► ΓΑΛΙΑ: “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΩΧΗ” ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ! – ΤΑ ΜΙΣΗΤΑ CRS ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΔΕΗ – ΔΕΠΑ – ΕΛΠΕ, ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

► Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

5472

Από τη δράση των CRS χτες Δευτέρα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι. Φωτό Francois Mori.

Χτες Δευτέρα στο Παρίσι εκατοντάδες απεργοί σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν για 19η μέρα στους κεντρικούς σιδηροδρομικού σταθμούς Γκαρ ντι Νορ και Γκαρ ντι Λιόν ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια για μεταρρυθμίσεις του συστήματος συντάξεων του Προέδρου Μακρόν.

Τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρομικών ανακοίνωσαν ότι δεν δέχονται καμιά “ανακωχή” στον αγώνα τους, όπως είχε διακηρύξει ο Μακρόν.

Η κυβέρνηση του Πρωυτπουργού Φιλίπ διέταξε επίθεση των μισητών πραιτοριανών CRS (γαλικά ΜΑΤ) ενάντια στους απεργούς και επιβάτες με γκλομπ και τοξικά αέρια.

Αλλά οι απεργοί δεν πτοήθηκαν και ανάγκασαν τα CRS να αποσυρθούν.

4450

Από τη δράση των πραιτοριανών του Προέδρου Μακρόν CRS ενάντια σε απεργούς στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χτες Δευτέρα. Φωτό Francois Mori.

Η εργατική ομοσπονδία CGT ανακοίνωσε ότι η απεργία απλώθηκε και στα μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου στη Λαβερά και Γκραντπουί. Οι εργαζόμενοι στ’ άλλα διυλιστήρια θα ψήφιζαν για απεργία στις επόμενες μέρες.

Ο Εμανουέλ Λαπέν, πρόεδρος του τμήματος πετρελαιοεργατών της CGT δήλωσε στο ραδιοσταθμό Φρανς Ινφό ότι «δώσαμε μήνυμα στην κυβέρνηση να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις».

Αλλά ο Μακρόν και ο Φιλίπ δηλώνουν αποφασισμένοι να επιβάλουν τις μεταρρυθμίσεις, όπως απαιτεί η ΕΕ, και έχουν αρχίσει μυστικές διαπραγματεύσεις με μερικούς συνδικαλιστές ώστε να σπάσουν την απεργία και το ενωμένο μέτωπο όλων των εργατικών ομοσπονδιών.

Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι εργαζόμενοι στη Γαλία αγωνίζονται με ενθουσιασμό καθώς πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν.

Το ζήτημα είναι ότι οι ηγέτες των εργατικών ομοσπονδιών δεν καλούν για την ανατροπή του Μακρόν ούτε έχουν κηρύξει Γενική Απεργία Διαρκείας. Οι απεργίες είναι κατά κλάδο και κατά διαστήματα. –   

sdr

Από παλαιότερη απεργιακή κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Σεπτέμβρης 2018). Φωτό ΣΕΕΠ

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΗ – ΔΕΠΑ – ΕΛΠΕ, ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

Στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδια για το ξεπούλημα μέσα στο 2020 λιμανιών και ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ. Παράλληλα ανακοίνωσε και περιορισμούς – δεν έδωσε λεπτομέρειες – στις διαδηλώσεις.

Αυτό που δεν ανακοίνωσε είναι ότι η χούντα Μητσοτάκη εντατικά οργανώνει και οπλίζει τα ΜΑΤ – και άλλους κρατικούς μηχανισμούς – για βάρβαρες επιθέσεις στο εργατικό κίνημα και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα της μαζικής ανεργίας και των εργολαβικών.  

perifroyrhsh-ote-3

Από κινητοποίηση των εργαζομένων ΟΤΕ για ΣΣΕ. Φωτό 902.gr

Χτες Δευτέρα με συγκέντρωση στο κεντρικό χτίριο του ΟΤΕ ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι απιατώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι φανερό ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να αναπτύξει άμεσα διαδικασίες ενότητας των εργαζομένων και ενοποίησης του αγώνα, όπως έχουν κάνει οι συνάδελφοι τους στη Γαλία.

Για τη συντριβή των μνημονίων απαιτείται η ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη. Το σύνθημα του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής” είναι ένα αντιδραστικό σύνθημα χωρίς περιεχόμενο. Είναι ουσιαστικά ένα ρεφορμιστικό σύνθημα που υποτίθεται καλεί τους εργαζόμενους στον αγώνα ώστε να πειστεί η χούντα Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!     

Οι αγωνιστές και τίμιοι συνδικαλιστές πρέπει να πολεμήσουν σήμερα για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για τη συντριβή των μννμονίων και ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη.

Αυτός είναι ο δρόμος της νίκης που ανοίγει την πόρτα για έξοδο από ΕΕ και σχηματισμό εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης στηριγμένης στις Επιτροπές Αγώνα, Συμβούλια Δρασής, Λαϊκές Συνελεύσεις, εργατικά συνδικάτα, αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους. –  

fullsizeoutput_7da

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας για το θάνατο 4 εργατών από το Πακιστάν την προηγούμενη Παρασκευή σε επιχείρηση στα Καλύβια Αττικής. Φωτό 902.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s