►ΕΞΩ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ 24ωρες ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 6 μμ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ!

DSC06597

Από την απεργιακή πορεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα 18/2. Φωτό Ε.Α.

► Προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ υποστηριχτών της Διεθνούς  Επιτροπής  της 4ης  Διεθνούς

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑτων εργαζομένων στο λεκανοπέδιο την περασμένη Τρίτη 18 Φλεβάρη έδειξε το δρόμο μπροστά! Στη βαρβαρότητα του ταξικού πολέμου της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και των συμμάχων της στην απεργοσπαστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ, η εργατική τάξη, νεολαία και συνταξιούχοι αντιστέκονται με αποφασιστικότητα και απαιτούν ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για τη νίκη! 

Για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση, για την εκδίωξη της μνημονιακής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ! Για τη νίκη των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, στα προγράμματα ΟΑΕΔ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για ΣΣΕ και μόνιμη εργασία για όλους/ες για την αθώωση των φοιτητών!

DSC06612

Από την κινητοποίηση (Δευτέρα βράδυ) για πορεία προς τη ΓΣΕΕ που οργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία. Φωτό Ε.Α.

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας και Πειραιά μαζί με την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν Γενική Απεργία στο λεκανοπέδιο την Τρίτη 25 και Πέμπτη 27 Φλεβάρη ενάντια στο “συνέδριο”-παρωδία τής απεργοσπαστικής κλίκας της ΓΣΕΕ και για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση της χούντας Μητσοτάκη και ΕΕ.

Να καλέσουν στην οργάνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων από τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους, τους συνταξιούχους, για να ΕΝΩΣΕΙ την εργατική τάξη και να δημιουργήσει ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ της εργατικής αντίστασης, με συντονιστικό ρόλο, στη μάχη ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. 

Lead-paris-strike

Παρίσι, απεργιακή διαδήλωση Παρασκευή 10 Γενάρη 2020. Ο αγώνας συνεχίζεται για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου για τις συντάξεις του Προέδρου Μακρόν. Φωτό CGT

Η εργατική τάξη στη Γαλία αγωνίζεται για πάνω από 4 μήνες! ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Αλλά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ αντί για ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα μετά την απεργία της περασμένης Τρίτης, κάλεσε σε ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των κινητοποιήσεων. Δεν αρκούν οι τρίωρες και οι 24ωρες απλής διαμαρτυρίας!

Απαιτείται άμεση κλιμάκωση με οργάνωση σειράς 24ωρων απεργιών με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις, και οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Σήμερα η προοπτική νίκης σε κάθε αγώνα ταυτίζεταιμε την πάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ των μνημονίωνΕΕ! – Αθήνα 23/2/2020 –

5dc94822825e630ed73b36f4

Τάγματα Εφόδου ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ το πρωί της 11/11/2019. Αποχώρησαν νικημένοι! Φωτό eurokinissi

► ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΚΗ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΕΥΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ!

Μετά από πρόταση του Εισαγγελέα το δικαστήριο αθώωσε τον φοιτητή της ιατρικής και τον φοιτητή του Πολυτεχνείου που αντιστάθηκαν στην επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ στις 11 Νοέμβρη 2019, για να επιβάλουν με τη βία την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.

Αλλά την ίδια ώρα αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε το πιστόλι του στο προαύλιο της Σχολής και σημάδευε φοιτητές/τριες!

Με βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ, με χρήση χημικών, ο αστυνομικός φυγαδεύτηκε. Το φοιτητικό και εργατικό κίνημα πρέπει να επιβάλουν τη διάλυση των ΜΑΤ!

Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. […] αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση»!

Πληροφόρηση: Συναγωνιστές/στριες σχημάτισαν πρόσφατα το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s