► ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 5:00 μ.μ.

► ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

► ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 π.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Lead-court-demo

Από την διαδήλωση υπέρ του Ασάνζ στο δικαστήριο του Λονδίνου στις 10 Γενάρη 2020. Φωτό The News Line

Η εφημερίδα Εποχή και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα (Compagnie Erinna, Παρίσι), οργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση Αλληλεγγύης στον Τζούλιαν Ασάνζ, σήμερα Παρασκευή 24/1 στις 5.00 μ.μ., στο Θέατρο Τζένη Καρέζη Ακαδημίας 3 (σταθμός Μετρό Σύνταγμα).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Δρ Χουάν Μπράνκο, δικηγόρος των Wikileaks και του Ασάνζ, διδάκτορας διεθνούς δικαίου, συγγραφέας και ενεργό μέλος του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας, και o Mαξίμ Νικόλ, δημοσιογράφος του Quartier Général και ενεργό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μάκης Μπαλαούρας από την εφημερίδα Εποχή με διερμηνεία από την Αναστασία Πολίτη, ηθοποιό και σκηνοθέτη της Compagnie Erinna.

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης, συνιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, έδωσε στη δημοσιότητα τα μυστικά έγγραφα των ΕΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράκ που είχε υποκλέψει η αξιωματικός των ΕΠΑ Μάνινγκ. Οι ΕΠΑ κατηγορούν τον Ασάνζ για κατασκοπία και απευθύνθηκαν στη Βρετανία για να εκδοθεί στις ΕΠΑ. Ο Ασάνζ κατέφυγε στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ (Ισημερινού) στο Λονδίνου όπου βρήκε άσυλο. Τον περασμένο Απρίλη βρετανοί πράχτορες τον άρπαξαν μέσα από την Πρεσβεία αφού η νέα δεξιά κυβέρνηση του Εκουαδόρ απέσυρε το άσυλο στον Ασάνζ. Αμέσως βρετανικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε 50 βδομάδες φυλάκισης, την 1 Μάη 2019.

Οι βρετανικές αρχές τον κρατούν φυλακισμένο για να τον παραδώσουν στις ΕΠΑ. Ο Ασάνζ κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Λονδίνου Μπελμάρς και περιμένει τη δίκη που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα (Φλεβάρη) για να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η έκδοση του στις ΕΠΑ. Λόγω των απάνθρωπων συνθηκών στις φυλακές η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ έχει κλονιστεί βαριά και χρειάζεται άμεση νοσηλεία.

Οι δικηγόροι του έχουν κατηγορήσει τις βρετανικές αρχές ότι τους εμποδίζουν να δουν τον πελάτη τους και δεν τους δίνουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Ειδικός Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέτσλερ επίσης έχει επανειλημμένα καταγγείλει τα βασανιστήρια που υφίσταται στη φυλακή ο Ασάνζ. Ο ανελέητος διωγμός του παραβιάζει τη βρετανική νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Ασάνζ και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας σε όλο τον πλανήτη. –

im-137246

Από την απεργιακή διαδήλωση στη Λιόν, 17/12/2020. Φωτό The WSJ

► ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη Γαλία με τα συνδικάτα τους είναι σε τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων τις λεγόμενες «Μέρες πανεθνικής δράσης». Σήμερα Παρασκευή 24/1 πραγματοποιούν νέα Γενική Απεργία με πορείες και διαδηλώσεις σε πάνω από 100 πόλεις για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου για τις συντάξεις. Χτες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε νυχτερινή πορεία στο Παρίσι.

Την ώρα της απεργίας ο Πρωθυπουργός Φιλίπ θα συζητά το νομοσχέδιο που ισοπεδώνει την ασφάλιση και ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 64 (από 62). Θα το παρουσιάσει στο γαλικό κοινοβούλιο στις 17 Φλεβάρη. Ο Πρόεδρος Μακρόν, με διαταγές από την ΕΕ, θέλει να κάνει στη Γαλία ότι κατάφεραν οι μνημονιακές χούντες Σαμαρά-Βενιζέλου και Τσίπρα στην Ελλάδα με διαδοχικά νομοσχέδια. Στο Παρίσι έχει προγραμματιστεί απεργιακή πορεία το πρωί από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s