Φωτό eurokinisi

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 11:30 ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Περίπου 2.000 φοιτητές συμμετείχαν την Τετάρτη το βράδυ στην πορεία που οργάνωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος της ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο) ενάντια στη συνεχή βία και επεμβάσεις των ΜΑΤ στη σχολή.

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές συγκρότησαν πορεία προς τη ΓΑΔΑ. Κοντά στο σταθμό μετρό Πανόρμου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά, γκλοπ και ασπίδες στους φοιτητές/τριες και συνέλαβαν μερικούς. Σήμερα Πέμπτη δικάζονται και οι φοιτητές κάλεσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στα δικαστήρια οδού Ευελπίδων.  

Στη Γενική Συνέλευση οι φοιτητές/τριες ΑΣΟΕΕ αποφάσισαν κατάληψη της σχολής για αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 27-28 Φλεβάρη και νέα πορεία στο Υπουργείο Προστάσιας του Πολίτη την Παρασκευή το μεσημέρι. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s