► ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΛΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ  ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΓΕΝΟΠ!

fullsizeoutput_4a7

Από τη μαζική νικηφόρα πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου την περασμένη Κυριακή 17/11. Φωτό Ε.Α.

Η μεγαλειώδης πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου διάλυσε τα σχέδια της χούντας Μητσοτάκη, και των αφεντικών της, για την συντριβή της αντίστασης του φοιτητικού κινήματος. Η νικηφόρα μαζική πορεία, με το πανό των φοιτητών/τριών του Πολυτεχνείου να απαιτεί “Κάτω η Κυβέρνηση και η ΕΕ”, έδειξε το δρόμο για τη νίκη νεολαίας και εργαζομένων.

Τα πογκρόμ των ΜΑΤ-ταγμάτων εφόδου είναι η μνημονιακή διχτατορική πολιτική της χούντας Μητσοτάκη. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν για να επιβληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μαζικές απολύσεις και η πορεία διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Τη στιγμή που οι φοιτητές/τριες νικούν τα ΜΑΤ της χούντας Μητσοτάκη, η πανάθλια συνδικαλιστική γραφειοκρατία κάνει πίσω! Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αντί να συγκροτήσει μέτωπο με τους φοιτητές και όλη την εργατική τάξη ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κ.α., αναβάλλει συνέχεια τις 48ωρες πανελλαδικές απεργίες που είχε εξαγγείλει.

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν δράση οι αγωνιστές και μαχητές του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Να καλέσουν σε άμεση ενοποίηση του αγώνα, σε μέτωπο εργατών – φοιτητών, σε οργάνωση Πανελλαδικής Συνέλευσης για το συντονισμό της πάλης διάλυσης των ΜΑΤ, συντριβής των μνημονίων και ανατροπής της χούντας Μητσοτάκη.

DSC06286

ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ και οι ΒΑΣΕΙΣ! ΚΑΤΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΕ!

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ πρέπει να πραγματοποιήσουν τις 48ωρες απεργίες, και να απαιτήσουν απεργιακή συμπαράταξη απ’ όλη την εργατική τάξη με κάθε τρόπο.  

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η πολιτική κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σ’ όλη την Ευρώπη, έχει οδηγήσει σε εξεγέρσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και σε ακροδεξιές-ρατσιστικές κυβερνήσεις βίας και τρομοκρατίας όπως του Μητσοτάκη, αφού τα σοσιαλ-δημοκρατικά κόμματα (Γερμανία, Γαλία, Ισπανία κ.α.) όπως και οι “αριστεροί” (Λίνκε, ΣΥΡΙΖΑ, Ποδέμος κ.α.) υποστηρίζουν φανατικά τη βάρβαρη λιτότητα και τους πολέμους της ΕΕ! 

Γι’ αυτό απαιτείται μια νέα επαναστατική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που μπορεί να ανατρέψει τον καπιταλισμό και την ΕΕ.

Ζούμε στην περίοδο μιας ιστορικής ταξικής σύγκρουσης που απαιτεί την άμεση δράση των αγωνιστών για να αναπτυχθεί και συγκροτηθεί ένα νικηφόρο ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών.

Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να συντρίψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και μαζικών απολύσεων. Οι αγωνιστές να αναλάβουν πρωτοβουλίες στα εργατικά σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις λαϊκές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, κ.α., για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων ενάντια στα διχτατορικά σχέδια της χούντας Μητσοτάκη. –      

► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΙΟΥΣ ΛΑΪΝ!  

ad-NL-anniversary

Την ερχόμενη Κυριακή 24 Νοέμβρη το Επαναστατικό Κόμμα Εργατών (WRP) διοργανώνει στο Λονδίνο εκδήλωση για τα 50 χρόνια έκδοσης της καθημερινής τροτσκιστικής εφημερίδας Νιούς Λάϊν και για τα 79 χρόνια από τη δολοφονία του Λεφ Τρότσκι στο Μεξικό (1940).

Η Νιούς Λάϊν αποτελεί το κύριο όργανο συγκρότησης ενός μαζικού επαναστατικού κόμματος της 4ης Διεθνούς στη Βρετανία. Υποστήριξε όλα τα επαναστατικά κινήματα του κόσμου – κάλεσε για τη νίκη της Παλαιστίνης, των Βιετ-Κονγκ, του Ιράν και της Αργεντινής ενάντια στον πόλεμο της Θάτσερ. Υποστηρίζει τη νίκη της Συρίας και των λαών της για την ήττα της Τουρκίας, των τζιχαντιστών και του ιμπεριαλισμού, και της Βενεζουέλας και Κούβας.

Η Νιούς Λάϊν καταδίκασε την αντεπανάσταση Γκορμπατσόφ – Γιέλτσιν και καλεί σε ανασυγκρότηση με την Πολιτική Επανάσταση της δημοκρατίας των Σοβιέτ στη Ρωσία. Τα καθεστώτα του Πούτιν και των γραφειοκρατών στην Κίνα οδηγούν στον καπιταλισμό και πρέπει να ανατραπούν από τη δράση της εργατικής τάξης.

Η Νιούς Λάϊν καλεί για την ανεξάρτητη δημοκρατία της Καταλονίας, για την άμεση έξοδο χωρίς συμφωνία της Βρετανίας από την ΕΕ, για τη διάλυση της ΕΕ και την αντικατάσταση της από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης.

Στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκέμβρη στη Βρετανία, το WRP κατεβαίνει με 6 υποψήφιους σε εργατικές περιοχές του Λονδίνου και της βόρειας Αγγλίας. Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες το WRP καλεί σε ψήφο στο Εργατικό Κόμμα.

Στο εκλογικό του Μανιφέστο (5/11/2019) καλεί σε έξοδο από την ΕΕ και σε αγώνα για μια κυβέρνηση εργατών και σοσιαλισμό. Τονίζει την άμεση ανάγκη να σπάσουν τα εργατικά σωματεία από την αντιδραστική τους ηγεσία και να παλέψουν για την ανατροπή του καπιταλισμού σε συμμαχία με την εργατική τάξη της Ευρώπης. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s