► ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ! – ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ!

► ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ! 

ΚΟΥΚΑΚΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ

► ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ! Χτες Σάββατο μεσημέρι οι κάτοικοι των καταλήψεων χτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, Κουκάκι Αθήνας, προχώρησαν σε ανακατάληψη των χτιρίων. Το απόγευμα ξεκίνησε ένοπλη βίαια επιχείρηση με χημικά από τα ΜΑΤ κλπ. Για να εκδιώξουν τους κατοίκους από τα χτίρια. Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σ’ όλη τη γειτονιά και επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν. Τα ΜΑΤ έκαναν δεκάδες συλλήψεις/προσαγωγές. Αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν στη γειτονιά συγκέντρωση υπέρ των καταλήψεων, υπέρ του δικαιώματος σε στέγη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πλύσης εγκεφάλων σε απευθείας μετάδοση μετέδιδαν τη βία των ΜΑΤ συνοδεία ρατσιστικών και αντιδραστικών περιγραφών. Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να αναλάβουν δράση ενάντια στις κυβερνητικές χουντικές επιχειρήσεις των ΜΑΤ και να υποστηρίξουν το δικαίωμα κάθε εργαζομένου/ης και νέου/ας σε στέγη. Φωτό hellasjournal.com / Κώστας Τσιρώνης

DSC06420

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ! Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ συνεχίζουν την πανελλαδική απεργία τους με βασικά αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυμένων και υπογραφή ΣΣΕ. Αύριο Δευτέρα πραγματοποιείται στάση εργασίας 12:00 – 15:00 με συγκέντρωση στις 12:30 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου), όπου έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση. Δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να κερδίσουν τίποτα απ’ αυτές τις συναντήσεις! Ήδη στη Θεσσαλονίκη έγιναν συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστών και ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει μια τεράστια απεργοσπαστική επιχείρηση. Ο δρόμος της νίκης για τους εργαζομένους του ΟΤΕ βρίσκεται στην οργάνωση της απεργίας με ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ επικοινωνιών και με απεργιακή αλληλεγγύη απ’ όλη την εργατική τάξη. Κανείς δεν μπορεί να παλεύει και να νικήσει μόνος του μπροστά στο αντιδραστικό μέτωπο Γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ – ΟΤΕ – Χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ! Απαιτείται άμεση κινητοποίηση με όλους τους τρόπους (μπλοκαρίσματα κ.α.) όλης της εργατικής τάξης με άμεσο στόχο την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για εθνικοποίηση του ΟΤΕ και των άλλων επιχειρήσεων και ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.: Το πανό του ΣΕΤΗΠ στην απεργιακή συγκέντρωση τής 30/12/2019.

FRANCE-POLITICS-SOCIAL-PENSIONS-STRIKE-DEMO

Από τις τεράστιες απεργιακές πορείες εκατονυάδων χιλιάδων στο Παρίσι ενάντια στα σχέδια του Γάλου Προέδρου Μακρόν για καταστροφή του συστήματος συντάξεων. Φωτό CGT

► ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ! 

Μετά τις τεράστιες συνεχιζόμενες απεργίες και διαδηλώσεις εκατομμυρίων σ’ όλες τις πόλεις της Γαλίας για 5η βδομάδα, ο πρωθυπουργός Φιλίπ χτες Σάββατο ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης – από 62 σε 64 – με όρο οι εργατικές ομοσπονδίες και η κυβέρνηση να συμφωνήσουν σε σχέδιο ώστε το σύστημα συνταξιοδότησης να παραμείνει βιώσιμο!

Την ίδια στιγμή τα μισητά CRS (γαλικά ΜΑΤ και χωροφυλακή) επιτέθηκαν στη μεγάλη διαδήλωση του Παρισιού με δικαιολογία νεαρούς που πέταγαν πέτρες και έσπασαν διαφημίσεις σε στάσεις λεωφορείων.  

