► 1.000.000 ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ!

► ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ! 12 μεσημέρι και 6 μ.μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! 

5500

Δεκάδες χιλιάδες στην απεργιακή πορεία σήμερα Πέμπτη στο Παρίσι. Φωτό Christophe Petit-Tesson

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ εργάτες και νεολαία βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και εκατοντάδων πόλεων σ’ όλη τη Γαλία στην 24ωρη Γενική Απεργία ενάντια στην αντιδραστική μεταρύθμιση του Ασφαλιστικού από τον δεξιό Πρόεδρο Μακρόν.

Ήταν οι μαζικότερες απεργιακές πορείες εδώ και 30 χρόνια! 

Ο Μακρόν θέλει να κάνει στη Γαλία ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα: να καταστρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία και να δημιουργήσει ένα ταμείο για όλους/ες με τις μικρότερες δυνατό συντάξεις!

Με πρωτοπόρους τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες, στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία (και οι τρεις κλάδοι αντιμέτωποι με διαλυτικές ιδιωτικοποιήσεις), μαζί με φοιτητές και μαθητές, τραπεζικοί, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ταχυδρόμοι, δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι (ο Πύργος Άϊφελ παράμεινε κλειστός όπως αρκετά μουσεία), πυροσβέστες, λιμενεργάτες κ.α. είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στον Μακρόν και στην ΕΕ!

3500

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία στη Μασαλία. Φωτό Jean Paul Pellissier

Η μισητή αστυνομία του Μακρόν, μαζί με “ειδικές δυνάμεις” χτύπησαν με χημικά την πορεία στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις με αφορμή νέους που τους πέταγαν πέτρες και φρούτα!

Η αστυνομία στάματαγε ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στην πορεία και συνέλαβε περίπου 100, ενώ έκανε 10.000 ψαξίματα!

Η χούντα Μακρόν, σχεδιασμένη και υποστηριγμένη από τις Βρυξέλες, δεν πρόκειται να αντέξει. Το ζήτημα είναι να αναπτυχθεί μια αποφασιστική ηγεσία ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ στο εργατικό κίνημα, για να ανατρέψει από τα Αριστερά τον Μακρόν, ώστε η εργατική τάξη να συσπειρωθεί με τη νεολαία και να μην αφήσει τους ρατσιστές και φασίστες της Λε Πεν στην εξουσία. –

DSC04311

Μαθητικό πανό από το Λύκειο Δάσους Χαϊδαρίου στη περσινή μαθητική σημερινή  πορεία αγώνα και μνήμης Αλέξη Γρηγορόπουλου από τα Προπύλαια στη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ! 12 μεσημέρι και 6 μ.μ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s