► Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

► ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

China Outbreak

Εργάτες στο νέο νοσοκομείο Χουόσενσαν, που χτίστηκε για τα θύματα του κοροναϊού, μεταφέρουν φάρμακα την περασμένη Πέμπτη. Φωτό the media.com

«Αυτή τη βδομάδα, τα δυο-τρίτα της κινεζικής οικονομίας δεν λειτουργούν. Πάνω από 80% της βιομηχανίας δεν λειτουργεί, ενώ 90%   των εξαγωγών δεν πραγματοποιείται … Η κινεζική οικονομία είναι εξαιρετικά ενσωματωμένη στο διεθνές σύστημα προμηθειών. Αν δεν λειτουργήσει για μεγάλο διάστημα, τότε δεν θα λειτουργήσει η παγκόσμια οικονομία».

Τάδε έφη ο οικονομικός συντάκτης Ίβανς-Πρίτσαρντ της βρετανικής εφημερίδας, Ντέϊλι Τέλεγκραφ, του βαθύτατου κατεστημμένου της μπουρζουαζίας, την περασμένη Πέμπτη.

Την Παρασκευή Έκθεση τής Φεντ (η κεντρική τράπεζα των ΕΠΑ) επίσης προειδοποίησε για την αναταραχή τής κινεζικής οικονομίας.

Η αναταραχή τής κινεζικής βιομηχανίας είναι τεράστια. Η παραγωγή ανταλλαχτικών για τα αυτοκίνητα της Χουντάϊ έχει σταματήσει με αποτέλεσμα όλα τα εργοστάστια στη Κορέα να μην λειτουργούν. Επίσης έχει σταματήσει η παραγωγή ανταλλαχτικών για τη Φολκσβάγκεν, την Τογιότα, τη Τζένεραλ Μότορς και την Τέσλα. Η βιομηχανία Φόξκον που παράγει τα τηλέφωνα της Απλ έκλεισε.

Η επιδημία του κοροναϊού έχει φέρει την κινεζική βιομηχανική παραγωγή στα πρόθυρα τερματισμού!

Η παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία – που σημείωσε μείωση 8,4% το 2019! – μπαίνει σε περίοδο κρίσης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έκανε μεγάλα άλματα βιομηχανικής παραγωγής καθώς επέτρεψε στις πολυεθνικές εταιρείες του ιμπεριαλισμού να στήσουν τα εργοστάσια τους στην Κίνα όπου εκμεταλλεύονται την κινεζική εργατική τάξη με εξαντλητική εργασία και αντάλλαγμα μεροκάμματα πείνας.

Η Κινεζική Σταλινική Γραφειοκρατία ( = του σοσιαλισμού σε μια χώρα και της ειρηνικής συνύπαρξης με τον ιμπεριαλισμό) είναι στον καταστροφικό δρόμο του καπιταλισμού.

Η ηγεσία του ΚΚΚ ακολουθεί το δόγμα “μια χώρα δυο συστήματα” που έχει οδηγήσει στις αντιδραστικές εξεγέρσεις στο Χογκ-Κονγκ και έχει δημιουργήσει μια κάστα πολλών χιλιάδων εκατομμυριούχων ολιγαρχών, ενώ τα εκατοντάδες εκατομμύρια της εργατικής τάξης και των αγροτών ζουν στη φτώχεια.

Η κινεζική αντεπαναστατική Γραφειοκρατία, στο παραμορφωμένο εργατικό κράτος που εγκαθίδρυσε η Κινεζική Επανάσταση το 1949 με ηγέτη τον Μάο Ζε Ντονγκ, είναι ένα καθεστώς της Μεταβατικής Εποχής και παλαντζάρει μεταξύ της εργατικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.

Αν δεν ανατραπεί με Πολιτική Επανάσταση από τους εργάτες και τους αγρότες της Κίνας και την Παγκόσμια Επανάσταση, τότε θα ανατραπεί από τους Ολιγάρχες και τον ιμπεριαλισμό.

Η κινεζική σταλινική Γραφειοκρατία μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει συνθήκες κατάρρευσης της αμερικανικής οικονομίας. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας κατέχει περίπου το 20% (κοντά $1,2 τρισεκατομμύρια) του χρέους των ΕΠΑ που βρίσκεται σε ξένες χώρες.

Το ζήτημα είναι η κινητοποίηση της αμερικανικής, ευρωπαϊκής και κινεζικής εργατικής τάξης στην ανατροπή του καπιταλισμού και των ολιγαρχών.

Γι΄αυτό απαιτούνται επαναστατικά μαρξιστικά κόμματα της Τέταρτης Διεθνούς, καθώς τα ρεφορμιστικά εργατικά συνδικάτα και τα αριστερά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στη Ευρώπη, τάχτηκαν απόλυτα υπέρ της ΕΕ και της επιβίωσης του σάπιου καπιταλισμού της βαρβαρότητας και των πολέμων.

