► ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ! – Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή με τον Λίβυο πολέμαρχο ηγέτη της ανατολικής Λιβύης Χ. Χαφτάρ στην Αθήνα. Σύμφωνα με το κρατικό πραχτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις εκείνες, οι οποίες χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και της μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη».
Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Δένδιας επισκέφτηκε τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη. Φωτό από τη σημερινή συνάντηση Χαφτάρ – Δένδια στην Αθήνα.
► ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Διαδήλωση στρατιωτών και εργαζομένων την άνοιξη 1917 στην Πετρούπολη ενάντια στον πόλεμο και στην επιστράτευση. Φωτό Albert Rhys Williams
Την Τετάρτη 15 Γενάρη ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας και την παραίτηση της ρωσικής κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντέντεφ. Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία για πρώτη φορά στην ιστορία ήταν στην πρωτοπορία των πιο αναπτυγμένων όπλων.
«Δεν απειλούμε κανέναν ούτε σκοπεύουμε να επιβάλουμε τη θέληση μας σε κανέναν. Διαβεβαιώνω όλους ότι τα σχέδια μας για την ισχυροποίηση της εθνικής ασφάλειας έχουν γίνει στο σωστό χρόνο και σε επαρκή ποσότητα», τόνισε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν είπε ότι στη δεκαετία του 1990 το ποσοστό γεννήσεων στη Ρωσία ήταν χειρότερο ακόμα κι από την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένδειξη της φτώχειας και αγωνίας που κυριαρχούσε στη Ρωσία μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Σήμερα αυτό συμβαίνει στην Κίνα, το άλλο μεγάλο εργατικό κράτος όπου την εξουσία έχει καταλάβει η γραφειοκρατία και η νέα μπουρζουαζία, με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων από τη δεκαετία του 1950.
Το βιοτικό επίπεδο της ρωσικής εργατικής τάξης στον 21ο αιώνα παραμένει χαμηλό καθώς ο Πούτιν διοχετεύει τον πλούτο της χώρας στους εξοπλισμούς για να αμυνθεί απέναντι στον ιμπεριαλισμό.

Ο Βλαντίμρ Λένιν μιλά στις 7/11/1918 στα αποκαλυπτήρια συμπλέγματος Μαρξ και Ένγκελς στη Μόσχα. Φωτό από κινηματογραφικά επίκαιρα.
Αμέσως μετά την Οχτωβριανή Επανάσταση το 1917, ο Λένιν περιέγραψε τη Ρωσία ως «ένα πολιορκημένο κάστρο που αναμένει τους στρατούς της διεθνούς σοσιαλιστικής επανάστασης για να το βοηθήσουν».
Η Ρωσία στις μέρες μας παραμένει ένα πολιορκημένο κάστρο καθώς οι ιμπεριαλιστές με αυστηρές κυρώσεις προσπαθούν να την εξασθενίσουν και να την ζημιώσουν. Το κάστρο αμύνεται καλά, αλλά αυτό οφείλεται στις θυσίες της εργατικής τάξης.
Αλλά εχτός από τον εξωτερικό εχθρό, υπάρχει εχθρός μέσα στην ίδια τη Ρωσία. Είναι η νέα μπουρζουαζία που αναδύθηκε την περίοδο Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν που έκαναν ότι μπορούσαν, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για να πισωγυρίσουν τη Ρωσία στον καπιταλισμό, όταν κρατικοί ανώτεροι υπάλληλοι άρπαξαν την κρατική περιουσία και εκατομμύρια από τις κρατικές τράπεζες και μετατράπηκαν σε καπιταλιστές, οι λεγόμενοι Ολιγάρχες.
Τοο σχέδιο τους ήταν να αποκαταστήσουν τον καπιταλισμό στη Ρωσία μέσα σε 500 μέρες με «θεραπεία σοκ»! Απέτυχαν λόγω της αντίστασης της εργατικής τάξης που απαιτεί την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης.
Τον Αύγουστο του 1990 οι οικονομικοί σύμβουλοι του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι και Στανισλάβ Σατάλιν, σύνταξαν το «Πρόγραμμα 500 ημερών» για τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της εθνικοποιημένης παραγωγής και τη μετάβαση στον καπιταλισμό με την εγκαθίδρυση «οικονομία της αγοράς», ιδιωτικοποίησης όλης της κρατικής περιουσίας και ένταξης της Ρωσίας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.
