► ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΝΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

► ΝΕΟΥΣ “ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ” ΣΧΕΔΙΑΣΕ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

xstefanis-levitha1.jpg,qitok=SOiWqg8Z.pagespeed.ic.lROG-kDzEo

Ο απόστρατος αντιστράτηγος Στεφανής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσιάζει την Τετάρτη σε Συνέντευξη Τύπου, σχέδια στρατοπέδων συγκέντρωσης στο ερημονήσι Λεβίθα. Φωτό left.gr

Καθώς συνεχίζονται τα πογκρόμ των ΜΑΤ-ταγμάτων εφόδου ενάντια σ’ όποιον/α βρουν μπροστά τους, ακόμη και στα δικαστήρια, την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας, απόστρατο αντιστράτηγο πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο κατασκευής τεράστιων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Με επαγγελματική υπερηφάνεια ο απόστρατος αντιστράτηγος Στεφανής παρουσίασε σχέδια και φωτογραφίες “προαναχωρησιακού κλειστού κέντρου” τεραστίων διαστάσεων για πάνω από 5.000 ανθρώπους στο ερημονήσι Λέβιθα στο Αιγαίο! 

Αυτή είναι η ρατσιστική απάνθρωπη πολιτική τής ΕΕ που ακολούθησε με φανατισμό ο ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα χύνει κροκοδείλεια δάκρυα!

Ο αντιστράτηγος τόνιζε ότι τα στρατόπεδα τύπου Μόριας – όπου δολοφονήθηκαν πρόσφυγες από τις κακές συνθήκες και την καταπίεση – θα κλείσουν και θα συγκροτηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης για 5.000 + 40% ανθρώπους σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Επίσης σχεδιάζονται κι άλλα στρατόπεδα στην ηπειρωτική Ελλάδα.  

Η χούντα Μητσοτάκη επαναφέρει – με υποστήριξη τής ΕΕ – τα Γιούρα και τη Μακρόνησσο για να φυλακίσει σήμερα τους πρόσφυγες και μετανάστες, και αύριο τους αγωνιστές του φοιτητικού, εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος!

Τα εργατικά σωματεία και η νεολαία στα νησιά πρέπει να αναλάβουν άμεση δράση με απεργίες κινητοποιήσεις και μπλοκαρίσματα ενάντια στο χτίσιμο στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν γυρνάμε πίσω στους “Παρθενώνες” της Μακρονήσσου και των Γιούρων!   

Αυτή η ρατσιστική κοινοβουλευτική χούντα – που ξεπουλάει ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, που απαγορεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ετοιμάζει νόμους απαγόρευσης απεργιών και διαδηλώσεων, φακελώνει ηλεκτρονικά τα σωματεία, και έχει ξαμολύσει τα ΜΑΤ ως τάγματα εφόσου – πρέπει να ανατραπεί από τη μαζική δράση του εργατικού κινήματος στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας και εκδίωξης της συνδικαλιστικής μνημονιακής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ, κ.α.

Για να αποχτήσει δύναμη ανατροπής το εργατικό και φοιτητικό κίνημα πρέπει να ενοποιηθούν. Αυτό είναι το άμεσο καθήκον των αγωνιστών στα εργατικά σωματεία και Εργατικά Κέντρα, στους χώρους δουλιάς, στους εργατικούς φορείς, στους φοιτητικούς συλλόγους. 

Να καλέσουν και να οργανώσουν Πανελλαδική Συνέλευση εργατών, φοιτητών αγροτών, ανέργων και συνταξιούχων, για το συντονισμό της πάλης και της οργάνωσης της ανατροπής μνημονίων και χούντας Μητσοτάκη.

Έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για εργατική εξουσία, σοσιαλισμό με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σ’ αυτό τον αγώνα η νέα γενιά καλέιται να δημιουργήσει το αναγκαίο επαναστατικό κόμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.- 

30_11_19_ergatiki_diadilwsi_ok

► ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ!

Η ομάδα εργατικών σωματείων που έχει αρχίσει μεθοδικά προσπάθεια ανάπτυξης του αγώνα ανεξάρτητα από τη συνδικαλιστική ξεπουλημένη γραφειοκρατία, καλεί για το ΣΑΒΒΑΤΟ 30/11, 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, εργατική διαδήλωση. Επίσης καλούν στη “νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία” την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020.

Παρακάτω αποσπάσματα από τη διακήρυξη:

«Ως εργατικά σωματεία, στην προσπάθειά μας να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, έχουμε επιλέξει το δρόμο της κοινής, οριζόντιας συντονισμένης και οργανωμένης από τα κάτω δράσης.

Βασικοί σταθμοί της προσπάθειας αυτής υπήρξαν η διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, καθώς και η εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019. Συμπληρωματικά, κατά τοτελευταίο χρόνο, όπως βέβαια και κατά τις προηγούμενες περιόδους, ως σωματεία έχουμε προχωρήσει σε πολλές κοινές δράσεις κι έχουμε αλληλοενισχυθεί σε διάφορες μάχες που δίνουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Μέσα από την όλη αυτή προσπάθεια επιχειρούμε:

Να βάλουμε μπροστά και πάλι με ένα δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Τόσο τις διεκδικήσεις μας σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας, όσο και τις συνολικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Αναφέρουμε ενδεικτικά -σε αυτή τη φάση- τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυξήσειςσε μισθούς και αμοιβές. Τη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Την πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ενάντια στην ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Την εναντίωση στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Την εναντίωση στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας και να ισχυροποιήσουμε τη θέση όλων μας απέναντι στους εργοδότες μας και τους κυβερνώντες (όποιοι και να είναι αυτοί κάθε περίοδο), απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό.

Να καταδείξουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση πως ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω και να πραγματοποιεί αποτελεσματικά τους αγώνες του.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όλης της ελληνικής επικράτειας που ενδιαφέρεται να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση -είτε συνολικά, είτε και μερικώς- να γίνει κομμάτι της προσπάθειας αυτής, να συμμετέχει στις επόμενες σχετικές συσκέψεις (ή -ιδίως για κάποιο σωματείο της επαρχίας- να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας), όπως άλλωστε και στη διακλαδική απεργία και στις υπόλοιπες κοινές δράσεις (όπως την προσεχή εργατική διαδήλωση στις 30/9/19).

Η ανακοίνωση αυτή (που αποτελεί επικαιροποιημένη εκδοχή μιας σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε αρχικά τον Ιούλη του 2019) συνυπογράφεται από τα ακόλουθα σωματεία:

– Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
– Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
– Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
– Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της όλης διεργασίας συντονισμού μας συμμετέχουν με συλλογική απόφαση και τα ακόλουθα σωματεία:

Από Θεσσαλονίκη:
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
– Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης

Από Ιωάννινα:
– Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s