► Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΑΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΧΤΗ ΜΕΡΑ! ΣΧΕΔΟΝ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ!

ΤΕΤΑΡΤΗ: ► ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ipanews_2f504bc8-f364-422e-9d40-8c397f52e909_1

Από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στη Μασαλία. Φωτό CGT.

Σε κοινή σημερινή (Τρίτη απόγευμα) ανακοίνωση οι γαλικές εργατικές Ομοσπονδίες CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNL and Unef, πληροφορούν ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 απεργιακές κινητοποιήσεις (πορείες και συγκεντρώσεις) σ’ όλη τη Γαλία στις οποίες συμμετείχαν 885.000 εργαζόμενοι, με αίτημα την απόσυρση των κυβερνητικών σχεδίων για αντιδραστική μεταρρύθμιση στο σύστημα συντάξεων.

Ο αριθμός συμμετοχής στις διαδηλώσεις είναι μικρότερος από εκείνο της περασμένης Πέμπτης, γιατί η σημερινή απεργία είχε καθοριστεί μόνο για το δημόσιο τομέα (υπηρεσίες, υπουργεία, σχολεία, ταχυδρομεία, μουσεία, νοσοκομεία, τρένα, μετρό κ.α.)     

Χτες Δευτέρα οι ηγέτες των Εργατικών Ομοσπονδιών συναντήθηκαν με τα μέλη της επιτροπής για τη μεταρρύθμιση. Δεν υπήρξε καμιά συμφωνία. Αύριο Τετάρτη ο Μακρόν θα αναγγείλει τα σχέδια του.

Αποκαλύφτηκε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ήταν ηγετικό στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας ασφαλίσεων!

720_689650_7bcf83dfcd-859b9b1d318995cc

Από τη δράση των ΜΑΤ σημέρα Τετάρτη πρωί στο Ζάππειο εναντίον γιατρών και νοσοκομειακών απεργών. Φωτό ΠΑΜΕ.

►► Ενημέρωση:

► ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ!

Μετά τους πρόσφυγες, μετανάστες, φοιτητές, νεολαία και κατοίκους των Εξαρχείων, τα μισητά ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη χτύπησαν γιατρούς και νοσοκομειακούς που διαδήλωσαν σήμερα Τετάρτη πρωί στο Ζάππειο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και των κρατικών υπηρεσιών.

Η Ομποσπονδία Γιατρών Δημοσίου ΟΕΝΓΕ είχε κηρύξει στάση εργασίας 9-5 σήμερα στο νοσοκομεία Αττικής. Γιατροί και νοσοκομειακοί της ΠΟΕΔΗΝ στάση εργασίας 9-3 διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην ημερίδα στην Αίγλή Ζαππείου που ορφάνωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μέ θεμα Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Καθώς οι γιατροί και νοσοκομειακοί με τα πανό τους βάδισαν προς την είσοδο της ημερίδας του επιτέθηκαν με χημικά και ασπίδες οι πραιτωριανοί – τάγματα ασφαλείας των ΜΑΤ.

Όμως οι γιατροί και νοσοκομοιακοί έσπασαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ, μπήκαν στην ημερίδα και φώναξαν συνθήματα. Η ημερίδα ματαιώθηκε.  –

apergia_otoe_6

Από τη σημερινή απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων. Φωτό σοφοκλέουςιν

fullsizeoutput_59b1

Από την απεργιακή κινητοποίηση  στην Τράπεζα Πειραιώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα τον περασμένο Μάη. Φωτό Ε.Α.

► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Πάνω από 500 τραπεζοϋπάλληλοι συμετείχαν σήμερα Τετάρτη μσημέρι στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου, Αθήνα).

Η ΟΤΟΕ (ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων) είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία μετά τις απολύσεις 24 εργαζομένων του πρώην Τμήματος RBU (διαχείριση κόκκινων δανείων) της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο Υπουργείο διεξάγεται συζήτηση μεταξύ αντιπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς, της ΟΤΟΕ και του σωματείου εργαζομένων.

Στο κέντρο της Αθήνας η απεργία είχε 100% επιτυχία, με όλες τις τράπεζες κλειστές. Μέχρι τις 4 μ.μ. σήμερα η ΟΤΟΕ δεν είχε ενημερώσει για τη συμμετοχή στην απεργία από άλλες περιοχές. Τραπεζοϋπάλληλοι εχτίμησαν ότι η συμμετοχή στην απεργία – την πρώτη μετά το 2012! – ήταν περίπου 65%.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην πανάθλια μνηνιακή ηγεσία της ΟΤΟΕ. Οι απολύσεις πρέπει να ανακληθούν μέσα από συνεχή τραπεζική απεργία και μπλοκαρίσματα με την απεργιακή υποστήριξη όλης της εργατικής τάξης.

Ο απεργιακός αγώνας πρέπει να είναι 100% στα χέρια των Απεργιακών Επιτροπών σε κάθε περιοχή που θα τον οργανώνει σε συνεργασία με τους άλλους εργαζομένους και τα Εργατικά Κέντρα.

Οι χρεοκοπημένες τράπεζες όπως η Πειραιώς πρέπει να εθνικοποιηθούν.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s