► Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! – ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ! – ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

► Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

► ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ!

fullsizeoutput_59a9

Απεργοί εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς περιφρορούν την απεργία σε κατάστημα της Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας (Παρασκευή 31 Μάη 2019). Φωτό Ε.Α.

Η Τράπεζα Πειραιώς αρνείται να πάρει πίσω τις απολύσεις και μάλιστα στη συνάντηση με την ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων) στο Υπουργείο Εργασίας – προχτές Τετάρτη – απείλησε με νέες εκατοντάδες απολύσεις.

Χτες η πανάθλια πλειοψηφία στην ΕΕ της ΟΤΟΕ αποφάσισε να μην οργανώσει ούτε μια κινητοποίηση (εχτός από “αιφνιδιαστικές στάσεις εργασίας” για τα μάτια του κόσμου) και να περιμένει την επόμενη συνάντηση στο Υπουργείο την ερχόμενη Τετάρτη!

Αντί να οργανώσει και να καλέσει πανελλαδική παντραπεζική απεργία και μπλοκαρίσματα, και να καλέσει τα Εργατικά Κέντρα να υποστηρίξουν με απεργιακές κινητοποιήσεις την πάλη ενάντια στις μαζικές απολύσεις, η ηγεσία ΟΤΟΕ – όπως φαίνεται από την χτεσινή ανακοίνωση της – είναι πρόθυμη (με τη σύμπραξη της ΓΣΕΕ) να αποδεχτεί τις απολύσεις!

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζεται πλήρως από την χούντα Μητσοτάκη και την ΕΕ που θέλουν να ξελαφρύνουν τις χρεοκοπημένες τράπεζες από προσωπικά και από τα “κόκκινα δάνεια”. Όπως έχει τονίσει η Λαγκάρντ – τώρα Πρόεδρος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας – οι τράπεζες πρέπει να υποστηριχτούν για να διασωθεί ο καπιταλισμός στην Ελλάδα!

Και ας πάνε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, οι αγρότες στην κόλαση της πείνας και ανεργίας.

Τα δικαστήρια πριν 10 μέρες έκριναν ως “παράνομη” την απεργία των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα. Η χούντα Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα για να επιβληθούν οι μαζικές απολύσεις, οι χαμηλοί μισθοί και ενοικιαζόμενοι χωρίς πλήρη δικαιώματα παντού!  

fullsizeoutput_59b1

Από την απεργιακή κινητοποίηση στην Τράπεζα Πειραιώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα τον περασμένο Μάη. Φωτό Ε.Α.

Με το νομοσχέδιο “Ηρακλής” περίπου 30 δισ. Ευρό “κόκκινα δάνεια” των ελληνικών τραπεζών, θα ξεπουληθούν σε μικρότερη από το 1/10 [ένα δέκατο] της αξίας τους σε αρπαχτικά διεθνή φαντς!

Πρόκειται για μια ακόμη χρηματοδότηση των τραπεζιτών από το κράτος, πέρα από τα περίπου 50 δισ. ευρό που έχουν δοθεί “ως δάνεια” στις τράπεζες.

Αυτά τα φάντς θα έχουν το δικαίωμα να αρπάξουν αμέσως τα σπίτια, μαγαζιά και επιχειρήσεις από τους μικρομεσαίους δανειολήπτες που τους τσάκισε η καπιταλιστική κρίση, δηλαδή, η κατάρρευση των τραπεζών!

Και να δεν πάρουν όλο το κέρδος και όλα τα λεφτά, τότε το κράτος (οι εργαζόμενοι φορολογούμενοι) θα τους πληρώσει τη διαφορά!

Οι τραπεζίτες που προκάλεσαν την κρίση, θα πάρουν πίσω τη χασούρα από τους εργαζόμενους και αγρότες! Η μόνη λύση για τους εργαζομένους και όλη την κοινωνία είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αυτό μπορεί να γίνει με τη μάχη όλων των εργαζομένων και της νεολαίας για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, συντριβής των μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη!

Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν πρέπει να αφεθούν να αγωνίζονται μόνοι τους με την πανάθλια ηγεσία της ΟΤΟΕ και της ΓΣΕΕ.

Όλη η εργατική τάξη πρέπει να σταθεί δίπλα τους και ιδιαίτερα στον αγώνα τους να αναπτύξουν μια νέα ηγεσία στον κλάδος του που θα παλέψει ενάντια στις απολύσεις.

