► «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΗΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ» – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

► ΚΥΡΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

fullsizeoutput_5c6

Από τη σημερινή Εργατική Διαδήλωση στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο μεσημέρι στην Αθήνα η εργατική διαδήλωση, με συμμετοχή περίπου 800 εργαζομένων και νεολαίας, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ενάντια στις απολύσεις, που οργάνωσε μια ομάδα πρωτοβάθμιων σωματείων – κύρια του ιδιωτικού τομέα – που αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα ανεξάρτητα από την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ομοσπονδιών.

Η ομάδα εργατικών σωματείων κάνει μεθοδικά προσπάθεια ανάπτυξης του αγώνα και διοργανώνει “νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία” την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020.

Στη σημερινή πορεία από την πλατεία Κοραή στη Βουλή συμμετείχαν δεκάδες σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις και φοιτητές/τριες με τα πανό τους: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, Σύλλογος Διορθωτών Μεταφραστών Επιμελητών, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, Σύλλογος Εκτάκτων Υπουργείου Πολιτισμού, Σωματείο Εργαζομένων ΝΟΚΙΑ, Σύλλογος Καθηγητών στα Φροντιστήρια, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Σωματείο ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, Ταξικό Μέτωπο στις συγκοινωνίες, κ.α., καθώς και η Ταξική Πορεία και το ΕΕΚ.      

fullsizeoutput_5cd

Από τη σημερινή Εργατική Διαδήλωση. Φωτό Ε.Α.

► ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Τα εργατικά σωματεία που διοργάνωσαν την κινητοποίηση έχουν αναλάβει με θάρρος το σημαντικό αγώνα ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις και στη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας για την οργάνωση και συντονισμό του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία της ρατσιστικής χούντας Μητσοτάκη και της ΕΕ.

Ο αγώνας αυτός για να αποχτήσει μαζικότητα απαιτεί καθαρή προοπτική και συνθήματα και κατανόηση της φύσης των μνημονιακών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

fullsizeoutput_5c1

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ-Μητσοτάκη, δεν είναι απλά κακές για τους εργαζόμενους καπιταλιστικές κυβερνήσεις, αλλά κοινοβουλευτικές χούντες όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που πρωταρχικό στόχο έχουν να διασώσουν το χρεοκοπημένο καπιταλισμό στην Ελλάδα.

Αυτό το κάνουν με δισεκατομμύρια ευρό στους τραπεζίτες και επιχειρηματίες, και με ανηλεή ολοκληρωτική επίθεση σε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και στους μισθούς/συντάξεις των εργαζομένων. Δημιουργούν στρατούς ανέργων για να επιβάλουν “επισφαλή” εργασία και “ενοικιαζόμενους”, καταστρέφοντας εντελώς τις συλλογικές συμβάσεις και τη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Το καθεστώς Μητσοτάκη, δεν είναι μια κυβέρνηση κανονικών συνθηκών, δεν είναι μια κυβέρνηση παλιού κοινοβουλευτικοί ρεφορμισμού όπου με αγώνες οι εργάτες κέρδιζαν αυξήσεις και δικαιώματα.

Είναι καθεστώς αυταρχικό για να σωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός την ώρα που η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει περισσότερο και το χρέος έχει φτάσει σε κολοσιαία επίπεδα που τρομάζουν ακόμη και την Λαγκάρντ!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα με πρόγραμμα βίας ΜΑΤ όπως διατάζει η ΕΕ.

Ενάντια σε μια τέτοια κοινοβουλευτική χούντα, λίγη αξία έχουν μονοήμερες απεργίες και περιορισμένες διαδηλώσεις που διεκδικούν εργατικά δικαιώματα ως να ήταν πιθανό μια τέτοια κυβέρνηση να αναγκαστεί να ικανοποιήσει τα εργατικά αιτήματα! Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση.

DSC06355

Φοιτητικό πανό στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα κάθε απεργία, κάθε πορεία, κάθε συγκέντρωση και κάθε μικρή διαδήλωση μπορούν να έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ αξία και σημασία, μόνο αν βάζουν μπροστά καθαρά και ξάστερα το ζήτημα του ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, το ζήτημα της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, το ζήτημα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της χούντας Μητσοτάκη με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ και ΕΞΟΔΟ από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Αυτό είναι ένα επαναστατικό πολιτικό πρόγραμμα για τις σημερινές συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και της μαζικής ανεργίας και φτώχειας στην Ελλάδα των μνημονίων.

Η σημερινή κινητοποίηση, όπως και οι άλλες στις μέρες μας, καλούνται να συζητήσουν αυτά τα ζητήματα στην ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ πραγματοποίησης μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, φοιτητών, μικρομεσαίων, για το συντονισμό και οργάνωση του ταξικού αγώνα με όλα τα μέσα που διαθέτει η εργατική τάξη και νεολαία.-    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s