► Ο ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΑΜΕΣΕΣ ΑΡΠΑΓΕΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

► Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΗ ΔΕΠΑ! ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

► ΟΙ 24ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

RzWx3w7

Από τη χτεσινή (Σαββάτο) διμαρτυρία σωματείων ΔΕΗ και Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας ενάντια στην επισκεψη των Υπουργών Χατζηδάκη και Γεωργιάδη στην Πτολεμαΐδα. Τα ΜΑΤ με χημικά και ασπίδες απώθησαν τους εργαζομένους. Φωτό Χρήστος Παρτσιανίδης Kozani.tv

Χτες Πέμπτη στη Βουλή ο αντιπρόσωπος των επικυρίαρχων της Ελλάδας, νέος επίτροπος (από τον περασμένο Δεκέμβρη) Οικονομίας της ΕΕ Ιταλός Πάολο Τζεντιλόνι, διέταξε την άμεση επίθεση της χούντας Μητσοτάκη στα σπίτια, μαγαζιά και περιουσίες των εργατικών, μικροαστικών και αγροτικών οικογενειών και βιοτεχνιών που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα τραπεζικά τους δάνεια.

Γνώστης της βαρβαρότητας της λιτότητας της ΕΕ ο Τζεντιλόνι. Ως εγκάθετος από την ΕΕ Πρωθυπουργός της Ιταλίας το 2016-18, επέβαλε τον κρατικό ρατσισμό ενάντια στους πρόσφυγες και μαζική ανεργία και φτώχεια στις ιταλικές οικογένειες. Έτσι άνοιξε την πόρτα της εξουσίας στους ρατσιστές και φασίστες.

Από την 1 Μάη η χούντα Μητσοτάκη, με τους μνημονικούς νόμους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, και όλα τα αστικά κόμματα, θα αρχίσει να αρπάζει την “πρώτη κατοικία” δηλαδή τα σπίτια που κατοικούν οι οικογένειες που καταστράφηκαν οικονομικά από την καπιταλιστική κρίση.

ekam-bila-amalias

Τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη – ενάντια σε φοιτητές, διαδηλωτές, πρόσφυγες, άστεγους και τώρα ετοιμάζονται για εφόδους στα σπίτια των οικογενειών, να τους πετάξουν στο δρόμο και να παραδώσουν τα σπίτια τους στις τράπεζες! Οι ελληνικές τράπεζες έχουν χρηματοδοτηθεί με πάνω από 40 δισ. ευρό από το ελληνικό κράτος, με δάνεια που πληρώνουν οι εργαζόμενοι!  

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τα πρόσθετα μνημόνια το 2018 και επέβαλαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σήμερα έχουν το θράσος να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα που εργατικές και μικροαστικές οικογένειες θα πεταχτούν στους δρόμους με τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη!

Η ΕΕ στοχεύει να κρατήσει ζωντανές τις χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες με όλα τα μέσα, για να επιβιώσουν οι τραπεζίτες, η άρχουσα τάξη και ο ελληνικός καπιταλισμός.   

Ο Τζεντιλόνι ύμνησε τη μείωση της φορολογίας των καπιταλιστών και επιχειρήσεων από την Κυβέρνηση, αλλά εναντιώθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού γιατί μερικά δεκάδες ευρό στους εργαζομένους μπορούν να απειλήσουν την ελληνική οικονομία!

Αυτό που απαιτούν απ’ όλες τις χώρες της ΕΕ οι τραπεζίτες και γραφειοκράτες των Βρυξελών είναι τεράστιες μειώσεις στους μισθούς και συντάξεις με οποιοδήποτε τρόπο, με την επιβολή παντού – σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – των “ενοικιαζόμενων”, ”εργολαβικών” και των “ωφελούμενων” ΟΑΕΔ.

Παράλληλα με τον Τζεντιλόνι, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, και τόνισε ότι η επιχείρηση πάει για κλείσιμο αν δεν βρεθεί αγοραστής/ές. Στη νέα επιχείρηση θα μπορούν να προσληφτούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είπε ο Χατζηδάκης – αλλά δεν ανάφερε ότι αυτό αν γίνει θα γίνει με “ενοικιαζόμενους” με μισθούς πείνας ή με τεράστιες μειώσεις μισθών όπως έγινε με τον ΟΛΠ όταν ξεπουλήθηκε στην ΚΟΣΚΟ.

Ο Χατζηδάκης επίσης ανακοίνωσε ότι προχωρά στις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ΔΕΠΑ.

fullsizeoutput_9bd

Αντιπροσωπεία των μεταλλεργατών Μακεδονίας της ΛΑΡΚΟ στη μαζική διαδήλωση των απεργών της ΛΑΡΚΟ και των υποστηριχτών τους το Σάββατο 25/1/20 στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Τα εργατικά σωματεία ΛΑΡΚΟ κάλεσαν μια 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Φλεβάρη και συγκέντρωση στην πύλη του εργαστασίου στη Λάρυμνα. Η ΑΔΕΔΥ και αρκετά Εργατικά Κέντρα κάλεσαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη 18 Φλεβάρη ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις της χούντας Μητσοτάκη.

Αλλά ούτε οι 24ωρες απεργίες ούτε οι μαύρες σημαίες φτάνουν!

Απαιτείται συγκεκριμμένο πρόγραμμα δράσης όλης της εργατικής τάξης, νεολαίας και αγροτών, για να σωθούν τα σπίτια των οικογενειών και να κρατήσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι, με ΣΣΕ όχι ως “ενοικιαζόμενοι”!

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κλιμάκωση της 24ωρης απεργίας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα της ΛΑΡΚΟ και των τραπεζών που θέλουν με τα φαντς να αρπάξουν τα σπίτια και τα μαγαζιά!

Για την οργάνωση και συντονισμό απαιτούνται, όπως ξέρουν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές, Απεργιακές Επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και συγκρότηση Συμβούλιων Δράσης σε κάθε περιοχή για την υποστήριξη απ’ όλους των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα σωματεία της ΔΕΗ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές δεν πρέπει να παλεύουν μόνα τους! Να συνεννοηθούν και να καλέσουν άμεσα σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ εργαζομένων, φοιτητών και αγροτών, για να αναπτυχθεί η ενότητα των εργαζομένων και να οργανωθεί η πάλη για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s