Οι ίδιοι να συγκροτήσουν άμεσα Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα και κάθε περιοχή, ενωμένοι όλοι/ες οι τραπεζοϋπάλληλοι, για να παλέψουν με όλα τα μέσα στις απολύσεις!

sdr

Από παλαιότερη απεργιακή κινητοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (Σεπτέμβρης 2018). Φωτό ΣΕΕΠ

► ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΑ

Χτες Πέμπτη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του σωματείου ΣΕΕΠ στα ΕΛ.ΠΕ. πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία στην Αττική και συγκέντρωση στις πύλες των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, ενώ στη Θεσσαλονίκη οργάνωσαν 4ωρη στάση εργασίας 1 μ.μ.  – 5 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται εδώ και καιρό ενάντια στις μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Η ηγεσία της ΠΟΕ (Ομοσπονδία Ενέργειας) δήλωσε ότι υποστηρίζει την απεργία του ΣΕΕΠ και θα κηρύξει δυο 24ωρες πανελλαδικές απεργίας σ’ όλο τον κλάδο ενέργειας.

Αλλά η ηγεσία της ΠΟΕ – όπως η πανάθλια ηγεσία της ΓΕΝΟΠ στη ΔΕΗ – δεν έχει καμιά διάθεση για αγώνα. Οι πανελλαδικές απεργίες που ανακοίνωσε ότι ΘΑ καλέσει, έπρεπε να τις έχει οργανώσει εδώ και μήνες ως ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ενάντια στις απολύσεις και την άμεση μετατροπή των ενοικιζομένων σε εργαζομένους με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η ηγεσία της ΠΟΕ, όπως και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, πότε δεν θα κάνουν κάτι τέτοιο. Θα εγκαταλείψουν στην τύχη τους του εργαζομένους και τους αγωνιστές.

Οι ενοικιαζόμενοι και το ΣΕΕΠ πρέπει να απευθυνθούν σ’ όλους τους μόνιμους εργαζομένους και να τους καλέσουν στον κοινό αγώνα. Να καλέσουν τα Εργατικά Κέντρα να υποστηρίξουν τις Απεργιακές Επιτροπές ενάντια στις παναθλιές υποταγμένες στα μνημόνια συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Πρέπει να καλέσουν άμεσα σε μπλοκαρίσματα των ΕΛΠΑ, των διυλιστηρίων, της διανομής κλπ.    

Να ενωθούν με τους τραπεζοϋπαλλήλους και να απαιτήσουν Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών που επιβάλει με τρομοκρατία η χούντα Μητσοτάκη.

ipanews_2f504bc8-f364-422e-9d40-8c397f52e909_1

Από την απεργιακή κινητοποίηση στη Μασαλία την περασμένη Τρίτη. Φωτό CGT.

► ΟΙ ΓΑΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!  

Οι γαλικές εργατικές Ομοσπονδίες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά την ανακοίνωση, την Τετάρτη 11/12, του Πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ ότι η γαλική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ριζικές αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του συστήματος συντάξεων και θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από 62 στα 64.

Η ανακοίνωση του Φιλίπ εξόργησε ακόμη και τη δεξιά ομοσπονδία CFDT που αποφάσισε να συμμετάσχει στη συμμαχία των εργατικών Ομοσπονδιών CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNL, Unefκαι να πάρει μέρος στις συνεχείς κινητοποιήσεις και στη γενική απεργία στις 17 Δεκέμβρη για την απόσυρση των σχεδίων της γαλικής κυβέρνησης από τον Πρόεδρο Μακρόν.    

30 Ιούνη 18

Από τη μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο, 30/6/2018, ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ από τη δεξιά κυβέρνηση των Τόρις. Φωτό The News Line

► ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΡΙΣ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΜΠΙΝ.

Το δεξιό κόμμα των Τόρις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χτες στη Βρετανία. Υπολογίζεται ότι οι Τόρις θα έχουν πλειοψηφία περίπου 45 βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Ο Τζόνσον υποστήριξε τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας (Μπρέξιτ) από την ΕΕ μέσα στο 2020.

Αντίθετα το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν δέχτηκε μια από τις μεγαλύτερες ήττες του – η χειρότερη ήττα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – καθώς αρνήθηκε να υποστηρίξει το Μπρέξιτ και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ του 2016.  Ο Κόρμπιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

Οι Τόρις κέρδισαν 365 έδρες (43,6% των ψήφων), το Εργατικό Κόμμα 203 (32,2%), οι Σκοτσέζοι Εθνικιστές 48 (3,9%), οι Φιλελεύθεροι-Δημοκράτες 11 (11,5%) και τα διάφορα κόμματα σε Βόρεια Ιρλανδία κοι Ουαλία 22.

Η ηγέτης των Σκοτσέζων Εθνικιστών, που κέρδισαν τις 48 από τις 57 έδρες στη Σκοτία, ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα της ανεξαρτησίας για τη Σκοτία.

Η ηγέτης των Φιλελεύθερων-Δημοκρατικών δεν εκλέχτηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος. 

Τό Κόμμα Μπρέξιτ δεν έβγαλε κανένα βουλευτή. –

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s