► ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!

France Libya

Από την επίσκεψη στο Παρίσι τον περασμένο Μάη του πρωθυπουργού του καθεστώτος της δυτικής Λιβύης Αλ Σαράζ με τον Πρόεδρο Μακρόν. Προηγούμενα ο Αλ Σαράζ συνάντησε στη Ρώμη τον τότε Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε. Και οι δυο υποστηρίζουν με όπλα και αεροπλάνα τα πετρέλαια του Αλ Σαράζ. Τώρα και η Τουρκία. Φωτό Christophe Ena

Η κοινοβουλευτική χούντα Μητσοτάκη και η χούντα Ερντογάν είναι έτοιμες για πολεμική σύγκρουση μετά τη συμφωνία Λιβύης (Τρίπολης) – Τουρκίας (27 Νοέμβρη) που οριοθέτησε παράνομες ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) εκμετάλλευσης υδρογονάνθρακων νότια της Κρήτης, που καταπατά τις ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Αμερικανικές, γαλικές και ιταλικές εταιρείες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια εκμετάλλευσης των υδρογονάνθρακων της ανατολικής Μεσογείου με τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ που υποστηρίζει η Ιταλία και η Ιορδανία. Το σχέδιο αυτών των χωρών είναι να κατασκευαστεί (από πολυεθνικές εταιρείες) τεράστιος αγωγός ενέργειας προς την Ιταλία.

Με την υποστήριξη των ΕΠΑ αυτές οι χώρες απέκλεισαν την Τουρκία από τη συν-εκμετάλλευση με τη δικαιολογία ότι ο Ερντογάν ζητούσε αρκετά περισσότερα απ’ ότι δικαιούταν από τη γεωγραφική θέση της Τουρκίας.

Παρ’ ότι πέτυχε να του παραχωρηθεί μια ζώνη κατοχής στα σύνορα με τη Συρία, ο Ερντογάν δεν κατάφερε να συντρίψει τους Κούρδους της Συρίας και να βρει πρόσβαση στα πετρέλαια της βόρειας Συρίας (περιοχή Κούρδων) και ίσως και του βόρειου Ιράκ.

Η πολιτική υποστήριξης του Ερντογάν στους τζιχαντιστές – μαζί με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τη Σαουδική Αραβία – κατατροπώθηκε από τις νίκες του Αραβικού Συριακού Στρατού με τη βοήθεια Ιράν και Ρωσίας.

Demonstration-in-the-centre-of-Hebron-to-reject-the-deal-of-the-century-and-the-Bahrain-workshop1

Από μαζική διαδήλωση Παλαιστινίων στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης την περασμένη άνοιξη ενάντια στο σχέδιο ΕΠΑ-Κούσνερ-Ισραήλ. Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Βυρητό, στην Τύνιδα, το Ραμπάτ, το Αμμάν κ.α. Φωτό The News Line.

Η επεχτατική πολιτική του Ερντογάν οφείλεται στην τεράστια οικονομική κρίση της Τουρκίας, που δεν κατάφερε να μπει στην ΕΕ, και έχει επιδεινωθεί από τον πόλεμο στη Συρία. Ο διχτάτορας Ερντογάν, τώρα σε διαρκή πολιτική σύγκρουση με τις ΕΠΑ, προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα με κατάχτηση και εκμετάλλευση όλης της θαλάσσιας περιοχής από τη βόρεια Κύπρο μέχρι τη Λιβύη.

Ο Ερντογάν σκοπεύει ν’ αρχίσει εξερευνήσεις και νότια της Κρήτης μέσα στην ΑΟΖ της Ελλάδας και να προκαλέσει πόλεμο.

Προχτές Σάββατο στη Ντόχα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη προς υποστήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σαράζ αναγνωρισμένη από τα Ενωμένα Έθνη. Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ (άνθρωπος των ΕΠΑ) που κυβερνά την ανατολική Λιβύη από τη Βεγγάζη, έχει επιτεθεί στην Τρίπολη από τον περασμένο Απρίλη.  Ο Χαφτάρ υποστηρίζεται με όπλα από την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες. 

Οι γαλικές και ιταλικές εταιρείες (τα αεροπλάνα του Μακρόν στηρίζουν το καθεστώς της Τρίπολης) εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Λιβύης, και οι κυβερνήσεις τους πουλούν όπλα και στους δυο ολιγάρχες-πολέμαρχους στη Λιβύη. 

Η χώρα έχει καταρρεύσει σε επίπεδο Μεσαίωνα, όταν το καθεστώς του Καντάφι με την εθνικοποίηση των πηγών ενέργειας την είχε ανεβάσει στα επίπεδα των προηγμένων κρατών του κόσμου. 

_109369422_057542433

Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στη Βαγδάτη, 25/10/2019. Ο λαός του Ιράκ έχει ξησηκωθεί ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς. Φωτό reuters.

Η χούντα Μητσοτάκη στις 7 Δεκέμβρη απέλασε τον Λίβυο Πρέσβη (του καθεστώτος Τρίπολης) στην Ελλάδα αλλά δεν διέκοψε διπλωματικές σχέσεις.

Η ΕΕ κατάγγειλε τις ενέργειες του Ερντογάν αλλά χωρίς να εξαγγείλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση κυρώσεων απ’ οποιοδήποτε κράτος, η Τουρκία θα επιβάλλει τις δικές της κυρώσεις. Ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται ότι στην τωρινή τεράστια οικονομική και πολιτική κρίση της ΕΕ – καθώς αποχωρεί η Βρετανία – και κρατόντας «όμηρους» εκατομμύρια πρόσφυγες, μπορεί να συμπεριφέρεται ως τραμπούκος.

