► Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! – ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΧΤΑ! 

► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! – ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ!

► ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! – ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_7f3

Από τη σημερινή συγκέντρωση των απεργών ΟΤΕ στο Υπουργείο Εργασίας. Φωτό Ε.Α.

Από τις 21 Δεκέμβρη η ΟΜΕ-ΟΤΕ (ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ) απεργούν ενάντια στις απολύσεις και απαιτώντας την υπογραφή τρίχρονης ΣΣΕ για όλους/ες του εργαζομένους.

Σήμερα Δευτέρα πρωί εργαζόμενοι του ΟΤΕ και θυγατρικών πραγματοποίησαν “συγκέντρωση διαμαρτυρίας” στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) και στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συναντιόταν με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου και αργότερα στη Βουλή με κόμματα.

DSC06422

Από τη σημερινή συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν με τα πανό τους η ΟΜΕ-ΟΤΕ, Σωματείο Εργαζομένων E-VALUE Αττικής και το ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής).  

Με τους μνημονιακούς νόμους ο ΟΤΕ, όπως οι τράπεζες και οι άλλες επιχειρήσεις, απολύουν μόνιμους και προσλαμβάνουν – με θυγατρικές εταιρείες ή από εργολάβους – εργαζομένους με χαμηλούς μισθούς για να τους απολύσουν μήνες αργότερα.

Η χούντα Μητσοτάκη με τους νόμους που ψήφισε – κατά διαταγή τής ΕΕ – απαιτεί την κατάργηση των ΣΣΕ και την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων σε επίπεδο πείνας.

Έχει κηρύξει απόλυτο ταξικό πόλεμο στην εργατική τάξη, νεολαία, αγροτιά, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες.

DSC06420

Το πανό του ΣΕΤΗΠ στη σημερινή συγκέντρωση. Φωτό Ε.Α.

Η οργανωμένη εργατική τάξη με τους αγωνιστές της πρέπει να απαντήσει με την ενοποίηση των αγώνων του ΟΤΕ, των τραπεζών, της ενέργειας, για να επαναπροσληφθούν όλοι/ες οι απολυμένοι/ες και να υπογραφούν ΣΣΕ.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ πρέπει να αποδεχτεί στην Ομοσπονδία όλα τα συνδικάτα του κλάδου. Η απεργία πρέπει να εξαπλωθεί σ’ όλες τις τηλεπικοινωνίες!

Αυτό σημαίνει την ανοιχτή πάλη ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκραατία και τη χούντα Μητσοτάκη, με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Δεν πρέπει οι απεργοί του ΟΤΕ να αγωνίζονται μόνοι τους! Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δεν φτάνουν! –

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αύριο Τρίτη 31/12/2019 στις 10:00 στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s