► Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΜΠΡΕΧΙΤ! ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

► ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

► ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

LEAD-RMT-0063

Εργαζόμενοι του συνδικάτου RMT (συγκοινωνίες, μεταφορές) στο Λονδίνο διαδηλώνουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Τζόνσον να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία. Το RMT κινητοποιήθηκε υπέρ του Μπρέξιτ, σε αντίθεση με την προδοτική ηγεσία του TUC (βρετανική ΓΣΕΕ) που μαζί με το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν ζήτησαν ακύρωση του δημοψηφίσματος του 2016 και παραμονή στην ΕΕ! Φωτό The News Line

Από χτες μεσάνυχτα της Παρασκευής 31/1/20 η Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ! Η εργατική τάξη με το 52% στο δημοψήφισμα του 2016 και την αποφασιστικότητα της ενάντια στην προδοσία του Εργατικού Κόμματος και του ψευτο-αριστερού Κόρμπιν, το έκανε πραγματικότητα!

Ένα κολοσιαίο χτύπημα – απ’ τα Αριστερά – στην ΕΕ και στη βάρβαρη λιτότητα που έχουν επιβάλει οι Βρυξέλες. Μια ιστορική νίκη όχι μόνο των εργαζομένων της Βρετανίας αλλά όλης της εργατικής ταξης στην Ευρώπη που μισεί την ΕΕ όπως δείχνουν και οι τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες στη Γαλία.

Η εργατική τάξη ένιωσε τη δύναμη της και θα αγωνιστεί με νέα δυναμική για την ανατροπή του Τόρι Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.  

Ο Τζόνσον γνωρίζει το μίσος της εργατικής τάξης για την ΕΕ της ανεργίας και φτώχειας και προσπαθεί με προσεχτικές ενέργειες να μην προκαλέσει την οργή των εργαζομένων. Αλλά είναι αναγκασμένος από την παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, που χρεοκόπησε τις τράπεζες της Βρετανίας, να πάρει νέα μέτρα άγριας λιτότητας και επίθεσης στα δικαιώματα και στους μισθούς των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η συμμαχία Τζόνσον – Τραμπ στηρίζεται στον εμπορικό πόλεμο που κήρυξε ο Πρόεδρος των ΕΠΑ ενάντια στους “συμμάχους” του στην ΕΕ, αλλά και στην Κίνα, Ρωσία κ.α. Το μόνο που ενδιαφέρει τις ΕΠΑ είναι να καταστήσουν τη Βρετανία υποτελή τους και πιόνι στον πόλεμο ενάντια στην ΕΕ.

TELEMMGLPICT000222419649_trans_NvBQzQNjv4Bqek9vKm18v_rkIPH9w2GMNoGXySPv9M1Jbe0Fc3Bi1Fk

Απόσυρση Μακρόν ζητά ο διαδηλωτής στην τεράστια απεργιακή πορεία στο Παρίσι, 24/1/2020. Φωτό gazette.net

Η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως και οι απειλές από Ιταλία, Πολωνία κ.α. για “μεταρρύθμιση” της ΕΕ, είναι αποτέλεσμα της αντίστασης των εργαζομένων και της νεολαίας στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Τώρα οι εργαζόμενοι και σ’ άλλες χώρες θα παλέψουν για έξοδο από την ΕΕ, καθώς οι Βρυξέλες θα ζητούν όλο και περισσότερη λιτότητα για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Αυτό έχει δημιουργήσει την τεράστια πολιτική κρίση στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, στη Γαλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία όπου ακροδεξιοί και φασίστες προσπαθούν να καρπωθούν την αντιδραστική στάση του Δημοκρατικού Κόμματος (πρώην ΚΚΙ) υπέρ της ΕΕ. 

Τα νέα οικονομικά στοιχεία της ΕΕ δείχνουν την πορεία αυτής της άλυτης κρίσης του καπιταλισμού: το τελευταίο τρίμηνο του 2019 η γαλική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% ενώ η ιταλική κατά 0,3%. Τα χρηματιστήρια βούτηξαν κατά 2% την περασμένη βδομάδα σε Λονδίνο, Φρανκούρτη και Παρίσι.

Τί έχουν να πουν άραγε οι σοφοί οικονομολόγοι του ΚΚΕ – και άλλων αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα – που τονίζουν ότι ο καπιταλισμος ξεπέρασε την κρίση, ότι δήθεν υπάρχει ανάπτυξη!  

Οι παραπάνων αριθμοί δείχουν την αντικειμενική πραγματικότητα που κυριαρχεί στην πολιτική όλων των καπιταλιστικών χωρών στην ΕΕ, και μεταμορφώνει τα μυαλά και τις ιδέες των ανθρώπων.

Η οικονομική κρίση και χρεοκοπία της Ελλάδας, σπρώχνει το Μητσοτάκη στη βία των ΜΑΤ, στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, στο ρατσισμό και στην επιβολή “εργαλαβικών”, αλλά παράλληλα η κρίση ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντίστασης και εξέγερσης των εργαζομένων και νεολαίας, όπως στη Γαλία, στη Χιλή, στο Λίβανο και στο Ιράκ.

DSC06490

Από την πορεία των απεργών εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο. Πορείες και μονοήμερες απεργίες δεν φτάνουν! Απαιτείται ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα!. Φωτό Ε.Α.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα είναι πανέτοιμοι για εξέγερση και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και ΕΕ – ΝΑΤΟ! Δεν θέλουν ούτε λιτότητα ούτε πολέμους. Αναγκαία είναι σήμερα μια επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που δεν σταματά σε συνθήματα πασιφιστικής αλληλεγγύης, αλλά απαιτεί με κάθε τρόπο και το βροντοφωνάζει, ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!    

Η χούντα Μητσοτάκη – όπως και η χούντα Τσίπρα – επιβιώνει γιατί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδιών μποϊκοτάρει τους αγώνες των εργαζομένων!

Τώρα λοιπόν ο αγώνας της νεολαίας και των αγωνιστών της εργατικής τάξης είναι σαφής: πάλη για μάξιμουμ ενότητα των εργαζομένων όλων των κλάδων και της νεολαίας, οργάνωση Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς, εργατική πολιτοφυλακή, συγκρότηση Συμβουλίων Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) παντού, κάλεσμα για μια Πανελλαδική Συνέλευση για συντονισμό του αγώνα ανατροπής κυβέρνησης και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Για Ενιαίο Μέτωπο όλων των εργαζομένων, για οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων λιτότητας ΕΕ και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη, για εργατική κυβέρνηση διαγραφής του χρέους και εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. –     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s