► ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 24ωρες ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ! ΟΧΙ ΣΤΟ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ”-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΣΕΕ-ΜΑΤ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ! 

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ! ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2, 6 μμ, ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΓΣΕΕ.

► ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ! ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΤΖΕ!

fullsizeoutput_b87

Από την απεργιακή πορεία στην Αθήνα την Τρίτη 18 Φλεβάρη. Φωτό Ε.Α.

Η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στο λεκανοπέδιο την περασμένη Τρίτη 18 Φλεβάρη έδειξε το δρόμο μπροστά! Η μνημονιακή χούντα Μητσοτάκη, η ΕΕ και η απεργοσπαστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και μερικές Ομοσπονδίες αποτελούν τον ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ των εργαζομένων, νεολαίας και συνταξιούχων!

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση, για την εκδίωξη της μνημονιακής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ!

Για τη νίκη των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, για την αθώωση των φοιτητών, για τη νίκη των νεαρών εργαζομένων στα προγράμματα ΟΑΕΔ, για τη νίκη των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ενέργεια κ.α. ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για ΣΣΕ και μόνιμη εργασία για όλους/ες!

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας και Πειραιά μαζί με την ΑΔΕΔΥ καλούνται να κηρύξουν γενική απεργία στο λεκανοπέδιο την Τρίτη 25 και Πέμπτη 27 Φλεβάρη ενάντια στο “συνέδριο”-παρωδία τής απεργοσπαστικής κλίκας της ΓΣΕΕ και για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση της χούντας Μητσοτάκη και ΕΕ.

Lead-Imperial-DSC_0095

Από την απεργία προσωπικού και καθηγητών πανεπιστημίων στη Βρετανία που ξεκίνησε την Πέμπτη. Αγωνίζονται, όπως οι εργαζόμενοι σε Γαλία και Ελλάδα, ενάντια σε νομοσχέδια καταστροφής της δημόσιας σύνταξης. Στη φωτό πικετοφορία στο Ιμπέριαλ Κόλετζ του Λονδίνου. Φωτό The News Line.

Στη Γαλία πραγματοποιήθηκαν μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις σ’ όλες τις πόλεις την περασμένη Δευτέρα και Πέμπτη ενάντια στο νομοσχέδιο του Μακρόν (όμοιο μ’ αυτό του Βρούτση). Στη Βρετανία το προσωπικό και οι καηγητές στα πανεπιστήμια κήρυξαν απεργία για το ασφαλιστικό, για μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η εργατική τάξη στη Γαλία αγωνίζεται για πάνω από 4 μήνες! ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ οι τρίωρες στάσεις: Η απεργία της Τρίτης έδειξε τις μαχητικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Απαιτείται άμεση κλιμάκωση με οργάνωση νέων 24ωρων απεργιών την Τρίτη (“συνέδριο” ΓΣΕΕ) και Πέμπτη (συζήτηση στη Βουλή) και κάλεσμα προοπτικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής πήρε σωστή πρωτοβουλία και καλεί για Δευτέρα 24/2, 6 μμ, σε πορεία που υποστηρίζεται από πρωτοβάθμια σωματεία από το Πολυτεχνείο στα Γραφεία της ΓΣΕΕ. 

Αλλά το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, που έχει μεγαλύτερη δύναμη στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, αντί για ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα μετά την απεργία της περασμένης Τρίτης, κάλεσε μόνο σε τρίωρες στάσεις την Τρίτη (“Συνέδριο ΓΣΕΕ”) και μια βραδυνή πορεία για την Πέμπτη 27 Φλεβάρη!

Η σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ θεωρεί κλιμάκωση τον περιορισμό των κινητοποιήσεων!   

