► 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ! ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

larkos-5

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της επιχείρησης από τη χούντα Μητσοτάκη. Αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 12/2 και μπλοκάρισμα της εθνικής οδού στο Μαρτίνο στις 13:00. Οι μαθητές/τριες στη Μαλεσίνα πραγματοποίησαν κατάληψη, αυτός είναι ο δρόμος – απεργία, κατάληψη, μπλοκαρίσματα – που πρέπει να ακολουθήσει ο αγώνας των εργαζομένων. Τώρα απαιτείται οργάνωση Γενικής Απεργίας απ’ όλη την εργατική τάξη! Φωτό 902 .gr

ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ! ΕΞΩ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!

DSC06490

Από την απεργιακή πορεία των εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και υποστηριχτών στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Όλη η εργατική τάξη πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί με Γενική Απεργία ενάντια στο κλείσιμο και ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ από τη χούντα Μητσοτάκη!

Οι 1500 οικογένειες των εργαζομένων στα ορυχεία, γραφεία, εργοστάσιο και λιμάνι της ΛΑΡΚΟ δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους!

Ο αγώνας των εργαζομένων και των κατοίκων της Λάρυμνας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλης της νεολαίας, ενάντια στα κλεισίματα και ιδιωτικοποιήσεις που προκαλούν μαζική ανεργία, φτώχεια και πετσόκομμα μισθών.

Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο με 24ωρες απεργίες. Για τη νίκη των εργαζομένων, που θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας, απαιτούνται και όλες οι άλλες μορφές αντίστασης, όπως οι καταλήψεις και τα μπλοκαρίσματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής Λάρυμνας να συγκροτήσουν με τα εργατικά σωματεία της ΛΑΡΚΟ Συμβούλιο Δράσης, και με τη βοήθεια όλης της εργατικής τάξης να προχωρήσουν σε καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.   

mathitiko-sylallhthrio-5

Από τη σημερινή πρωϊνή πορεία μαθητών/τριών στην Αθήνα.Φωτό 902.gr

Η υποστήριξη της εργατικής τάξης και των φοιτητών στους εργαζομένους/ες – απεργούς της ΛΑΡΚΟ εκφράστηκε με δύναμη και μαζικότητα στην πορεία της Αθήνας στις 25/1.

Χτες Κυριακή στο Συνέδριο του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) ψήφισε απόφαση υποστήριξης του αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (ιδιοχτησία: ΤΑΙΠΕΔ 55,2%, Εθνική Τράπεζα Ελλάδας 33,4%, ΔΕΗ 11,4%)

Αυτή η υποστήριξη πρέπει να πολλαπλασιαστεί με αποφάσεις ΑΠΕΡΓΙΑΣ απ’ όλα τα Εργατικά Κέντρα και εργατικές ομοσπονδίες και σωματεία.

Οι εκλογές στο ΕΚΑ θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ πιθανό να πλειοψηφίσουν στη Διοίκηση του ΕΚΑ οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν εκφραστεί και κινητοποιηθεί για τη νίκη των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ (ΠΑΜΕ κ.α.).

Η νέα Διοίκηση θα έχει το καθήκον να υλοποιήσει τη χτεσινή απόφαση του Συνεδρίου του ΕΚΑ, να αντικρούσει τα ψέμματα και τους εκβιασμούς του Υπουργού Περιβάλλοντος Χατζηδάκη και της χούντας Μητσοτάκη και να ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και ΠΟΡΕΙΕΣ στην Αθήνα, καλώντας σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για τη νίκη των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

► Σύμφωνα με ρεπορτάζ του left.gr σε συνάντηση τη Δευτέρα απόγευμα αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας  δεν υποστήριξε την κρατική ιδιοχτησία της ΛΑΡΚΟ. Έχει αποδεχτεί το ξεπούλημα, όπως και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

sunedrio-eka-08

31ο Συνέδρια ΕΚΑ. Φωτό 902.gr

► ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΚΔΙΩΞΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 31ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας και οι εκλογές θα γίνουν το επόμενο σαββατοκύριακο 15 – 16 Φλεβάρη 2020 στο ΕΚΑ. Οι σύνεδροι με μεγάλες πλειοψηφίες απέκλεισαν από το Συνέδριο εργοδοτικά σωματεία. Είναι πολύ πιθανό αυτά τα σωματεία, με την υποστήριξη των μνημονιακών συνδικαλιστικών παρατάξεων στο ΕΚΑ, να προσβάλουν στα δικαστήρια τις αποφάσεις του Συνεδρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 902.gr, το Συνέδριο υπερψήφισε προτάσεις για την υποστήριξη του αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, επικύρωσε την απόφαση (4/2) του ΕΚΑ για πανελλαδική απεργία στις 18/2/2020, καταφέρθηκε ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις ΕΠΑ-ΝΑΤΟ, ζήτησε καταδίκη της Χρυσής Αυγής και καταδίκαζε την πρόταση της εισαγγελέα, και εναντιωθηκε στο ηλεκτρονικό μητρώο – φακέλωμα των εργατικών συνδικάτων.

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΤΕ-ΕΚΑ), που υποστηρίζεται από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατέθεσε τα παρακάτω ψηφίσματα:

1) Για την απεργία στις 18 Φλεβάρη και την απεργιακή κλιμάκωση.

2) Συμμετοχή στην απεργία των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 19 Μάρτη.

3) Για τον αντιπολεμικό συντονισμό και δράση.

4) Ενάντια στο «πραγματικό» μητρώο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων (Υπερψηφίστηκε με προσθήκες από τη ΔΑΣ).

5) Για την απεργιακή 8 Μάρτη.

6) Για το συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη.

Η ΑΤΕ στήριξε τα ψηφίσματα της ΔΑΣ για τον αγώνα εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και της εισαγγελικής πρότασης.

 

Αγωνιστικά συνθήματα στις αφίσες αλλά ούτε λέξη για την ανατροπή της Χούντας Μητσοτάκη.

Κανένας/καμιά από τις παρατάξεις ΔΑΣ και ΑΤΕ-ΕΚΑ στο Συνέδριο δεν κάλεσε για την κλιμάκωση της απεργίας στις 18 Φλεβάρη μ’ ένα πρόγραμμα οργάνωσης πάλης με καταλήψεις και Γενική Απεργία για τη συντριβή των μνημονίων και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωση της η ΔΑΣ κάλεσε του Συνέδρους “να ενισχύσουν αποφασιστικά τη ΔΑΣ. Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην υπόθεση της αλλαγής της κατάστασης συνολικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα”.

Η ΑΤΕ-ΕΚΑ κάλεσε σε κλιμάκωση της 24ωρης στις 18 Φλεβάρη με 48ωρη.

Στις εκλογές για την Εφορευτική Επιτροπή – σύμφωνα με τον 902.gr – ψήφισαν 542 σύνεδροι και βρέθηκαν 4 άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια. Η παράταξη του ΠΑΜΕ ΔΑΣ έλαβε 292 ψήφους (3 μέλη στην Εφορευτική Επιτροπή), η παράταξη ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 134 ψήφους (1 μέλος), η ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας κλπ. δεξιών έλαβε 62 ψήφους (1 μέλος), η ΠΑΣΚΕ των διάφορων πασοκτζήδων έλαβε 50 ψήφους χωρίς να εκλέξει μέλος στην Εφορευτική Επιτροπή. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s