► «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗ ΔΕΗ» – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ!

ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ! ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΠΟΕ!

► ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΠΟΕ!

► ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΤΕΜΙ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!   

sxoleia-diadilosi-1

Από τη σημερινή διαδήλωση των μαθητών στη Μεγαλόπολη ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, στη φτώχεια και ανεργία. Φωτό kafeneio-megalopolis.gr

Οι μαθητές στη Μεγαλόπολη έχουν καταλάβει τα σχολεία τους και σήμερα Τετάρτη πραγματοποίησαν άλλη μια διαδήλωση στην πόλη ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, τις μαζικές απολύσεις και το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.  

Προχτές Δευτέρα στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα εκατοντάδες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στην τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία και καταστηματάρχες (που είχαν κλείσει τα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας) συμμετείχαν σε συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο ΕΕ – Κυβέρνησης -Χατζηδάκη που ψηφίζεται στη Βουλή αύριο Πέμπτη μεσημέρι.

Αλλά στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη οι πανάθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΕΝΟΠ (ΔΕΗ) και ΠΟΕ (αέριο) διοργάνωσαν μια πορεία διαμαρτυρίας για κλάμματα 700 εργαζομένων με αντιπροσωπείες από Μακεδονία και Αρκαδία. Δεν υπήρξε ούτε ένα σύνθημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ούτε ένα σύνθημα ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη.  

epal-katalipsidei

Από την κατάληψη του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης από τους μαθητές. Φωτό kafeneio-megalopolis.gr

Για μια ακόμη φορά η μνημονιακή συνδικαλιστική γραφειοκρατία ξεπουλά την αντίσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα αφεντικά, στην ΕΕ και στη χούντα Μητσοτάκη που διαπραγματεύεται με την κινεζική Στέϊτ Γκριντ Ιντερνάτιοναλ (State Grid International)– και άλλους επιχειρηματίες Έλληνες και ξένους – την παράδοση όλου του κλάδου της ενέργειας στο ιδιωτικό κέρδος.   

Οι εργαζόμενοι στη Μακεδονία και Αρκαδία πρέπει να κατανοήσουν ότι το ξεπούλημα την ενέργειας και οι μαζικές απολύσεις που θα έρθουν, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΕ, την οποία εφάρμοσε η χούντα ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η χούντα Μητσοτάκη!

Ο αγώνας στη Μεγαλόπολη και σε Πτολεμαΐδα – Κοζάνη – Αμύνταιο πρέπει να περάσει στα χέρια των Επιτροπών Συντονισμού των εργαζομένων και της νεολαίας!

mega-syllalitiro-dei

Από τη συγκέντρωση την περασμένη Δευτέρα στη Μεγαλόπολη. Φωτό kafeneio-megalopolis.gr

75264912_606778500059806_8283525856962281472_n

Από τη συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα την περασμένη Δευτέρα. Φωτό ptolemaidanews.gr

Οι μαθητές στη Μεγαλόπολη δίνουν το παράδειγμα με αποφασιστικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις. Όλοι ξέρουν ότι αν δεν πέσουν οι διακόπτες δεν γίνονται και πολλά πράγματα.

Γι’ αυτό σήμερα ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ απαιτείται ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ενωμένων και οργανωμένων σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων της ΕΕ και των νομοσχεδίων της χούντας Μητσοτάκη!   

Οι αγωνιστές και οι τίμιοι συνδικαλιστές πρέπει άμεσα να αναλάβουν δράση μαζί με τους μαθητές και τις οικογένειες τους για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε περιοχή και πόλη, και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Να πετάξουν έξω από τον αγώνα τούς υποταγμένους συνδικαλιστές και έξω από τη ΓΕΝΟΠ και την ΠΟΕ! Να αναλάβει η νέα γενιά αγωνιστών, οι φτωχοί που παλεύουν, τα ηνία των εργατικών σωματείων!

fullsizeoutput_565

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση για κλάμματα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, που οργάνωσαν στη Βουλή οι πανάθλιες ηγεσίες ΓΕΝΟΠ και ΠΟΕ. Φωτό Ε. Α.

Το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα οι νοσοκομειακοί πραγματοποίησαν στάση εργασίας και πορεία στα Υπουργεία ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας και τις απολύσεις.

Η ηγεσία της ομοσπονδίας ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει και μόνο πορείες διαμαρτυρίας για τα μάτια του κόσμου! Μόνο η ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη και η εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει ένα σωστό και απόλυτα δωρεάν Σύστημα Δημόσιας Υγείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s