► 50.000 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ! ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤ-ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ!

 ► ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΖΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ + ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_46d

Μερική άποψη του τεράστιου φοιτητικού μπλοκ, στην οδό Σταδίου, στη σημερινή πορεία του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

“Αυτοί που μας φυλάν σκότωσαν τ’ αδέλφια μας το ’73” – το κύριο φοιτητικό σύνθημα της φετινής πορείας.

 Οι φοιτητές/τριες, η νεολαία και η εργατική τάξη με τη σημερινή μαζική και δυναμική πορεία στην επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπερασπίστηκαν το άσυλο και κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στη χούντα Μητσοτάκη και στις συνωμοσίες Χρυσοχοίδη – ΜΑΤ-ταγμάτων ασφαλείας. 

Πάνω από 50.000 νεολαία και εργαζόμενοι συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε στις 4:30 μμ από την Παλιά Βουλή στην οδό Σταδίου. Εκατοντάδες πάνοπλα ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα στην πλατεία Συντάγματος και στα υπουργεία και πρεσβείες της λεωφόρου που οδηγούσε στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Τους κόπηκε ο βήχας μόλις μπήκαν τα πρώτα φοιτητικά μπλοκ χιλιάδων στην πλατεία Συντάγματος με συνθήματα ενάντια στη βία των ΜΑΤ-αστυνομίας και κυβέρνησης.

DSC06296

Το πανό των φοιτητών Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία: “ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΕ”. Φωτό Ε.Α.

Στην κεφαλή της πορείας το μεγάλο πανό των φοιτητών/τριών Πολυτεχνείου με το υπέροχα επίκαιρο σύνθημα: «ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ & ΝΑΤΟ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΕΕ!». Στη συνέχεια τα πανό των σχολών Νομικής και Φυσικο-μαθηματικής. Ένα τεράστιο φοιτητικό μπλοκ με πάνω από 8.000, με εντυπωσιακή παρουσία πρωτοετών φοιτητριών που φώναζαν συνέχεια συνθήματα.

Ακολουθούσαν τα μπλοκ μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και ΟΛΜΕ, εργατικών σωματείων και τα πολύ μαζικά μπλοκ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, ΝΑΡ, και αντιεξουσιαστών-αναρχικών.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα δικά τους πανό όλες οι αριστερές οργανώσεις και κόμματα καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Κούβας, οι πολιτικοί πρόσφυγες Τουρκίας και Κουρδιστάν, ο Πακιστανικός Σύλλογος, πρόσφυγες και μετανάστες από στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία ήταν μια πορεία ΝΙΚΗΣ μετά τη συντριβή των συνωμοσιών των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα. Ήταν κι ένα ηχηρό σκαμπίλι στην πανάθλια συνδικαλιστική ξεπουλημένη ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αρνούνται τον αγώνα στο πλάϊ των φοιτητών/τριών.

Αυτή η αντιδραστική συνδικαλιστική γραφειοκρατία πρέπει να ανατραπεί μαζί με τη χούντα Μητσοτάκη. 

Τώρα μετά την παταγώδη ήττα της, η χούντα Μητσοτάκη και οι στρατηγοί της ετοιμάζουν νέα χτυπήματα! Η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα πρέπει να προχωρήσουν στην οργάνωση Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργατών – Φοιτητών για το συντονισμό του αγώνα, και προετοιμασία για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ανατροπής της κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη και διάλυσης των ΜΑΤ.

Έκδοση 2

Στο μπλοκ της Νομικής έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία. Φοιτήτριες γεμάτες θάρρος και αποφασιστικότητα φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, στη χούντα και στο φασισμό, στην καταστολή των ΜΑΤ και στις συνωμοσίες της κυβέρνησης. Φωτό Ε.Α.

Μετά τα φοιτητικά, εργατικά και αριστερά μπλοκ ακολούθησε η μεγάλη πορεία του ΚΚΕ, συντεταγμένη κατά κομματικές περιοχές, με αντι-φασιστικά και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα και πανό, αλλά χωρίς ΟΥΤΕ ΕΝΑ πανό ή σύνθημα ενάντια στη βία και στα πογκρόμ των ΜΑΤ!

Σε διακριτική απόσταση ακολούθησε το μπλοκ 2.500 του ΣΥΡΙΖΑ με αντι-φασιστικά συνθήματα αλλά τίποτα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό!

Παρακάτω η προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στην πορεία:

«ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΕΞΩ ΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑ!

► ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

DSC06297

Από τη σημερινή μεγαλειώδη πορεία νίκης της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Με τα πογκρόμ των ΜΑΤ-ταγμάτων εφόδου η ακροδεξιά ρατσιστική χούντα Μητσοτάκη επιχείρησε να καταλύσει το άσυλο στην ΑΣΟΕΕ και να γονατίσει το φοιτητικό κίνημα στις παραμονές της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με πολιτική σοκ και δέους η κοινοβουλευτική χούντα, όργανο τής ΕΕ, θέλει να τρομοκρατήσει και υποτάξει το εργατικό και φοιτητικό κίνημα για να επιβληθεί η διάλυση τής δημόσιας υγείας και παιδείας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μαζικές απολύσεις, οι αρπαγές σπιτιών και μαγαζιών, οι μισθοί πείνας ελαστικής εργασίας, όλα όσα απαιτούν οι τραπεζίτες για να σωθεί ο καπιταλισμός.

Τη Δευτέρα τα ΜΑΤ προσπάθησαν να σπάσουν την αντίσταση των φοιτητών αλλά απέτυχαν παταγωδώς παρά τα γκλομπ και χημικά! Οι φοιτητές νίκησαν και κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα στα διχτατορικά σχέδια Μητσοτάκη.

Τα αφεντικά του Μητσοτάκη θεωρούν ότι μπορούν να τσακίσουν με τα ΜΑΤ-τάγματα εφόδου, τους διχτατορικούς νόμους των μνημονίων και τα δικαστήρια, την αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας ταυτόχρονα.

fullsizeoutput_457

Από τη σημερινή πορεία της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του ασύλου υποστηρίζονται από τους μνημονιακούς εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες που αρνούνται τη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, και από τους ξεπουλημένους πανεπιστημιακούς που κλείνουν τα πανεπιστήμια.

Η πανάθλια ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να αναστείλει τις 48ωρες απεργίες και δίνει ανάσα στη χούντα Μητσοτάκη που απειλεί να χτυπήσει την πορεία του Πολυτεχνείου, να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους που αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις και μαζικές απολύσεις.

Η βία και τα πογκρόμ του Μητσοτάκη πρέπει να συντριβούν από το μέτωπο εργατών – φοιτητών, από την επέμβαση με όλα τα μέσα της οργανωμένης δύναμης της εργατικής τάξης και νεολαίας.

Η φετινή πορεία της Εξέγερσης πρέπει να απαιτήσει ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΞΩ ΕΕ και ΗΠΑ,και ναοδηγήσει στη συγκρότηση ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣγια συντριβή μνημονίων, διάλυσης ΜΑΤ, ανατροπής κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη – ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης των τραπεζών. – Αθήνα 15/11/2019” —

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s