► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! Ο ΝΟΜΟΣ ΒΡΟΥΤΣΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ! ΚΑΤΩ Ο ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!

► Η 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

► ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

DSC06597

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Σε μια ηλιόλουστη μέρα πάνω από 10.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία συμμετείχαν στις τρεις μαχητικές απεργιακές πορείες σήμερα Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορείες συναντήθηκαν έξω από τη Βουλή που ήταν περικυκλωμένη από διμοιρίες ΜΑΤ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας που κάλεσε την απεργία είχε την υποχρέωση να οργανώσει τη δική του απεργιακή συγκέντρωση. 

Η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο λιμάνι Πειραιά, στα ΕΛΤΑ και άλλους οργανισμούς ήταν απόλυτη 100%! Μέτρια η συμμετοχή σε υπουργεία, δήμους, σχολεία κ.α.

DSC06575

Από τη σημερινή μαζική πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Φωτό Ε.Α.

Παρά την πανάθλια απεργοσπαστική ηγεσία και σαμποτάζ της ΓΣΕΕ και των ομοσπονδιών που την ακολουθούν (ΟΤΟΕ, ΔΕΗ, κ.α., η άθλια ηγεσία της ΕΣΗΕΑ κήρυξε μόνο στάση), η απεργία και οι κινητοποιήσεις σημείωσαν επιτυχία και σηματοδότησαν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι στο δρόμο της εξέγερσης ενάντια στους νόμους που διατάζει η ΕΕ και εφαρμόζει η χούντα Μητσοτάκη.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την Ομόνοια με τα σωματεία των συνταξιούχων μπροστά. Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ακολούθησε πορεία στη Βουλή με συμμετοχή πολλών ομοσπονδιών και εργατικών σωματείων.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με συμμετοχή κύρια των ομοσπονδιών του Δημοσίου Τομέα (ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ κ.α.). Δίπλα τους οι συγκεντρώσεις που οργάνωσαν το ΣΕΚ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Εργατική Αλλελεγγύη, η ΟΚΔΕ, τα κόμματα Μ-Λ, η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ κ.α.

DSC06604

Υπέροχοι απεργοί τυμπανιστές έξω από τα πολυτελή ξενοδοχεία σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

Στα Χαυτεία συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 εργαζόμενοι και νεολαία στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Συμμετείχαν με τα πανό τους: Εργαζόμενοι Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δ. Γληνός, Σύλλογος Εργαζομένων σε Φροντιστήρια Καθηγητών, Συντονιστικό Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αριστοτέλης, Εργαζόμενοι ΒΙΟΜΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Public, Σύλλογος Εργαζομένων Nokia, Αγωνιστική Παρέμβαση στην Έρευνα, Σύλλογος Βιβλίου-Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Λάντζα, attack, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, Αναρχοσυνδικαλιστές ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, Δικαίωμα Radical It, Συνέλευση Αναρχικών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, ΟΡΜΑ, κ.α.    

DSC06607

Ένα από τα φοιτητικά πανό στο Σύνταγμα στη σημερινή απεργιακή διαδήλωση. Φωτό Ε.Α.

Στις πορείες διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ:

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ!

►ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Απεργιακή συγκέντρωση σωματείων: 10:30 Χαυτεία.

Ο αγώνας των εργαζομένων, νεολαίας και συνταξιούχων ενάντια στη βία και διχτατορικά μέτρα της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη, προχωρά μπροστά με μεγάλη απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου Βρούτση που σκοπεύει στην καταστροφή και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος συντάξεων. Το νομοσχέδιο, όπως και το προηγούμενο του Κατρούγκαλου της χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συντάχτηκε στις Βρυξέλες και είναι διαταγή της ΕΕ για μείωση των δαπανών συντάξεων ώστε να εξαλειφθεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μέσα σε 10 χρόνια. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει φέρει την ΕΕ στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης με τις οικονομίες Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλίας σε ύφεση. Η χούντα Μητσοτάκη νιώθει το έδαφος να τρίζει κάτω απ’ τα πόδια της καθώς επιτίθεται στους εργαζομένους με την πλήρη υποστήριξη της απεργοσπαστικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ.

DSC06594

Το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη σημερινή απεργιακή πορεία από τα Χαυτεία. Φωτό Ε.Α.

Η 24ωρη απεργία δεν μπορεί παρά να είναι ένα βήμα προς την άμεση κλιμάκωση του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση και για την έξωση της απεργοσπαστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες. Οι εργαζόμενοι/ες και νεολαία αντιλαμβάνονται ότι για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση δεν φτάνουν 24ωρες και 48ωρες απεργίες διαμαρτυρίας.  Κλιμάκωση αγώνα σημαίνει γενική ενοποιημένη κινητοποίηση για τη νίκη.

Απαιτείται ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! 

Μόνο αυτή η προοπτική νίκης μπορεί να ενώσει και ξεσηκώσει όλη την εργατική τάξη, τη νεολαία και τους αγρότες, που θα οργανώσουν μπλοκαρίσματα, καταλήψεις κλπ.

DSC06589

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα Χαυτεία στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Για το συντονισμό αυτού του αγώνα τα εργατικά σωματεία και οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ εργατών, αγροτών, φοιτητών και συνταξιούχων. Οι συνάδελφοι σε ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους. Για συγκρότηση Επιτροπών Γενικής Απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς, για Συμβούλια Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) σε κάθε περιοχή για την ενότητα όλων των κατοίκων και την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα οργανώσει και τον αγώνα για την εκδίωξη των απεργοσπαστών της ΓΣΕΕ και θα κινητοποιήσει την εργατική τάξη και νεολαία στη συντριβή των μνημονίων, στην εθνικοποίηση των τραπεζών, στην έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με προοπτική την εργατική εξουσία.- 17/2/20. —

DSC06603

Η απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων που ξεκίνησε από τα Χαυτεία, φτάνει στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος. Φωτό Ε.Α.

► Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

http://penen.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/item/8454-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-24%CF%89%CF%81%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD

18-2-2020-4

Φωτό της ΠΕΝΕΝ απο την πρωινή περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Πληροφόρηση: Συναγωνιστές/στριες σχημάτισαν πρόσφατα το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s