► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ!

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΧΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΚΡΟΝ!

DSC06532

Από τη σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω απ’ τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Συγκέντρωση έξω απ’ τη Βουλή οργάνωσε σήμερα Πέμπτη βράδυ το ΚΚΕ ενάντια στην “Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – ΕΠΑ” που ψηφιζόταν μέσα στο κοινοβούλιο από 175 βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ – που ουσιαστικά προετοίμασε τη συμφωνία – ζήτησε “πάγωμα” και ψήφισε “παρών”. ΚΚΕ, Μέρα25 και Ελληνική Λύση ψήφισαν κατά.

Οι ομιλητές του ΚΚΕ, μέσα κι έξω απ’ τη Βουλή, απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και το κλείσιμο των βάσεων ΕΠΑ-ΝΑΤΟ.

Στην πορεία του ΚΚΕ προς την Αμερικανική Πρεσβεία τα κύρια συνθήματα ήταν, «Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί» και «Δεν θέλουμε του ΝΑΤΟ την προστασία – Έξω τώρα η λυκοσυμμαχία». Συμμετείχαν περίπου 5.000 με σημαίες του ΠΑΜΕ και πολλά πανό από εργατικά σωματεία.

Από τα Προπύλαια ξεκίνησε ξεχωριστή πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία με συμμετοχή περίπου 800 εργατών και νεολαίας. Πήραν μέρος με τα πανό τους: Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός, Λαϊκή Αντίσταση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, ΔΕΑ, Ταξική Αντιπίθεση, Avant-Garde, Κόκκινο Δίχτυο Project, Αντεξιουσιαστικός Τοπικός Συντονισμός Αθήνας, Κρίση – Κριτική, Κούρδοι YPG, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας κ.α.

Στις πορείες κυριάρχησαν τα αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα αλλά χωρίς σύνδεση με τον αγώνα των εργαζομένων και των φοιτητών ενάντια στις επιθέσεις της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

fullsizeoutput_a44

Το πανό στην κορυφή της πορείας από τα Προπύλαια στην Αμερικανική Πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω η προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στις πορείες:

► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

 Η χούντα Μητσοτάκη, με υποστήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, με τους στρατούς ΕΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ επιτίθεται στις αραβικές χώρες και στο Ιράν για τον έλεγχο των πετρελαίων. Ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ και το Σχέδιο Τραμπ – Νετανιάχου, ρίχνουν λάδι στη φωτιά των πολέμων ενάντια στους λαούς της ανατολικής Μεσογείου και τους Παλαιστίνιους.

Πηγή των πολέμων και των μνημονίων λιτότητας της ΕΕ, είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που επιβάλει τη βαρβαρότητα της μαζικής ανεργίας και φτώχειας. Ενάντια στα πολεμικά σχέδια Τραμπ και ΕΕ, αναδύεται η αντίσταση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των καταπιεσμένων λαών όλου του κόσμου.

_109369422_057542433

Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στη Βαγδάτη, 25/10/2019. Οι τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα και στη διαφθορά των κυβερνήσεων συνεχίζονται στο Ιράκ και στο Λίβανο. Φωτό Reuters.

Τα καθεστώτα κοινοβουλευτικής χούντας σε Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση που δημιουργεί συνθήκες πολέμου στο Αιγαίο.

Στην Ελλάδα η εργατική τάξη με απεργίες και οι φοιτητές με δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιστέκονται στην καταστολή των ΜΑΤ, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις απολύσεις, στην καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας. Μέρος αυτής της αντίστασης είναι το κίνημα ενάντια σε πόλεμο με την Τουρκία, ενάντια στη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την εκδίωξη των βάσεων ΕΠΑ-ΝΑΤΟ και την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το καθήκον των συνδικάτων και των αγωνιστών είναι η ενοποίηση των απεργιών και κινητοποιήσεων των εργαζομένων – δεν φτάνουν μιας μέρας απεργίες και μια πορεία! Οι σημερινές κινητοποιήσεις γίνονται κατόπιν εορτής, αφού ήδη το μεσημέρι θα έχει ψηφιστεί η συμφωνία Ελλάδας-ΕΠΑ για τις βάσεις! Αυτές είναι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, άσφαιρες ντουφεκιές στον αέρα, αντί για πόλεμο έναντια στον πόλεμο του Μητσοτάκη και των ιμπεριαλιστών!

Οι αγωνιστές καλούνται σήμερα στη μάχη για τη συντριβή του Μητσοτάκη και των μνημονιακών υποστηριχτών του σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες που σαμποτάρουν τους αγώνες των εργαζομένων. Αξίζει περιφρόνηση στα κόμματα της Αριστεράς που υποστηρίζουν ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός ξεπέρασε την κρίση, είναι δυνατός και η εργατική τάξη δεν είναι έτοιμη!

Βρισκόμαστε σε επαναστατική περίοδο που απαιτεί επαναστατική ηγεσία στο εργατικό κίνημα. Η πάλη ενάντια στη χούντα Μηστοτάκη και στον πόλεμο θέλει συγκεκριμένα μέτρα: Συμβούλια Δράσης/Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς εργατική-φοιτητική πολιτοφυλακή για προστασία από τους φασίστες και τα ΜΑΤ, Πανελλήνια Συνέλευση εργαζομένων και νεολαίας για την ενοποίηση και συντονισμό του αγώνα.

Για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής Μητσοτάκη συντριβής μνημονίων. Όχι στον πόλεμο, η νεολαία και οι εργαζόμενοι να στρέψουν τα όπλα ενάντια σ’ αυτούς που θέλουν πόλεμο, να τους ανατρέψουν και να προχωρήσουν σε εργατική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και διαγραφής του χρέους. – Αθήνα 29/1/2020

showImage

Από την απεργιακή πορεία χτες Τετάρτη στη Μασαλία. Φωτό Daniel Cole Βουλγαρικό Πραχτορείο Ειδήσεων.

► ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΧΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΚΡΟΝ!

Συνεχίστηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλία και χτες Τετάρτη ενάντια στο νομοσχέδιο του Προέδρου Μακρόν για αντεργατική μεταρρύθμιση των συντάξεων.

Σε ανακοίνωση τους, 29/1, οι συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, MNL, UNL τόνισαν ότι το Συμβούλιο του Κράτουςπου εξάσκησε κριτική σε μέρη του νομοσχεδίου του Μακρόν και ζήτησαν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς το σύστημα συντάξεων.

Σε μια βδομάδα θα αρχίσει η συζήτηση στο γαλικό κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο και οι εργατικές ομοσπονδίες καλέσαν τους εργαζομένους και τη νεολαία να οργανώσουν τοπικές κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη οι εργατικές ομοσπονδίες κάλεσαν σε νέα “μέρα απεργίας και διαδηλώσεων” σε όλες τις πόλεις.

Αλλά στο Παρίσι οι ηγεσίες των εργατικών σωματείων στο Μετρό ανέστειλαν τις απεργίες και κινητοποιήσεις.

Οι ρεφορμιστικές ηγεσίες των συνεργαζόμενων εργατικών ομοσπονδιών CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, MNL, UNL νόμιζαν ότι θα νικήσουν με τις απεργίες και αρνήθηκαν να ζητήσουν την ανατροπή του Προέδρου Μακρόν και της κυβέρνησης Φιλίπ, όπως ζητούσαν απεργοί με αυτοσχέδια πλακάτ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s