► Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ! AZANTI – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

► ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗΣ!

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ!

w03-13400922230859

ΑΖΑΝΤΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Από τη χθεσινή πορεία των προσφύγων στη Μυτιλήνη και τις επιθέσεις των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Παναγιώτης Μπαλάσκας

Διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν χτες Δευτέρα στη Μυτιλήνη με χημικά σε περίπου 2.000 πρόσφυγες με τις οικογενειές τους που πραγματοποιούσαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τον πανάθλιο καταυλισμό της Μόριας με κύριο σύνθημα «Αζάντι – Ελευθερία!».

Όπως είναι γνωστό, από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των προσφύγων και των ανθρωπιστικών οργανώσεων βοήθειας, το στρατόπεδο της Μόριας είναι μια απάνθρωπη βαρβαρότητα. Περίπου 10-12.000 χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να διαβιώσουν σε ένα άθλιο χώρο που «σχεδιάστηκε» για 2-3 χιλιάδες.

Οι πρόσφυγες απαιτούν, όπως δικαιούνται σύμφωνα με τις Διεθνείς Συνθήκες, απεγκλωβισμό, και μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην κεντρική Ευρώπη όπου αρκετοί απ’ αυτούς έχουν συγγενείς και φίλους, για να γλυτώσουν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Γι’ αυτό οι πρόσφυγες απαιτούν τον τερματισμό των παράνομων επαναπροωθήσεων στην Τουρκία και χορήγηση ασύλου. 

xprokymaia-metanastes14.jpg,qitok=7XZTZl3K.pagespeed.ic.pDNj1qSK2n

Από τη χτεσινή πορεία των προσφύγων στη Λέσβο. Φωτό Παναγιώτης Μπαλάσκας –  το νησί.

Η πρωινή πορεία των προσφύγων χτες Δευτέρα ανακόπηκε από τα ΜΑΤ λίγο έξω από την πόλη (εργοστάσιο ΔΕΗ). Τα ΜΑΤ βομβάρδισαν με δακρυγόνα χημικά και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης τους διαδηλωτές ενώ υπήρχαν μικρά παιδιά.   

Μερικές εκατοντάδες προσφύγων κατόρθωσαν να φτάσουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και έστησαν σκηνές έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Τους έδιωξαν τα ΜΑΤ.

Στην επιστροφή των προσφύγων στη Μόρια ρατσιστές επιτέθηκαν στους πρόσφυγες με πέτρες και για μια ακόμη φορά επιτέθηκαν και τα ΜΑΤ.

Με δηλώσεις του χτες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επιτέθηκε στους πρόσφυγες για “παραβατική συμπεριφορά”, ύμνησε τη δράση των ΜΑΤ και επανέλαβε τη ρατσιστική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη για συγκρότηση νέων “κλειστών” στρατοπέδων συγκέντρωσης.  

Ο Μηταράκης μάλιστα αναζήτησε και “υποκινητές” των κινητοποιήσεων των προσφύγων, χωρίς να αναφέρει από ποιούς και με τί τεκμήρια κάνει τέτοιες εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Μηταράκης έκφρασε σωστά τη ρατσιστική απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και της χούντας Μητσοτάκη.

Τα εργατικά σωματεία και τα αριστερά κόμματα της Λέσβου πρέπει άμεσα να συγκροτήσουν μαζί με τους πρόσφυγες Συμβούλιο Δράσης στη Μυτιλήνη για να πολεμήσουν ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό, τη βία των ΜΑΤ και τη διχαστική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη που ξεσηκώνει κατοίκους ενάντια στους πρόσφυγες.

xprokymaia-metanastes6.jpg,qitok=HyTzmEpJ.pagespeed.ic.XexNonBV1q

ΜΑΤ χούντας Μητσοτάκη ενάντια σε πρόσφυγες χτες στη Μυτιλήνη. Φωτό Παναγιώτης Μπαλάσκας –  το νησί.

Το Συμβούλιο Δράσης πρέπει να απαιτήσει:

Κλείσιμο των στρατοπέδων, άμεση μεταφορά των προσφύγων σε κατάλληλους χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Διαχείριση από επιτροπή εργατικών σωματείων και προσφύγων.

Ιατρική φροντίδα και φαγητό και στέγη σ’ όλους τους πρόσφυγες με έλεγχο και διαχείριση από το Συμβούλιο Δράσης.

Άσυλο σ’ όλους τους πρόσφυγες – καμιά επαναπροώθηση.

Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Το Συμβούλιο Δράσης πρέπει να οργανώσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων, με όλα τα μέσα, για ενότητα των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στο ρατσισμό, τη μνημονιακή λιτότητα και τη μαζική ανεργία που επιβάλλει η χούντα Μητσοτάκη.

Για άμεση διοργάνωση Γενικής Απεργία στο νησί – όπως και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου – για την ικανοποίηση των αιτημάτων των προσφύγων και των εργαζομένων, για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Το Συμβούλιο Δρασης πρέπει να προειδοποιήσει για τα πολεμικά σχέδια του Ερντογάν και του Μητσοτάκη! Όχι στον πόλεμο, δημιουργία εργατικής πολιτοφυλακής, τα όπλα έναντια στους πολεμοκάπηλους! –

27af8e9bfaa50281bec194d4a56bd1e69e54f9fa2667b4bf0e5848636b58645d

Από τη χτεσινή (Δευτέρα) απεργιακή πορεία των δικηγόρων στο Παρίσι. Φωτό archyde.com

► ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ!

Δεκάδες χιλιάδες δικηγόροι διαδήλωσαν χτες σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλίας ενάντα στο νομοσχέδιο του Προέδρου Μακρόν για καταστροφή του συστήματος συντάξεων. Οι δικηγόροι βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα απεργιών.

Με το νομοσχέδιο Μακρόν θα επιβληθούν στους δικηγόρους – ως “ελεύθερους επαγγελματίες” – μεγάλες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και μειώσεις συντάξεων – όπως έκαναν οι μνημονιακές χούντες Σαμαρά, Βενιζέλου, Τσίπρα στην Ελλάδα.

Με την εργατική τάξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι δικηγόροι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Χτες Δευτέρα πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στο Παρίσι (φωτό) από την πλατεία Βαστίλης στην πλατεία της Όπερας Γκαρνιέ σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Μουσικοί, προσωπικό και τα μπαλέτα της Όπερας επίσης απεργούν. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s