► ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΙΡΑΚΙΝΗΣ, ΛΙΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ! ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!

► ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!

► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΙΟΝΙΣΜΟ!

90

Από τις πρoχθεσινές μαζικές αντι-κυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βαγδάτη. Φωτό politico.com

Παρά τη σφαγή πάνω από 500 εργατών και νεολαίας από την αστυνομία και το στρατό του Ιράκ, οι διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων συνεχίζονται με διεκδικήσεις για δουλειά, κατοικία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Ο λαός του Ιράκ απαιτεί από την κυβέρνηση να διοχετεύσει τα τεράστια έσοδα από τα πετρέλαια για τη βελτίωση του άθλιου βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας του λαού.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλ Χαντίθι προχτές ανακοίνωσε ότι θα στηθεί ειδικό δικαστήριο για να δικάσει όλες τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί παραιτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και τη Δευτέρα η παραίτηση του έγινε αποδεχτή από το κοινοβούλιο που θα πρέπει να εκλέξει νέο πρωθυπουργό μέσα σε 15 μέρες.

_109369422_057542433

Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στη Βαγδάτη, 25/10/2019. Φωτό reuters.

Μετά την ενοποίηση του Ιράκ με το Κουβέιτ το 1990 (και τα δυο κράτη ήταν ενιαία αποικία της Βρετανίας), ο ιρακινός λαός υπέφερε από το εμπάργκο και τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΕΠΑ και η Βρετανία. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πέθαναν από έλλειψη φαρμάκων

Ακολούθησε ο παράνομος πόλεμος Μπους – Μπλερ και η κατοχή και καταστροφή του Ιράκ, μια από τις πιο προηγμένες και κοσμικές χώρες στη Μέση Ανατολή (όπως ήταν η Λιβύη και η Συρία).  

Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών δημιούργησε τους τζιχαντιστές που κατέλαβαν όλο το βόρειο Ιράκ και μεγάλο μέρος της Συρίας με την υποστήριξη της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και όπλα από Γαλία, Βρετανία και ΕΠΑ.

Το Ιράκ κατέπεσε στη βαρβαρότητα καθώς οι Αμερικανοί κατέστρεψαν τις υποδομές και λεηλάτησαν τις πετρελαιοπηγές. Στο βόρειο Ιράκ οι πράχτορες των Αμερικανών έστησαν το ιρακινό Κουρδιστάν.  

Από τις 17 Οχτώβρη ο λαός του Ιράκ έχει ξεσηκωθεί και απαιτεί το τέλος της βάρβαρης φτώχειας. Η άρχουσα τάξη που εγκατέστησαν οι Αμερικανοί αποζυμά τα κέρδη από τις εξαγωγές πετρελαίου και προσπαθεί να επιβιώσει με υποστήριξη από το γειτονικό Ιράν.

Οι εργάτες, αγρότες και νεολαία του Ιράκ πρέπει να απαιτήσουν συγκρότηση εργατικής αντι-ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης. Δεν πρέπει να εμπιστευθούν το κοινοβούλιο που είναι τσιράκι των εταιρειών.  

f7ef7923de30459bba3228c2f8a88069_18

Από τις διαδηλώσεις στη Βυρηττό. Φωτό al jazeera.com

Και στο Λίβανο η εξέγερση του λαού οδήγησε την προηγούμενη βδομάδα σε παραίτηση τον Πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι ο οποίος προσπάθησε να επιβάλει νέους φόρους στο λαό για να αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία της χώρας.

Στη Βυρηττό οι διαδηλωτές έχουν βάλει στόχο την κεντρική τράπεζα της χώρας Banque du Liban. Οι διαδηλωτές κατηγορούν ότι η τράπεχα και οι χρηατοπιστωτικοί οργανισμοί ευθύνονται για τη μετατροπή του Λιβάνου σε μια από τις πιο χρεωμένες χώρες του κόσμου. Αίτημα των διαδηλωτών είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Την Πέμπτη 28 Νοέμβρη ο Λίβανος πλήρωσε για το δημόσιο χρέος $1,5 δισ. και το Μάρτη άλλα $1,2 δισ. Σ’ αυτές τις πληρωμές στους δανειστές πάει όλος ο πλούτος της χώρας, με μίζες για την άρχουσα τάξη που έχουν μετοχές στις διεθνείς τράπεζες. Μια κατάσταση παρόμοια με την Ελλάδα και αρκετές άλλες χώρες στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο.

Στο Λίβανο, με επίσημη ανεργία 20%, οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στις 17 Οχτώβρη όταν η κυβέρνηση πρότεινε νομοσχέδιο για φορολόγση των WhatsApp κλήσεων και άλλα μέτρα λιτότητας.

Το Υπουργείο Οικονομίας του Λιβάνου δήλωσε οτι το δημόσιο χρεος της χώρας είναι γύρω στα $85 δισ., δηλαδή περισσότερο από το 150% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα το δημόσιο χρέος είναι περίπου 180% του ΑΕΠ.

Demonstration-in-the-centre-of-Hebron-to-reject-the-deal-of-the-century-and-the-Bahrain-workshop1

Από μαζική διαδήλωση Παλαιστινίων στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης τoν περασμένo Ιούνη ενάντια στο σχέδιο ΕΠΑ-Κούσνερ-Ισραήλ. Φωτό The News Line.

Στην Παλαιστίνη πραγματοποιούνται συνέχεια διαδηλώσεις μετά την ανακοίνωση του Σιωνιστού κράτους ότι οι παράνομοι οικισμοί των Εβραίων αποίκων ανήκουν στο έδαφος του Ισραήλ.

Το ζήτημα εδώ είναι η παλαιστινιακή ηγεσία να σπάει από την πολιτική της ΕΕ και των ΕΠΑ και να συμμαχήσει με τις επαναστατικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Στο ίδιο το Ισραήλ έχει ξεσπάσει τεράστια πολτική κρίση καθώς ούτε ο Νετανιάχου ούτε ο Γκαντζ μπόρεσαν να συγκροτήσουν κυβέρνηση μετά τις δυο φετινές εκλογικές αναμετρήσεις και την επερχόμενη δίκη του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου για διαφθορά.

Ο Νετανιάχου απτόητος, με την υποστήριξη Τραμπ και ΕΕ, κατηγόρησε τον Γκαντζ ότι προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη των “επικίνδυνων”, όπως είπε, Αράβων βουλευτών.  Τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν “μια εθνική ιστορική τρομοκρατική επίθεση” ενάντια στο Ισραήλ!

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να απαιτήσουν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσων με το Ισραήλ, το κλείσιμο της σιονιστικής πρεσβείας και το μποϊκοτάζ των προϊόντων του παράνομου ρατσιστικού κράτους.

Επίσης την εκδίωξη του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα.

Οι Παλαιστίνοι έχουν κάθε δικαίωμα για το δικό τους κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s