► ΟΧΙ ΣΤΟ “ΣΥΝΕΔΡΙΟ”-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΣΕΕ-ΜΑΤ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ! ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ!

► ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΓΩΝΑ: Ο ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ! – Όλοι/ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων, 9:00 το πρωί Παρασκευή 21/02!

fullsizeoutput_b82

Από την απεργιακή πορεία της Τρίτης 18/2 στην Αθήνα. Για τη νίκη απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ με νέα απεργία και οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Φωτό Ε.Α.

Η καθολική απεργία 100% στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα λιμάνια, στις οικοδομές και σε κρατικούς οργανισμούς τής Τρίτης 18/2 ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την εργατική τάξη στον αγώνα για την απόσυρση του Νομοσχεδίου Βρούτση για τις συντάξεις. 

Ήταν επίσης ένα σημαντικό χτύπημα στη χούντα Μητσοτάκη και στους απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ.

Οι συκοφαντίες και οι απειλές (με αντι-απεργιακό νόμο!), από τη σιγουριά της άθλιας τηλεόρασης, του θρασύδειλου Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Κώστα Καραμανλή δείχνουν τον πανικό της αλαζονικής αντεργατικής κυβέρνησης.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας και Πειραιά καλούνται να κηρύξουν γενική απεργία στο λεκανοπέδιο την Τρίτη 25 Φλεβάρη – η ΑΔΕΔΥ κήρυξε ήδη τρίωρη στάση – και να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους την ίδια μέρα στο Καβούρι, με κάλεσμα και στους φοιτητές, ενάντια στο “συνέδριο”-παρωδία τής απεργοσπαστικής κλίκας της ΓΣΕΕ, της χούντας Μητσοτάκη και των ΜΑΤ.

Στάση εργασίας για την Τρίτη αποφάσισαν – μέχρι σήμερα Πέμπτη πρωί – το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνικών Δήμου Πειραιά, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής.

Οι παρατάξεις ΠΑΜΕ και ΑΤΕ που μιλούσαν για κλιμάκωση, ξαφνικά καλούν μόνο σε τρίωρη στάση ενάντια στο “συνέδριο” των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ.  

Αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ οι τρίωρες στάσεις και οι διαδηλώσεις: Η απεργία της Τρίτης έδειξε τις μαχητικές διαθέσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Απαιτείται άμεση κλιμάκωση με οργάνωση νέας απεργίας και κάλεσμα προοπτικής ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

apergia-xalkida-gefira-38

Θαυμάσια φωτό από τη μεγάλη απεργιακή πορεία στη Χαλκίδα των εργαζομένων της πόλης και της ΛΑΡΚΟ. Φωτό 902.gr

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής: Καλεσμα για Δευτέρα 24/2:

Ανακοίνωση για το «συνέδριο» ΓΣΕΕ | Κάλεσμα σε πορεία στα γραφεία της ΓΣΕΕ τη Δευτέρα 24/2 (συγκέντρωση: 6μμ, Πολυτεχνείο) & κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη 20/2, στις 7μμ

“«Συνέδριο» ΓΣΕΕ: Φιέστα «κοινωνικής συμμαχίας» εργατοπατέρων-εργοδοτών-κυβέρνησης.  Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά σωματεία έχουν μόνο μία απάντηση: ΟΥΣΤ!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ 19/2/2020:

“Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της, και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!”

https://adedy.gr/gnhsiosynedriogsee/

► Ανακοίνωση – “Αγωνιστική Ταξική Ενότητα: Κινητοποίηση στις 25/02 στο συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ”: Καλεί σε τρίωρη στάση την Τρίτη.

https://pandiera.gr/η-αγωνιστική-ταξική-ενότητα-για-το-συν/

► Ανακοίνωση – Π.Α.ΜΕ. 18/2:

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα! Στις 25 Φλεβάρη καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.”

(VIDEO) Για την Απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα !Κάλεσμα για κινητοποίηση στις 25 Φλεβάρη!

fullsizeoutput_957

Το κεντρικό φοιτητικό πανό στην πορεία στην Αθήνα 21/1/2020. Φωτό Ε.Α.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ! – Όλοι/ες στα Δικαστήρια Ευελπίδων, 9:00 το πρωί Παρασκευή 21/02! – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ:

“• Κανένας μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή!
• Απαιτούμε την αθώωση των φοιτητών και μελών της νΚΑ, Δ. Κ. και Γ.Π. που δικάζονται στις 21 Φλεβάρη και να μην τους ασκηθεί καμία δίωξη! Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους φοιτητές και τις πολιτικές οργανώσεις, να πάρουν θέση!”

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες φοιτητές – Όλοι/ες στην Ευελπίδων, στις 21/02 στις 09:00

ΕΤΕΡ Ανακοίνωση: – Αλληλεγγύη στον διωκόμενο Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡ

http://www.eter.gr/archives/6786

LOUVRE 17 2 2020

Από τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στο Παρίσι την προηγούμενη Δευτέρα 17/2. Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Μουσείου Λούβρου. Φωτό CGT.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 20/2!

Οι συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες οργάνωσαν νέα μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις μεταφορές και διαδηλώσεις το περασμένο σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 17/2 ενάντια στον αντεργατικό νόμο για τις συντάξεις του Προέδρου Μακρόν.

Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της Δευτέρας στο κοινοβούλιο στο Παρίσι.

Το Σάββατο 15/2 τα μισητά CRS (γαλικά ΜΑΤ) επιτέθηκαν με γκλομπ και χημικά στις διαδηλώσεις που οργάνωσαν τα Κίτρινα Γιλέκα.

Στις τουριστικές περιοχές των Άλπεων και της Κυανής Ακτής στη Μεσόγειο, οι εποχιακοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργίες και διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση Μακρόν θέλει να επιβάλει νόμο που κόβει το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους αν εργαστούν λιγότερο από 6 μήνες κάθε χρόνο στις τουριστικές επιχειρήσεις!

PARIS 20 FEB 2020

Από την απεργιακή πορεία δεκάδων χιλιάδων στο Παρίσι, από την Μόνμαρτ στην Πλας ντ’ Ιταλί, την Πέμπτη 20/2.  Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν – με συμμετοχή κύρια εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών, δικηγόρων και σιδηροδρομικών – σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλίας. Φωτό CGT   

Πληροφόρηση: Συναγωνιστές/στριες σχημάτισαν πρόσφατα το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s