► ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ!

► ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 6 μ.μ. 

im-137246

Από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση στη Λιόν. Φωτό The WSJ

 

Σε ανακοίνωση της σήμερα Τρίτη απόγευμα η εργατική ομοσπονδία CGT τονίζει ότι περίπου 1,8 εκατ. εργαζόμενοι και νεολαία συμμετείχαν στις πορείες και διαδηλώσεις σε 200 πόλεις της Γαλίας, ενάντια στα σχέδια του Προέδρου Μακρόν για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα συντάξεων. 

Πάνω από 350.000 διαδήλωσαν στο Παρίσι, όπου τα μισητά CRS (οπλισμένες ειδικές δυνάμεις) επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπ σε νεαρούς  που έσπασαν διαφημιστικά ταμπλό σε στάσεις λεωφορείων.

1000x563_cmsv2_cf33984d-45f7-5e21-88f8-9c728f5d2e1f-4370012

Από τη σημερινή απεργιακή διαδήλωση στο Παρίσι. Φωτό CGT

Ήταν οι μαζικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις από το 1995 όταν αναγκάστηκε ο τότε δεξιός Πρόεδρος της Γαλίας Σιράκ να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη μετταρύθμιση των συντάξεων.

Όπως ο Σιράκ έτσι και σήμερα ο Μακρόν θέλει να επιβάλει ένα σύστημα συντάξεων που συνεχώς και διαρκώς θα μειώνει τις συντάξεις και θα αυξάνει τις εισφορές και τα χρόνια δικαιώματος συνταξιοδότησης.

Σήμερα Τρίτη για πρώτη φορά οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν οργανωθεί από τη συμμαχία ΟΛΩΝ των εργατικών ομοσπονδιών:  CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNL, Unef και CFDT. 

Οι ηγέτες των εργατικών ομοπσονδιών θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις. – 

manifestation-1

Το Παρίσι σήμερα Τρίτη.

► Η ΟΤΟΕ ΚΑΛΕΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Με Δελτίο Τύπου σήμερα η ΟΤΟΕ (ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων) ανακοίνωσε με κοινότυπα δήθεν αγωνιστικά συνθήματα, απεργίες την Πέμπτη. 

24ωρη απεργία μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 19/12/2019.
Στάση εργασίας στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την ίδια ημέρα.
Συγκέντρωση των απεργών το πρωί στο κτήριο της Διοίκησης της Τράπεζας (Αμερικής) και στις 13:30 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Νέα Τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη στις 14:00.

Η ΟΤΟΕ έχει την πλήρη υποστήριξη της πανάθλιας ΓΣΕΕ και σκοπεύει σε μια συμβιβαστική υποταγήγια να κλείσει την υπόθεση.

Το εργατικό σωματείο στην Τράπεζα Πειραιώς και οι αγωνιστές και τίμιοι συνδικαλιστές δεν πρέπει να έχουν ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στους μνημονιακούς συνδικαλιστές-γραφειοκράτες της ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ!

Πρέπει να χτίσουν Απεργιακές Επιτροπές σε κάθε κατάστημα και κάθε υπηρεσία και να απαιτήσουν με απεργίες, και άλλα μέσα που αυτοί/ες ξέρουν πολύ καλά, την επιστροφή των απολυμένων στις δουλειές τους ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ με την Τράπεζα και το Υπουργείο Εργασίας της χούντας Μητσοτάκη.

Πρέπει να απευθυνθούν σ’ όλη την εργατική τάξη και νεολαία, στους εργαζόμενους στην ενέργεια και στους νοσοκομειακούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, για ενιαίο μέτωπο ενάντια στις μαζικές απολύσεις και την εργολαβική εργασία. –      

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s