► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΕΞΩ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ! ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ!

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ! ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_9af

Από τη μαζική διαδήλωση τω απεργών της ΛΑΡΚΟ και των υποστηριχτών τους το Σάββατο 25/1/2020 στην Αθήνα. Απαιτείται ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. Κανένας κλάδος δεν πρέπει να παλεύει μόνος! Φωτό Ε.Α.

Ο αγώνας των εργαζομένων, νεολαίας και συνταξιούχων ενάντια στη βία και διχτατορικά μέτρα της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη προχωρά μπροστά αύριο Τρίτη με μεγάλη απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου Βρούτση που σκοπεύει στην καταστροφή και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος συντάξεων.

Αυτό το νομοσχέδιο, όπως και το προηγούμενο του Κατρούγκαλου της χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συντάχτηκε στις Βρυξέλες και είναι διαταγή της ΕΕ προς όλα τα κράτη για διαρκή μείωση των δαπανών για συντάξεις ώστε να εξαλειφθεί το δημόσιο σύστημα μέσα σε 10 χρόνια.

Το νομοσχέδιο Βρούτση επισημοποιεί τη συνεχή μείωση των συντάξεων και τη διαίρεση της σύνταξης σε “Εθνικό επίδομα”, 300 ευρό, και “Ανταποδοτική” που θα την εξαφανίσει σταδιακά όπως την επικουρική.

Παράλληλα το νομοσχέδιο Βρούτση καταργεί τελειωτικά την 13η και 14η σύνταξη, εξαφανίζει την κατηγορία Βαρέων και Ανθυγιεινών, και θα παραχωρήσει τα αποθεματικά των Επικουρικών σε ιδιωτικές εταιρείες και φαντς.

Για να αποπροσανατολίσει και να εξαπατήσει τους/τις συνταξιούχους, εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς συντάξεων του Γενάρη αυξήσεις μερικών ευρό.  

000_1OA4LV

Από την απεργιακή διαδήλωση στη Μασαλία στις 25/1/2020 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις του Προέδρου Μακρόν. Φωτό CGT

Η χούντα Μητσοτάκη προχωρά ακάθεχτη με την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ και της προδοτικής απεργοσπαστικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αντιτίθενται για τα μάτια του κόσμου.

Η αυριανή απεργία της 18ης Φλεβάρη είναι αποτέλεσμα της αντίστασης των εργαζομένων και των συνταξιούχων στη χούντα Μητσοτάκη των ιδωτικοποιήσεων, της βίας ΜΑΤ, του ρατσισμού ενάντια στους πρόσφυγες, στις μαζικές απολύσεις και στην επιβολή μισθών πείνας καθώς οι σχέσεις μόνιμης εργασίας μετατρέπονται σε καθεστώς «ενοικιαζόμενων». 

Η 24ωρη απεργία δεν μπορεί παρά να είναι ένα βήμα προς την άμεση κλιμάκωση του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχέδιου Βρούτση και Κατρούγκαλου, και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα είναι αγώνας για την έξωση της απεργοσπαστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.

Αυτές οι δράσεις απαιτούν συντονισμό και δημιουργία Επιτροπών Αγώνα (Απεργιακών Επιτροπών) σε κάθε χώρο δουλειάς, μέγιστη ενεργοποίηση των εργατικών σωματείων και Εργατικών Κέντρων, συγκρότηση στις περιοχές Συμβουλίων Δράσης (Λαϊκών Επιτροπών/Συνελεύσεων) και ομάδων άμυνας από εργαζόμενους, φοιτητές και νεολαία.  

Στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (και αλλού) προτάθηκε από την ΑΤΕ κλιμάκωση με 48ωρη πανελλαδική απεργία. Η πρόταση καταψηφίστηκε. Το ΠΑΜΕ δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση κλιμάκωσης, βλέπει τον αγώνα ως διαμαρτυρία και μόνο γιατί η εργατική τάξη έχει ηττηθεί!

82458362_10212752952057616_7867465636195074048_o

Από τις συγκρούσεις ΜΑΤ φοιτητών έξω από τη Βουλή μετά τη μαζική διαδηλώση στις 22/1. Είναι ώρα η νεολαία να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη δημιουργία επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, παιδείας, συντάξεων και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Φωτό Μάριος Λώλος

Αλλά «κλιμάκωση αγώνα» δεν σημαίνει περισσότερη απεργία! Σημαίνει πάλη για πανεργατική ενότητα με προοπτική οργάνωσης ενός βαθύτερου αγώνα που θα πετύχει τους στόχους του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος!  Τη συντριβή των νομομοθετημάτων Κατρούγκαλου – Βούρτση, δηλαδή τα μνημόνια!

Όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία γνωρίζουν ή αντιλαμβάνονται ότι για τη συντριβή των μνημονίων απαιτείται αγώνας ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΣΤΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΕ! 

Αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ το κρύβουν οι ηγεσίες του ΠΑΜΕ και της ΑΤΕ (ΚΚΕ και κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) που δεν πιστεύουν ότι η εργατική τάξη είναι δυνατή για να νικήσει.

Έτσι προτείνουν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ αντί για πραγματική οργανωτική κλιμάκωση για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με σαφή στόχο: Συντριβή μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη.

Μέσα απ’ τους αγώνες οι εργαζόμενοι και νεολαία δυναμώνουν και κατανοούν πόσο αναγκαία είναι μια τέτοια πάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, και όχι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που απλώνει ψευδαισθήσεις ότι είναι δυνατό μια 24ωρη να αλλάξει πολιτική η χούντα Μητσοτάκη! –   

Απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων: 10:30 Χαυτεία.

ΠΑΜΕ: 10:30 Προπύλαια.

ΑΔΕΔΥ 11:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

Πληροφόρηση: Συναγωνιστές/στριες σχημάτισαν πρόσφατα το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. Ο ιστότοπος μας ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (λειτουργεί από το 2014) και τα έντυπα μας, δεν έχουν σχέση με το “Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης”. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s