Η χούντα Μητσοτάκη με διαταγές της ΕΕ έχει εξαπολύσει ΠΟΛΕΜΟ ενάντια στην εργατική τάξη νεολαία, αγρότες και συνταξιούχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ οι άνεργοι αυξήθηκαν το Γενάρη 2020 κατά 1% από το Γενάρη 2019, έφτασαν τους 1.140.000 εργαζόενους/ες! Αύξηση και από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβρη 2019. Την ώρα που είναι γνωστό ότι η ανεργία δεν περιλαμβάνει τους παρτ-τάϊμ, ενοικιαζόμενους, στα προγράμματα κ.α. Μόλις 1 στους 5 παίρνει επίδομα ανεργίας!

Η χούντα Μητσοτάκη κάνει ΠΟΛΕΜΟ και ενάντια στους εργαζόμενους και αγρότες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής! Στέλνει στρατιώτες του ελληνικού στρατού και όπλα στο φεουδαρχικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της ΕΕ-ΕΠΑ-ΝΑΤΟ στη Λιβύη και στον Περσικό Κόλπο, καθώς επίσης και στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλίας στη δυτική Αφρική (Μάλι κ.α.).

Με διαταγές ΕΕ – ΕΠΑ η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζεται για “συμβιβασμό” με το διχτατορικό καθεστώς Ερντογάν, αναβαθμίζει την αντιδραστική συμμαχία με τους σιονιστές και τη διχτατορία στην Αίγυπτο, εναντιώνεται στη Βενεζουέλα, ετοιμάζει στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ερημονήσια για τους πρόσφυγες, αλλά και για κάθε αγωνιστή/στρια στο άμεσο μέλλον!

Φίλοι της χούντας Μητσοτάκη είναι ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ και οι Τραμπ και Μακρόν!  

Σήμερα η προοπτική νίκης σε κάθε αγώνα της εργατικής τάξης και νεολαίας ταυτίζεται με την προοπτική ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της χούντας Μητσοτάκη και ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ των μνημονίων ΕΕ! –

► ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΣΟΕΕ!

5dc94822825e630ed73b36f4

Τάγματα Εφόδου ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ το πρω 19/11/2019. Αποχώρησαν νικημένοι! Φωτό eurokinissi

Η δίκη των δυο φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, που αντιστάθηκαν στη χούντα Μηστοτάκη και στο διχτατορικό νόμο για τα πανεπιστήμια, ξεκίνηση την Παρασκευή στα δικαστήρια με μεγάλη παρουσία αλληλέγυων φοιτητών/τριών, αλλά και διμοιριών ΜΑΤ.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα. Προτεραιότητα για το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα πρέπει να γίνει η διάλυση των ΜΑΤ.   

 

► ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΤΖΕ

Feature-0050

Υποστηριχτές του Τζούλιαν Ασάντζε διαδηλώνουν τον περασμένο μήνα για την απελευθέρωση του έξω από τις φυλακές Μπέλμαρς στο Λονδίνο. Φωτό The News Line.

Οι ΕΠΑ και ο Τραμπ ζητάν την έκδοση του Τζούλιαν Ασάντζε. Τον κατηγορούν για κατασκοπεία και δημοσίευση απόρρητων στοιχείων. Σκοπός τους να ποινικοποιήσουν την ερευνητική δημοσιογραφία και την αποκάλυψη των εγκλημάτων των ιμπεριαλιστών και των διχτατοριών.

Το 2007 τα WikiLeaks δημοσίευσαν βίντεο του στρατού των ΕΠΑ που δείχνει ένα ελικόπτερο Απάτσι του αμερικανικού στρατού να επιτίθεται στη Βαγδάτη και να δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων δυο δημοσιογράφων του πραχτορείου Reuters. Τη Δευτέρα η δίκη μάλλον θα αναβληθεί για τις 18 Μάη. Στη δίκη δεν δικάζεται ο Ασάντζε, αλλά εξετάζεται το αίτημα των ΕΠΑ για έκδοση του στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΠΑ-Βρετανίας του 2003.-

Πληροφόρηση: Συναγωνιστές/στριες σχημάτισαν πρόσφατα το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s