► “ΣΥΝΕΔΡΙΟ” ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΜΑΤ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ! ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΑΤΕ!

► ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ” ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

► ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΓΣΕΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ “ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ”!

ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΑΤ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΧΙΟΥ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ! ΜΑΤ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ!

fullsizeoutput_c0c

Από τη μεγάλη συγκέντρωση εργατών και φοιτητών, που οργάνωσε το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ, κοντά στο ξενοδοχείου όπου πραγματοποιείται το “συνέδριο” ΓΣΕΕ και ΜΑΤ. Όμως η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) συμμετέχει στο συνέδριο των απεργοσπαστών! Φωτό Ε.Α.

Παρ’ ότι το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ κατάγγειλε την οργάνωση από τη μνημονιακή απεργοσπαστική κλίκα της ΓΣΕΕ ενός συνεδρίου-παρωδία με επιτροπεία των ΜΑΤ, σήμερα οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ, η παράταξη ΔΑΣ, συμμετέχουν στην πανάθλια συνάθροιση στο ξενοδοχείο στο Καβούρι!

Έτσι συμπράτουν στη “νομιμοποίηση” ενός πέρα για πέρα αντεργατικού συνεδρίου, ο χαραχτήρας του οποίου φάνηκε καθαρά και στην εισήγηση του Πρόεδρου της ΓΣΕΕ Παναγόπουλου.

Οι αντιπρόσωποι της ΑΤΕ (Αγωνιστική Ταξική Ενότητα) κατάγγειλαν το συνέδριο και αποχώρησαν.

fullsizeoutput_c0d

Διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες απόκλεισαν το ξενοδοχείο (στο βάθος δεξιά) όπου πραγματοποιείται το “συνέδριο” των απεργοσπατών της ΓΣΕΕ παρουσία των αντιπροσώπων της ΔΑΣ (ΚΚΕ-ΠΑΜΕ)! Φωτό Ε.Α.

Η δήλωση της ΑΤΕ:

“Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από την αγωνιστική ταξική ενότητα ΕΚΑ καταγγέλλουμε το συνέδριο παρωδία που στήνει η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι.

Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα συναινέσουμε σε ένα νόθο συνέδριο- παρωδία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου και θα αποχωρήσουμε από όλες τις διαδικασίες του συνεδρίου.

Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία-καρναβάλι συμμετέχοντας σε ψηφοφορίες, αλλά να δώσουμε από κοινού τη μάχη για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.”

Με την παρουσία στο “συνέδριο” της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ σκορπάει σύγχυση και ψευδαισθήσεις στην εργατική τάξη και νεολαία. Το απόγευμα ο Γιώργος Πέρρος της ΔΑΣ-ΠΑΜΕ ανάγγειλε στη συγκέντρωση των εργαζομένων και νεολαίας ότι στο “συνέδριο”, “δόθηκε μάχη παλικαρίσια”! Τέτοιος κυνισμός και πολιτική απάτη από την ηγεσία ΚΚΕ – ΠΑΜΕ για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους.  

Πάνω από 2.000 εργάτες/τριες και φοιτητές/τριες με τα πανό τους – στη συντριπτική πλειοψηφία τους υποστηριχτές των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ – συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή οδό Ηλιού για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη διεξαγωγή του πανάθλιου “συνεδρίου” της απεργοσπαστικής κλίκας ΓΣΕΕ και των ΜΑΤ.

Συμμετείχαν αντιπροσωπίες από Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, από σωματεία εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, ομοσπονδία τροφίμων, συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού, σωματείο Ελλήνων ηθοποιών, ομοσπονδία οικοδόμων κ.α. 

Αλλά μέσα στην αίθουσα του “συνεδρίου” οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ συμμετείχαν κανονικά στο συνέδριο των απεργοσπαστών και των ΜΑΤ!    

DSC06614

Το πανό της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας, αριστερής παράταξης στη ΓΣΕΕ, στη σημερινή πρωινή συγκέντρωση κοντά στο ξενοδοχείο που διεξάγεται το “συνέδριο” της ΓΣΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Διμοιρίες των ΜΑΤ με τις αστυνομικές κλούβες είχαν αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους από το ξενοδοχείο του “συνεδρίου” της ΓΣΕΕ, όπως είχαν συνεννοηθεί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τη χούντα Μητσοτάκη.

Τα ΜΑΤ είχαν επιβάλει διχτατορία στην περιοχή ενώ “υπάλληλοι” (όπως συστήθηκαν) της ΓΣΕΕ κρατούσαν κατάλογο με τα ονόματα (αρεστοί δημοσιογράφοι κ.α.) αυτών που μπορούσαν να περάσουν.   

DSC06618

Μέρος της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φοιτητών σήμερα το πρωί στο Καβούρι ενάντια στο “συνέδριο” των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Ο αγώνας της εργατικής τάξης και νεολαίας για την εκδίωξη της απεργοσπαστικής κλίκας του γραφειοκρατικού μνημονιακού συνδικαλισμού από τη ΓΣΕΕ, συνεχίζεται στην πάλη για σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που θα ενώσει τους εργαζομένους, φοιτητές, αγρότες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους.

Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ συντονισμού του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου Βρούτση με όλα τα μέσα (απεργία, καταλήψεις, μπλοκαρίσματα κ.α.), και της μάχης ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το πρόγραμμα νίκης είναι η πάλη για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, συντριβής των μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, ΜΑΤ, ΕΕ! – 

4928

Τα ένοπλα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη ως στρατός κατοχής στη Μυτιλήνη τη Δευτέρα βράδυ. Φωτό Manolis Lagoutaris

ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΤ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΧΙΟΥ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ!

Με μαζικές συγκεντρώσεις και οδοφράγματα οι κάτοικοι της Μυτιλήνης και της Χίου αντιστάθηκαν όλη τη νύχτα της Δευτέρας στην εισβολή διμοιριών ΜΑΤ, αύρας και μηχανημάτων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες.

Τα ΜΑΤ στα λιμάνια της Λέσβου και στη Χίο επιτέθηκαν στους κατοίκους με ταξικά και αφού αποβιβάστηκαν από τα πλοία, προχώρησαν σε «κατάληψη» των χώρων που θα χτιστούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τις εταιρείες ΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίος, ΤΕΡΝΑ.

Σήμερα Τρίτη πρωί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου κήρυξε γενική απεργία και πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ΜΑΤ στη Μυτιλήνη. Το Εργατικό Κέντρο κήρυξε δεύτερη γενική απεργία στο νησί και για αύριο Τετάρτη. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και στη Χίο όπου η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας.

Στη Σάμο το Εργατικό Κέντρο κηρύχτηκεστάση εργασίας 12-4 για αύριο Τετάρτη και συγκέντρωση στο Βαθύ.

Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη το βραδυ πραγματοποιείται στη Μύριμνα, Λήμνου, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.

lesvos-kinitopoiisi-03

Από τη σημερινή (Τρίτη 25/2) πορεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στη Μυτιλήνη ενάντια στις επιχειρήσεις του στρατού κατοχής των ΜΑΤ. Φωτό lesvosnews.net

Ανακοινώθηκε ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στην Αθήνα για αύριο Τετάρτη στις 6 μμ η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.

Κάτοικοι, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικοί σύμβουλοι στα νησιά κατηγόρησαν τα ΜΑΤ για απίστευτη βία και βαρβαρότητα.

Στους χώρους εγκαθίδρυσης στρατοπέδων συγκέντρωσης υπάρχουν μπουλτόζες και άλλα μηχανήματα του στρατού (;) που ξηλώνουν δέντρα και ισοπεδώνουν το έδαφος.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες έχουν την πλήρη υποστήριξη της ρατσιστικής μνημονιακής ΕΕ.

Η ρατσιστική αντεργατική χούντα Μητσοτάκη επιβάλει διχτατορική εξουσία των ΜΑΤ για να φυλακίσει τους πρόσφυγες των πολέμων του ιμπεριαλισμού σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη και δυτική Αφρική.

5760

Από τις επιχειρήσεις του στρατού κατοχής ΜΑΤ στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου. Φωτό Manolis Lagoutaris

Σ’ αυτά τα στρατόπεδα αν μπορέσει θα φυλακίσει κι όλους/ες τους αγωνιστές που εναντιώνονται στο ρατσισμό και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη με υποστήρικη από τις Βρυξέλες, χτίζει ένα διχτατορικό κράτος της βίας των ΜΑΤ. 

Οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών ΕΠΑ, Βρετανίας και ΕΕ, και οι σύμμαχοί τους σιονιστές, είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή βαρβαρότητα ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Η εργατική τάξη και νεολαία με τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία και τα εργατικά κόμματα πρέπει να κινητοποιηθούν με Γενική Απεργία για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για πλήρη υποστήριξη στους πρόσφυγες σε ικανοποιητικά σύγχρονα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες πολέμου έχουν το δικαίωμα σε άσυλο σύμφωνα με τις Συμφωνίες των Ενωμένων Εθνών. Να απελευθερωθούν για να μεταβούν στις χώρες όπου νομίζουν ότι δεν θα κινδυνεύουν.

Η χούντα Μητσοτάκη πρέπει να αποσύρει τους Έλληνες στρατιώτες από τη Μέση Ανατολή και Αφρική. Κανένας στρατιώτης στους πολέμους της νεο-αποικιοκρατίας για χάριν των πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου. –  

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

Διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν εισβολή με χημικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) στην Πατησίων σήμερα Τρίτη το απόγευμα, μια μέρα μετά την απειλή με το περίστροφο του ειδικού φρουρού στο πανεπιστήμιο.

Φοιτητές έστησαν οδοφράγματα για να αποτρέψουν την εισβολή των ΜΑΤ ενώ μέσα στο χτίριο εγκλωβίστηκαν προσωπικό και φοιτητές καθώς τα ΜΑΤ δεν τους αφήνουν να βγούν από το χτίριο!

Η νέα εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις βαρβαρότητες στρατού κατοχής ΜΑΤ στα νησιά του Αιγαίου και την προστασία του «συνεδρίου» της απεργοσπαστικής κλίκας της ΓΣΕΕ στο καβούρι.

Η χούντα Μητσοτάκη προσπαθεί να επιβάλει διχτατορική δικυβέρνηση με τη βία των ΜΑΤ.

Η απάντηση των φοιτητών και της εργατικής τάξης είναι αγώνας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s