Η χούντα Μητσοτάκη έχει την υποστήριξη όλων των καπιταλιστικών κομμάτων στην Ελλάδα αλλά αποφεύγει τις πολλές δηλώσεις. Η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα, υποταγμένη σε ΕΠΑ και ΕΕ, ξέρει πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστές θα ήθελαν να επιβάλουν τη διχοτόμηση του Αιγαίου και την κοινή εκμετάλλευση από Τουρκία και Ελλάδα, αφού έτσι κι αλλιώς οι εταιρείες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα κάνουν κουμάντο και θα παίρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών. Δίνοντας βέβαια και τη νόμιμη μίζα στους Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους.

ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Μονάδα του νικηφόρου Συριακού Αραβικού Στρατού στο μέτωπο το 2018. Κατανίκησαν τους τζιχαντιστές του Ερντογάν, της Σαουδικής Αραβίας και των ιμπεριαλιστών. 

Σ΄αυτή την επικίνδυνη πολεμική κατάσταση τα κόμματα της Αριστεράς – ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ/ΣΕΚ – κρατούν μια αντιδραστική πασιφιστική θέση ενάντια στον πόλεμο, αρνούμενα να κηρύξουν άμεσο αγώνα για να μην σταλεί κανένας φαντάρος σε κανένα πολεμικό μέτωπο και να παλέψουν για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη στην Ελλάδα, όπως καλούνται να κάνουν και η εργατική τάξη, αγροτιά και νεολαία στην Τουρκία. 

Σήμερα Κυριακή σε ομιλία του ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν υποστηρίζει σθεναρά τα συμφέροντα της Ελλάδας! Ποιά συμφέροντα; Των Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη και λοιπών αφεντικών που ρουφάνε το αίμα και τον ιδρώτα εργαζομένων και νεολαίας!  

Τα πολεμικά σχέδια και απειλές Τουρκίας πηγάζουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει μετατρέψει όλη τη Μέση Ανατολή και την Ανατολκή Μεσόγειο σε εστίες πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων διχτατοριών και γενικής βαρβαρότητας.

Σε Αλγερία, Λίβανο και Ιράκ έχουν ξεσηκωθεί οι λαοί ενάντια στους συνεχείς πολέμους, πραξικοπήματα, φτώχεια, ανεργία και πείνα σε μια περιοχή που παράγει πλούτο και τεράστια κέρδη, τα οποία όμως καρπώνονται οι ιμπεριαλιστικές εταιρείες και οι τοπικοί διεφθαρμένοι συνεργάτες τους.  

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 20:3:

Ο Αμερικανός ιμπεριαλιστής Πομπέο και τα τσιράκια του στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ όλο χαμόγελα τον προηγούμενο Μάρτη! Στην Παλαιστίνη και στη Γάζα συνεχίζεται ο εγκλεισμός και οι δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού

Ο Μητσοτάκης θα εκμεταλλευτεί τις πολεμικές απειλές του Ερντογάν για να περάσει όλα τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας που απαιτεί η ΕΕ για να επιβιώσει ο ελληνικός καπιταλισμός και να ξεπληρωθεί το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ελλάδας από τους εργαζομένους, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, νεολαία, ανέργους και συνταξιούχους.

Για τη νεολαία και τους εργαζόμενους χημικά και σφαίρες των ΜΑΤ-πραιτωριανών, για τους τραπεζίτες νέα χρηματοδότηση από το κράτος (από τους φορολογούμενους εργαζόμενους) για να ξεπουλήσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα αρπαχτικά χετζ-φαντς που θα αρπάξουν σπίτια, χωράφια, μαγαζιά και επιχειρήσεις.

Αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα πρέπει να συντριβεί με την οργανωμένη ενοποιημένη κολοσιαία δύναμη της εργατικής τάξης. Οι αγωνιστές και τίμιοι συνδικαλιστές καλούνται να οργανώσουν Απεργιακές Επιτροπές σε κάθε υπηρεσία, εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, και να συγκροτήσουν Λαϊκές Επιτροπές / Συμβούλια Δράσης σε κάθε περιοχή για την ενότητα όλου του λαού και το συντονισμό της πάλης. Για ξεσηκωμό μαζί με τους εργάτες σε Γαλία, Ιταλία και σε Μέση Ανατολή!

Είναι ώρα για πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνέλευσης εργαζομένων, αγροτών, στρατιωτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματικών για την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης συντριβής των μνημονίων, ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας και κάθε άλλο μέσο που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι/ες.

DSC06297

Από τη μεγαλειώδη πορεία νίκης της Επετείου 2019 της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όχι στον πόλεμο! Κάτω η χούντα Μηστοτάκη! Έξω ΕΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ!  Φωτό Ε.Α.

Κανένας φαντάρος στα πολεμικά μέτωπα, καμιά επιστράτευση!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Σε περίπτωση πολέμου με οποιαδήποτε χώρα εισβάλλει στην Ελλάδα, οι φαντάροι, νεολαία και εργαζόμενοι/ες πρέπει να αναλάβουν αυτοί οι ίδιοι την άμυνα της χώρας και την προστασία του λαού και των περουσιών τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στους ιμπεριαλιστές, στα καπιταλιστικά και δήθεν αριστερά κόμματα και στη χούντα Μητσοτάκη!

Η αντίσταση της οργανωμένης νεολαίας και λαού με τον αγώνα της Γενικής Απεργίας θα ανοίξει την πόρτα προς μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων και ικανοποίησης όλων των αναγκών των εργαζομένων και της νεολαίας, σε αλληλεγγύη με τους βαλκανικούς λαούς και τους λαούς της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής.

Μόνο η ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να εγκαθιδρύσει την ειρήνη σ’ όλη τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s