Οι Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι και Στανισλάβ Σατάλιν ήταν τεχνοκράτες οικονομολόγοι στελέχη της σταλινικής γραφειοκρατίας. Ο Γιαβλίνσκι σήμερα είναι πανεπιστημιακός και το 2018 πήρε το 1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του νεο-φιλελεύθερου κόμματος Γιαμπλόκα. Ο Στανισλάβ Σατάλιν πέθανε το 1997 όταν το ίδρυμα που είχε ιδρύσει ερευνόταν από τις αρχές ως ύποπτο παράνομης χρηματοδότησης από ρωσικές τράπεζες.
Το «Πρόγραμμα 500 ημερών», με αλλαγές, εγκρίθηκε από το Ανώτατο Σόβιετ και ο Γιέλτσιν, που έγινε Πρόεδρος της Ρωσίας το 1991-99, προσπάθησε να το υλοποιήσει.
Οι συνταγματικές αλλάγες που πρότεινε την Τετάρτη ο Πούτιν θα τον καταστήοσυν πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας με αντιπρόεδρο τον μέχρι προχτές πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Πούτιν, που ισορροπεί μεταξύ της επαναστατικής εργατικής τάξης στη Ρωσία και της νέας μπουρζουαζίας, έχει συνείδηση της συνεχούς απειλής από μια εσωτερική αντεπανάσταση.
Τώρα θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα της Ρωσίας ώστε οι υποψήφιοι για την Προεδρία να είναι κάτοικοι της Ρωσίας για περισσότερο από 25 χρόνια και να μην είχαν πότε ξένη υπηκοότητα ή άδεια παραμονής σε ξένη χώρα. Πρότεινε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης με ένα καπιταλιστικού τύπου κοινοβούλιο. Η αντεπαναστατική ρωσική νέα μπουρζουαζία των Ολιγαρχών θα προσπαθήσει να επιβάλλει την αποκατάσταση του καπιταλισμού μέσα από τις αλλαγές που προτείνει ο Πούτιν.

Ο Λεφ Τρότσκι μιλά σε στρατιώτες της Κόκκινης Φρουράς, του στρατού της Οχτωβριανής Επανάστασης, την άνοιξη 1918. Από τους Κόκκινους Φρουρούς ο Τρότσκι ξεκίνησε τη δημιουργία του Κόκκινου Στρατού.
Η εργατική τάξη στη Ρωσία είναι αντίθετη στην αποκατάσταση του καπιταλισμού και θα αντισταθεί στο νέο σύστημα μπουρζουάδικου κοινοβουλίου του Πούτιν. Η εργατική τάξη απαιτεί την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης και της εξουσίας των Σόβιετ (Συμβουλίων) Εργατών και Αγροτών.
Η εργατική τάξη όλου του κόσμου πρέπει να υπερασπίσει τη Ρωσία ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Οι εργαζόμενοι σ’ όλο τον κόσμο σήμερα αγωνίζονται για την επιβίωση και για τα δικαιώματα τους. Στους αναπτυσσόμενους γιγανταίους επαναστατικούς αγώνες, όπου η εργατική τάξη θα αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την καπιταλιστική τάξη, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εργατική πολιτική επανάσταση στη Ρωσία για την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης και διακυβέρνησης μέσα από τα Εργατικά Σόβιετ (Συμβούλια).
Ο Λεφ Τρότσκι, συναρχηγός με τον Λένιν της Οχτωβριανής Επανάστασης και οργανωτής του Κόκκινου Στρατού, αναφέρει στο έργο του Η Προδομένη Επανάσταση(1936), ότι με την εξέγερση του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη Δύση, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου οι εργαζόμενοι στη Ρωσία δεν θα φοβούνται ότι η επαναστατική ανατροπή της ρωσικής γραφειοκρατίας και των μπουρζουάδων φίλων της, θα επιτρέψει την επέμβαση του δυτικού ιμπεριαλισμού και της αντεπανάστασης.
Ο Τρότσκι ίδρυσε το 1938 την Τέταρτη Διεθνή ώστε τα επαναστατικά κόμματα της να ηγηθούν αυτού του αγώνα. Στην εποχή μας το πρωταρχικό καθήκον των μαρξιστών επαναστατών και των αγωνιστών είναι η δημιουργία κομμάτων της Τέταρτης Διεθνούς σε κάθε χώρα για την ανατροπή του καπιταλισμού στη Δύση και την ανατροπή της σταλινικής γραφειοκρατίας στα εκφυλισμένα εργατικά κράτη Ρωσία, Κίνα κ.α. όπου οι γραφειοκράτες έχουν καταλάβει προσωρινά την εξουσία. –