► ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΑΡΣΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

► ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΤΙ-ΑΔΕΔΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

► Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΑΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΓΑΛΙΑ!

simvasiouxoi-5500-37-sinedrio-adedi

Από την παρέμβαση των νεαρών συμβασιούχων στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Με την αλαζονία κάποιου διχτάτορα ο ακροδεξιός Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κήρυξε την «ολοκλήρωση των εργασιών» του 37ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας και δήλωσε ότι «…οι συνδικαλιστές που δεν σέβονται τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας δεν έχουν θέση στον υγιή συνδικαλισμό που πρέπει πλέον να εγκαθιδρυθεί στην ΑΔΕΔΥ…».

Αυτή η απειλή του μνημονιακού Προέδρου της ΑΔΕΔΥ ενάντια σε κάθε αγωνιστή και τίμιο συνδικαλιστή, σημαίνει ότι η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία έχει ήδη αποδεχτεί το πρόγραμμα της χούντας Μητσοτάκη για κλείσιμο υπηρεσιών, νοσκομείων, σχολείων, μαζικών απολύσεων, ενοικιαζόμενων εργαζομένων σ’ όλο το Δημόσιο, και συνεχή περικοπή μισθών και συντάξεων.

Γι΄αυτό ο Πρόεδρος με την υποστήριξη των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ και ΣΥΝΑΝ, απαγόρευσε πραξικοπηματικά να τεθούν σε ψηφοφορία τα δεκάδες ψηφίσματα που είχαν κατατεθεί στο προεδρείο!

Στο καθεστώς της χούντας Μητσοτάκη απαγορεύεται η Δημοκρατία!

fullsizeoutput_682

Από τη μεγάλη διαδήλωση μνήμης και αγώνα Αλέξη Γρηγορόπουλου, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων την Παρασκευή στην Αθήνα ενάντια στην τρομοκρατία των ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

Τα εργατικά σωματεία και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν μπροστά τους τη μεγάλη μάχη υπεράσπισης θέσεων εργασίας, υπηρεσιών για το λαό, και εργατικά δικαιώματα.

Στη σημερινή κατάσταση, δεν μπορούν να αγωνιστούν αποφασιστικά και ενωμένοι καθώς εμποδίζονται από τη μνημονιακή συνδικαλιστική γραφειοκρατία που έχει υποταχτεί στις διαταγές της ΕΕ και στους νόμους-μνημόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η οργανωμένη πάλη στο Δημόσιο Τομέα μπορεί να διεξαχθεί από μια Αντί-ΑΔΕΔΥ, από τη συμφωνία των αριστερών και τίμιων συνδικαλιστικών παρατάξεων, αγωνιστών και συνδικαλιστών, να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ από τις διεργασίες και συνελεύσεις των γραφειοκρατών της ΑΔΕΔΥ, και να συγκροτήσουν ένα κέντρο αγώνα για την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Στην Αντι-ΑΔΕΔΥ βέβαια οι παρατάξεις και οι αγωνιστές θα κρατήσουν τις δικές τους απόψεις και την πολιτική τους μέσα στις δημοκρατικές παραδόσεις του μαχόμενου συνδικαλισμού.    

Το συντονιστικό όργανο που θα εκλέξουν τα σωματεία και οι παρατάξεις που θα ενταχτούν στην Αντι-ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει τις ενέργειες για τη μάχη ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη και στην τρομοκρατία που ασκεί με τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια.

Αυτή μάχη δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο από μια Αντι-ΑΔΕΔΥ όσο δυνατή κι αν γίνει. Απαιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας, απαιτείται η ενοποίηση, ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ εργαζομένων στο δημόσιο και στους ιδωτικούς τομείς, των φοιτητών και της εργατικής νεολαίας.

Γι’ αυτό το ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ θα πρέπει να οργανωθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, συνταξιούχων, επαγγελματιών.

Οι πρόσφατες τεράστιες εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις και οι εξεγέρσεις στη Χιλή και στον αραβικό κόσμο, δείχνουν το δρόμο της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων με την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ, και εθνικοποίησεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ζούμε στην εποχή της Αντεπανάστασης της ΕΕ και των υποταγμένων κυβερνήσεων και κομμάτων, και στην Επανάσταση της εργατικής τάξεις, της νεολαίας και των λαών.

Για τη νίκη των εργαζομένων χρειάζεται μια αντίστοιχη των καιρών ηγεσία, και η συγκρότηση της Αντι-ΑΔΕΔΥ (όπως και της Αντι-ΓΣΕΕ) θα είναι ένα τράστιο βήμα μπροστά! –   

crowds-toulouse-strike

Από την απεργιακή διαδήλωση 100.000 στην Τουλούζ την περασμένη Πέμπτη. Φωτό connection.fr

► ΑΡΙΘΜΟΙ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙEΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΚΡΟΝ!

Μετά τις κολοσιαίες απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ όλη τη Γαλία την περασμένη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος από τον Πρόεδρο Μακρόν, οι εργατικές ομοσπονδίες (CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, UNL και Unef)αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Από την Παρασκευή συνεχίζονται οι πανεθνικές απεργίες στο Μετρό του Παρισιού, στους σιδηροδρόμους, στα διυλιστήρια, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ορυχεία και μεταλλουργεία.  

Για αύριο Τρίτη 10 Δεκέμβρη οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες καλούν σε νέες απεργίες και διαδηλώσεις σ’ όλες τις πόλεις της Γαλίας με σκοπό, όπως δήλωσαν, να παλέψουν «ως το τέλος» μέχρι να αποσύρει τα σχέδια του ο Μακρόν!

Στις διαδηλώσεις της Πέμπτης-Σαββάτου πήραν μέρος και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δικηγόροι, συνταξιούχοι, νοσοκομειακοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, πυροσβέστες, μεταφορείς και βέβαια τα «κίτρινα γιλέκα».

Στο Παρίσι πάνω από 250.000 εργάτες, νεολαία και επαγγελματίες συμμετείχαν στην πορεία την οποία χτύπησαν τα μισητά CRS (γαλικά ΜΑΤ) επειδή κάποιοι νεαροί τους πέταξαν πέτρες. Στη Μασαλία διαδήλωσαν 150.000, στο Μονπελιέ 20.000, στην Τουλούζ 100.000 στο Μπορντώ 53.000. Σ’ όλη τη Γαλία πάνω από 1,5 εκατομμύριο! 

Αυτή την Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα σχέδια της η γαλική κυβέρνηση. Ο Μακρόν επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν!

Παρά την τεράστια απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, οι συνεργαζόμενες εργατικές ομοσπονδίες αρνούνται να κλιμακώσουν τον αγώνα με την οργάνωση Γενικής Απεργίας Διαρκείας.

Οι Γαλοι εργαζόμενοι πρέπει μέσα απ’ αυτή την τιτάνεια μάχη να αναπτύξουν μια νέα επαναστατική ηγεσία για ν’ ανατρέψουν τον Μακρόν, να καλέσουν σε διάλυση της ΕΕ και να προχωρήσουν στη συγκρότηση εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης. –

(Με πληροφορίες από τη γαλική εργατική ομοσπονδία cgt.fr)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s