► ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

► ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΩΡΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ! ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΑΣ, ΙΡΑΝ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

fullsizeoutput_958

Το πανό της ΟΙΛΕ σήμερα στα Προπύλαια. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί και φοιτητές συμμετείχαν σήμερα Τρίτη στη δυναμική πορεία ενάντια στη ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου «Ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας Α.Ε.Ι., Ερευνητικών και Τεχνολογικών φορέων και άλλες διατάξεις» στη Βουλή.

Την κοινοτοποίηση οργάνωσαν οι Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., και υποστήριξαν δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

82289948_10212752950257571_3740524749374095360_o

Χημικά των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές στη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

DSC06479

Αντιπροσωπεία των αναπληρωτών δασκάλων στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή συμμετείχαν με τα πανό τους οι ΔΟΕ (δάσκαλοι), ΟΛΜΕ (καθηγητές) και ΟΙΕΛΕ (ιδιωτικοί), Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, αρκετές Π.Ε. και ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ, ΣΕΚ στα Πανεπιστήμια, Σπουδαστική Σοσιαλιστική Πάλη, Αγωνιστικές Κινήσεις, κ.α.

Στα Προπύλαια μίλησαν οι πρόεδροι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και άλλοι αντιπρόσωποι εκπαιδευτικών. Οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ξεστόμισαν εξαγγελίες για δήθεν “αγώνα μέχρι το τέλος” (!) και στερεότυπες διαμαρτυρίες. Αυτοί δεν έχουν καμιά διάθεση για αγώνα και θα μποϋκοτάρουν κάθε σοβαρή κινητοποίηση ενοποίησης του αγώνα των εκαπιδευτικών με τους άλλους εργαζομένους (τράπεζες, ΟΤΕ, πετρέλαια, αέριο, κ.α.).

Ούτε οι αντιπρόσωποι αριστερών κινήσεων βρήκαν το θάρρος να καλέσουν σε μάξιμουμ ενότητα και οργάνωση γενικής απεργίας διαρκείας με όλη την εργατική τάξη.    

fullsizeoutput_951

Από τη σημερινή πορεία των εκπαιδευτικών και φοιτητών στη Βουλή. Το πάνο του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκαπιδευτικών. Φωτό Ε.Α.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (ψηφίστηκε σήμερα Τρίτη, την Πέμπτη ονομαστική ψηφοφορία για 3 άρθρα) είναι ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, στην πτώχευση των πανεπιστημίων και τιμωρεί εκπαιδευτικούς που αρνούνται διορισμό σε μακρινά από το σπίτι τους σχολεία, καθώς ο μισθός δεν φτάνει για νοίκι κλπ.

Το νομοσχέδιο επιβάλλει μια Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (άρθρο 16), που κύριος σκοπός της θα είναι να βαθμολογεί σχολές και πανεπιστήμια και ανάλογα να μοιράζει χρηματοδότηση! Μ’ αυτό τον τρόπο, με συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης, θα υποβαθμιστούν σχολές και θα κλείνουν, προς μεγάλη χάρα των ιδιωτικών κολλεγίων. Το νομοσχέδιο θα κλείσει άμεσα 37 νέα τμήματα (άρθρο 33)!

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων αλλοδοπής (ουσιαστικά οι απόφοιτοι των λεγόμενων κολλεγίων) (άρθρο 50) θα μπορούν να διορίζονται, νέα χαρά για τους ιδιοχτήτες ιδιωτικής παιδείας. Η ΟΛΜΕ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι “παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση”.

Η ΟΛΜΕ, γι’ όλα αυτά, είχε κηρύξει μόλις μια τρίωρη στάση εργασίας!

fullsizeoutput_957

Το κεντρικό φοιτητικό πανό στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ως κοινοβουλευτικές χούντες, έχουν γράψει προ πολλού στα παλιά τους τα παπούτσια το Σύνταγμα και τη νομιμότητα. Ας είναι καλά τα δικαστήρια και το ΣτΕ που τους βγάζει “λάδι”! Γι’ αυτό διαλέχτηκε και η Σακελλαρίου ως νέα Πρόεδρος Δημοκρατίας (ψηφοφορία αύριο Τετάρτη). Στην πορεία της καριέρας της νομιμοποιήθηκαν όλα τα μνημόνια και ο καναδικός χρυσός στη Χαλκιδική έχει καταστεί κράτος εν κράτει! 

Στη σημερινή πορεία υπήρξαν και συνθήματα για Γενική Απεργία. Η χούντα Μητσοτάκη δεν πρόκειται να κάνει πίσω με μια μονοήμερη Γενική Απεργία που θα χρησιμοποιηθεί ως αποπροσανατολισμός από τη γραφειοκρατίας των Ομοσπονδιών και την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ. Η χούντα Μητσοτάκη έχει εξαπολύσει, όπως διατάζουν ΕΕ και ΔΝΤ, κολοσιαία επίθεση και με τα ΜΑΤ, ενάντια στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζομένων. Θέλουν να κατστρέψουν τη δημόσια παιδεία και υγεία, θέλουν εργαζομένους παρτ-τάϊμ και ενοικιαζόμενους 400 ευρό!

fullsizeoutput_950

Τα πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

Ο δρόμος νίκης των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων και των φοιτητών, είναι η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων της ΕΕ.

Η χούντα Μητσοτάκη, με υποστήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, μαζί με τους στρατούς και τα πλοία ΕΕ και ΝΑΤΟ επιτίθονται στις αραβικές χώρες και στο Ιράν για να εξασφαλίσουν τα πετρέλαια οι ετειρείες τους.

Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κοινωνική και πολιτική κρίση, απόρροια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού που μας οδηγεί σε πόλεμο!

Είναι ώρα οργάνωσης ανατροπής Μητσοτάκη και καπιταλισμού, με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ! – 

► ΑΠΟ το Δελτίο Τύπου των αναπληρωτών:

Τη Δευτέρα 6/1 πραγματοποιήθηκε στη ΔΟΕ η πρώτη πανελλαδική συνέλευση του Συντονιστικού Αναπληρωτών για το 2020.  

Προχωράμε σε αγωνιστικό Γενάρη που σηματοδοτεί την αρχή ενός αγώνα διαρκείας μέχρι την κατάργηση του ν.4589 και την μονιμοποίηση όλων αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Την Παρασκευή 31/1 οργανώνουμε πανελλαδική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ως την αρχή ενός αγώνα διαρκείας. Όπως τον Μάρτη του 2018, τον Γενάρη του 2019 να ξαναγεμίσουμε τους δρόμους της Αθήνας από όλη την Ελλάδα. Καλούμε όλους τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ και τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s