► «ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!»– ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  

► ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!

► Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ! – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!  

fullsizeoutput_367

Η σημερινή πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 3.500 φοιτητές/τριες συμμετείχαν στη σημερινή (Πέμπτη) δυναμική και αποφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας μετά από αποφάσεις συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων. Σχεδόν όλες οι σχολές στα πανεπιστήμια της Αθήνας είναι σε κατάληψη από τους/τις φοιτητές/τριες.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από τη Βουλή και κατέληξε στο Πολυτεχνείο. Η αστυνομία δεν έβαλε κλούβες στην λεωφ. Αμαλίας πλάϊ στη Βουλή, αλλά στους γύρω δρόμους υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν την πορεία.

Στην κορυφή τής σημερινής πορείας ήταν πανό Φ.Σ. Αθήνας που ανάφερε: “Το Φοιτητικό Κίνημα δεν τρομοκρατείται δεν καταστέλλεται – Από το Πολυτεχνείο μέχρι σήμερα αγώνας για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Είμαστε η γενιά της ανατροπής!”.

fullsizeoutput_3a3

Τα πανό φοιτητριών της ΑΣΚΤ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Ακολουθούσαν πανό από Αγωνιστικές Κινήσεις, Συντονισμός Αναρχικών – Αντιεξουσιαστών – Αυτόνομων φοιτητών, Φοιτητές/τριες ΠΑΔΑ, Ανυπόταχτος Μαθητής, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, και σε “απόσταση ασφαλείας” το μπλοκ της ΚΝΕ-ΜΑΣ με πανό Φ.Σ. “Στην παραβίαση του ασύλου και στην καταστολή – Απαντάμε με πιο μαχητικούς αγώνες – Ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων ΕΕ”.  

DSC06284

Το πανό ΚΝΕ-ΜΑΣ στη σημερινη πορεία. Φωτό Ε.Α.

Το κύρια συνθήματα της κορυφής της πορείας: “Κάτω η κρατική τρομοκρατία ΜΑΤ αστυνομίας!”, “Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί!”, “Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!”, “Να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί!”, “Το Πολυτεχνείο ζει σε αγώνας μας καλεί!”, «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τί σε περιμένει!».

► ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΙΑΦΚΑΣ ΠΟΑΣΥ (αστυνομικών, ταγμάτων εφόδου, λοιπών σωμάτων ταγματασφαλιτών)

Σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ελλάδα” ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση και οι συμβουλοί της προετοιμάζονται πυρετωδώς για την πορεία του Πολυτεχνείου, την Κυριαακή, με 5.000 αστυνομικούς, “μυστικούς”, “νέες ομάδες δράσης” αστυνομικών. Τόνισε ότι και οι φυλακές θα είναι έτοιμες “για όποιον πετάξει μολότοφ στην επέτειο του Πολυτεχνείου”.

Ο Μπαλάσκας δεν διευκρίνησε αν αυτά τα σχέδια της Κυβέρνησης-Ταγμάτων Εφόδου είναι νόμιμα, και αν οι αστυνομικοί που διατάξουν και χτυπήσουν διαδηλωτή θα δικαστούν και θα φυλακιστούν. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s