► ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 10.000 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

fullsizeoutput_680

Το πανό στην κορυφή της σημερινής(Παρασκευή)  μεγάλης βραδυνής πορείας στην Αθήνα μνήμης και αγώνα Αλέξη Γρηγορόπουλου με έντονη την αντι-κυβερνητική διάθεση όπως στην πορεία του Πολυτεχνείου τον περασμένο μήνα. Φωτό Ε.Α.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι στην Αθήνα με μια μεγάλη πορεία σήμερα Παρασκευή βράδυ, κατάφεραν ένα ακόμη γερό πλήγμα στη διχτατορική καταστολή ΜΑΤ και δικαστηρίων της κοινοβουλευτικής χούντας Μητοστάκη. 

Τα ΜΑΤ-τάγματα εφόδου του Μητσοτάκη παράμειναν κρυμμένα στα σκοτάδια και μόνο μπροστά στη Βουλή ήταν παραταγμένα, καθώς οι διαδηλωτές φώναζαν “μπάτσοι, γουρούνια, νεο-ναζί δολοφόνοι!”.

Μετά τη μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου τον περασμένο μήνα, η νεολαία και οι εργαζόμενοι της Αθήνας απέδειξαν ότι είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για το μαζικό ταξικό πόλεμο ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη μέχρι την ανατροπή της.

DSC06386

Από τη σημερινή βραδινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά του σε ΕΕ και ΝΑΤΟ βλέπουν ότι ο βάρβαρος πόλεμος λιτότητας και καταστολής αντιμετωπίζει τη μαζική και δυναμική αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας.  Θα εντείνουν τις βιαίες προσπάθειες τους να υποτάξουν φοιτητές, νεολαία, εργάτες και αγρότες. Πρέπει να διασώσουν τον χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό και τις φαληρημένες τράπεζες, με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Η πορεία του Πολυτεχνείου και η σημερινή βραδινή πορεία μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι σταθμοί στην ανάπτυξη της οργανωμένης και ενωμένης κολοσιαίας δύναμης του μετώπου εργατική τάξη – νεολαία.

Αυτή η δύναμη πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για την εθνικοποίηση των τραπεζών, για τη συντριβή των μνημονίων, για την ανατροπή της χούντας Μητοστάκη και την έξοδο από ΕΕ.  

Στη σημερινή βραδινή πορεία πήραν μέρος με τα πανό τους αναρχικές συλλογικότητες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νεολαία, το ΣΕΚ, φοιτητές, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΕΕΚ, το ΚΕΔ, κ.α

fullsizeoutput_688

Από τη σημερινή βραδινή πορεία της Παρσκευήσ στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πλήρης αντιδραστική απουσία από τους Συριζαίους και το ΚΚΕ. Υπενθυμίζεται ότι στην εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 η τότε ΓΓ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα είχε χαραχτηρίσει ως “πράχτορες” τους νέους και νέες που είχαν βγεί στους δρόμους ενάντια στη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο, από τον ειδικό φρουρό του καπιταλιστικού κράτους Κορκονέα τον οποίο οι δικαστές άφησαν ελεύθερο.

Μετά την πορεία σημειώθηκαν συγκρούσεις νεολαίας – ΜΑΤ που σταθμεύουν προκλητικά στα Εξάρχεια και προχωρούν σε κατασταλτικές ενέργειες ενάντια στους κατοίκους και σε περαστικούς. Τα ΜΑΤ έκαναν δεκάδες συλλήψεις σε όργιο χρήσης χημικών. –   

79150641_10212460082856069_6179288299090214912_o

Πογκρόμ των ΜΑΤ στα Εξάρχεια μετά τη μεγάλη πορεία. Φωτό Μάριος Λώλος

► «ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!», ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

fullsizeoutput_622

Από τη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία για τον Αλέξη. Φωτό Ε.Α.

Παρά την κρατική τρομοκρατία, τον εκφοβισμό και πλύση εγκεφάλου των μαζικών μέσων ενημέρωσης και τις απαγορεύσεις των διευθυντών των σχολείων, πάνω από 1.500 μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι στην πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή.

Κύριο σύνθημα «Αυτές οι Μέρες Είναι του Αλέξη – Εμείς θα πούμε την Τελευταία Λέξη!».

fullsizeoutput_628

Το πανό των μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου στο Γέρακα. Φωτό Ε.Α.

Ήταν μια αποφασιστική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομοκρατία της χούντας Μητσοτάκη που είχε κατεβάσει εκατοντάδες ΜΑΤ από εκεί που θα πέρναγε η πορεία και στη Βουλή.

Χιλιάδες αστυνομικοί κρυφοί και φανεροί σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας.

DSC06368

DSC06374

Φοιτητικά πανό από τη σημερινή μεσημεριάτικη πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η πορεία συγκροτήθηκε από το αναρχικό μπλοκ, μαθητικό μπλοκ και αντιπροσωπείες από πολιτικές οργανώσεις (ΣΕΚ, Πορεία), και το φοιτητικό μπλοκ στο οποίο συμμετείχαν αρκετές σχολές, η Πρωτοβουλία Αδιόριστων Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και η ΜΑΣ του ΚΚΕ.

Ελάχιστα τα μαθητικά πανό, ξεχώριζε το πανό του καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s