Πρόκειται για μια ύπουλη πρόταση της Γαλικής Κυβέρνησης για να σταματήσουν οι απεργίες και να παρασυρθούν οι εργατικές ομοσπονδίες σε συμβιβασμό-υποταγή για επιβολή ενός «συστήματος βαθμών», που θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα συντάξεων ανά κατηγορία/κλάδο εργαζομένων, και θα οδηγήσει σταδιακά σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων με τη δικαιολογία της ισότητας και ισονομίας!

fullsizeoutput_899

ΟΧΙ! Εργαζόμενοι στα λιμάνια της περιοχής Κοτ ντ’ Αζίρ (νότια Γαλία) στην απεργιακή πορεία της Παρασκευής 10/1/2020. Φωτό CGT

Η πρόταση του Φιλίπ έγινε μετά τη συνάντηση την Παρασκευή με τις ηγεσίες της συμμαχίας των εργατικών ομοσπονδιών – CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNL, Unef και CFDT- όπου για μια ακόμη φορά τα σχέδια της γαλικής κυβέρνησης δεν έγιναν αποδεχτά.

Ο Φιλίπ σκοπεύει και στη διάσπαση της συνδικαλιστικής συμμαχίας καθώς η ηγεσία της πιο δεξιάς ρεφορμιστικής εργατικής ομοσπονδίας CFDT άρχισε να μιλά για συμβιβασμό στη βάση ότι η ηλικία συνταξιοδότησης θα παραμείνει η ίδια (62 χρόνια). Παρά την αριστερή φρασεολογία, και η ηγεσία της CGT συμμετέχει στις συναντήσεις με την κυβέρνηση Φιλίπ και προσβλέπει σε συμβιβασμό! 

Όπως όλα τα κράτη της καταρρέουσας ΕΕ, η Γαλία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος (πάνω από 103% του ΑΕΠ), μεγάλα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τής περασμένης δεκαετίας (πηγή αντιπαράθεσης με τη Γερμανία), και πάνω απ’ όλα το χτύπημα από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τον εμπορικό πόλεμο.

Στρατηγικός στόχος του Γάλου Προέδρου Μακρόν είναι να μειώσει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες – μισθούς, δημόσιες επενδύσεις, συντάξεις κ.α. – ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα. Οι πληρωμές για συντάξεις αντιπροσωπεύουν το 14% του προϋπολογισμού της Γαλίας, ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό για το καπιταλιστικό κράτος που δείχνει ιστορικά τη μεγάλη δύναμη και τους νικηφόρους αγώνες του προλεταριάτου στη Γαλία.    

Οι εργαζόμενοι στη Γαλία είναι σε πορεία μεγάλης νίκης, που θα είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη στην ΕΕ, αρκεί να συνεχίσουν και να εντείνουν την απεργία τους με Γενική Απεργία Διαρκείας συντριβής των σχεδίων των Μακρόν – Φιλίπ και ανατροπή τους, και να μην αφήσουν τις συμβιβαστικές ηγεσίες να τα βρούν με τη γαλική κυβέρνηση.

Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποδεχτούν την πρόταση-παγίδα του Φιλίπ που οδηγεί σε συμβιβασμό υποταγής!

manifestation-1

Το Παρίσι την Τρίτη 17/12/2019. Φωτό CGT

Η χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, και των άλλων δημόσιων δαπανών, πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης και οι πόροι μπορούν να βρεθούν με την εθνικοποίηση των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και της απόσυρσης της Γαλίας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη δυτική και κεντρική Αφρική, στη Λιβύη, στο Ιράκ και στη Συρία.   

Το σχέδιο Μακρόν – Φιλίπ καταστροφής του συστήματος συντάξεων είναι διαταγή της ΕΕ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Με συνεχή νομοσχέδια από το 2010 οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα έχουν μειώσει δραστικά τις συντάξεις και το δικαίωμα στη σύνταξη. Αν δεν ανατραπεί η ΕΕ και ο καπιταλισμός, οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα έχουν σύνταξη όταν φτάσουν στα 67 χρόνια!   

Ήδη η σημερινή κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη ψηφίζει – και θα ψηφίζει συνέχεια – νέα νομοσχέδια περιορισμού των συντάξεων. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα πρέπει να κινητοποιηθούν μαζί με τους εργαζομένους στη Γαλία και σ’ όλη την Ευρώπη για την ανατροπή ΕΕ και καπιταλισμού, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης σε συμμαχία με τα αντι-ιμπεριαλιστικά καθεστώτα στη Μέση Ανατολή και Αφρική. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s