TELEMMGLPICT000222419649_trans_NvBQzQNjv4Bqek9vKm18v_rkIPH9w2GMNoGXySPv9M1Jbe0Fc3Bi1Fk

Απόσυρση Μακρόν ζητά ο διαδηλωτής στην τεράστια απεργιακή πορεία στο Παρίσι 24/1. Φωτό gazette.net

► ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Με κοινή απόφαση τους την περασμένη Πέμπτη 6 Φλεβάρη οι συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες στη Γαλία –  CGT, FO, FSU, Solidaires, FIDL, MNL, UNL και UNEF –  αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο μεταρρύθμισης των συντάξεων της κυβέρνησης του Προέδρου Μακρόν!

Την Τετάρτη 5 Φλεβάρη δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων είχαν απεργήσει και διαδηλώσει στις μεγάλες πόλεις της Γαλίας.  Ο Μακρόν απαγόρευσε διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι χτες Σάββατο.

Την περασμένη Δευτέρα 3 Φλεβάρη χιλιάδες δικηγόροι συγκρότησαν απεργιακή πορεία στο Παρίσι, η μεγαλύτερη πορεία δικηγόρων στην ιστορία.

Στην ανακοίνωση τους οι συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες αναφέρουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη τη Μέρα της Γυναίκας. Επίσης διοργανώνουν και μια πανεθνική συνέλευση για το ζήτημα.

Το κοινό μέτωπο των εργατικών ομοσπονδιών ενάντια στο νομοσχέδιο του Μακρόν (που έχει κατατεθεί στο γαλικό κοινοβούλιο) έσπασε στις αρχές Γενάρη όταν η δεξιά ηγεσία της ομοσπονδίας CFDT (έχει τα περισσότερα μέλη) και το συνδικάτο εργαζομένων στο Μετρό Παρισιού τερμάτισαν τις απεργίες.

Παρ’ όλα αυτά οι απεργιακές διαδηλώσεις του Γενάρη ήταν πολύ μεγάλες.

Ήταν όμως φανερό ότι η απεργία για την απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου του Μακρόν, μπορούσε να είναι νικηφόρα μόνο αν εξελισσόταν σε πολιτική απεργία διαρκείας για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Μακρόν.

Οι ρεφορμιστικές ηγεσίες των συνεργαζόμενων εργατικών ομοσπονδιών νόμιζαν ότι θα νικήσουν με τις συνεχιζόμενες απεργίες και αρνήθηκαν να ζητήσουν την ανατροπή του Προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησης Φιλίπ, όπως ζητούσαν απεργοί με αυτοσχέδια πλακάτ.

Όμως αυτές οι ρεφορμιστικές ηγεσίες φοβούνται περισσότερο την επαναστατική δράση της εργατικής τάξης, παρά το διχτατορικό κράτος έχτακτης ανάγκης του Μακρόν.

Εδώ είναι το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και η νεολαία στη Γαλία και σ’ όλη την ΕΕ, καθώς μάχονται ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα της μαζικής ανεργίας των ιδιωτικοποιήσεων, και στα μεροκάμματα πείνας των “ενοικιαζόμενων”.

Η αντίσταση και οι απεργιακές κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης μπορούν να προχωρήσουν νικηφόρα μόνο αν βάλουν στο κέντρο του αγώνα τους το ζήτημα της συντριβής των μνημονίων, της ανατροπής των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και της διάλυσης της ΕΕ!

Αλλά κάτι τέτοιο το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι οι ρεφορμιστικές ηγεσίες στη Γαλία, αλλά και τα εργατικά συνδικάτα και αριστερά κόμματα στην ΕΕ και στην Ελλάδα!

RzWx3w7

Από τη χτεσινή (Σαββάτο) διμαρτυρία σωματείων ΔΕΗ και Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ενάντια στην επισκεψη των Υπουργών Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που ανακοίνωσαν νέες ιδιωτικοποιήσεις στη ΔΕΗ (λιγνίτες). Τα ΜΑΤ με χημικά και ασπίδες απώθησαν τους εργαζομένους. Μαύρες σημαίες δεν φτάνουν! Απαιτείται Γενική Απεργία και καταλήψεις, μπλοκαρίσματα. Φωτό Kozani.tv

Οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και των κομμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον αγώνα στη ΛΑΡΚΟ και για την απεργία της 18ης Φλεβάρη, καθώς και η ανακοίνωση των εργατικών σωματείων για την “απεργία από τα κάτω” της 19ης Μάρτη, ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ για την οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας ούτε για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Οι πεσιμιτικές ηγεσίες αυτών των κομμάτων και σωματείων θεωρούν ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί και ότι αυτό που χρειάζεται είναι διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση μέχρι το κίνημα “να ανασυνταχτεί”.

Τα εκατομμύρια της εργατικής τάξης και νεολαίας μπορούν να κινητοποιηθούν σήμερα με την προοπτική μιας νικηφόρας πορείας και αγώνα που προσφέρει ΜΟΝΟ η πολιτική της οργάνωσης της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα για τη συντριβή των μνημονίων και της χούντας Μητσοτάκη!

Μια τέτοια προοπτική και δράση ενώνει όλη την εργατική τάξη, νεολαία και αγροτιά, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το χτίσιμο άμεσα από τη νέα γενιά μιας επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα τσακίσει την προδοτική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες και θα περιφρονήσει τους πεσιμιστές. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s