► Η ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! – ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ!

ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ / ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ! 

► ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

DSC06179

Από την πρόσφατη απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση προετοιμάζει νόμο δραστικού περιορισμού και απαγορεύσεων απεργιακών διαδηλώσεων. Φωτό Ε.Α.

Ακάθεχτη η χούντα Μητσοτάκη επιταγχύνει και εντείνει τον ταξικό πόλεμο ενάντια σε εργαζόμενους, άνεργους, νεολαία, αγρότες και συνταξιούχους, καθώς η αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας υπονομεύεται συστηματικά και προδοτικά από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και αρκετές Ομοσπονδίες. 

Μέσα σε λίγους μήνες η Βουλή, με διαταγές ΕΕ, ψήφισε διχτατορικούς νόμους ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργατικών σωματείων, την ουσιαστική εξαφάνιση των ΣΣΕ, την πορεία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, φυσικού αέριου και κρατικής περιουσίας, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, και το απάνθρωπο ρατσιστικό νομοσχέδιο ενάντια στους πρόσφυγες.

Τα ΜΑΤ έχουν αναλάβει ανεξέλεγχτη δράση πογκρόμ ενάντια σε καταλήψεις χτιρίων όπου είχαν βρει στέγη οικογένειες προσφύγων, μετανάστες, φτωχοί φοιτητές/τριες και άστεγοι. Τα ΜΑΤ προχτές χτύπησαν με χημικά τους φοιτητές/τριες.     

DSC06250

Από τη φοιτητική διαδήλωση των Καταλήψεων Πολυτεχνείου την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Τώρα η χούντα Μητσοτάκη ετοιμάζει μεγάλο χτύπημα στην αντίσταση των εργαζομένων, νεολαίας και συνταξιούχων με νομοσχέδιο που θα περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το δημοκρατικό δικαίωμα διαδηλώσεων και διαμαρτυρίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 το Σάββατο τις προθέσεις της Κυβέρνησης με έμφαση στις απεργιακές διαδηλώσεις. Προκλητικός ο Πέτσας δήλωσε ότι διώξεις και “οι εκκενώσεις χτιρίων” (!) από τα πάνοπλα ΜΑΤ “εντάσσονται στο πλαίσιο σχεδίου που έχουν εκπονήσει οι αρχές” και ότι οι αυτές οι “επιχειρήσεις” θα συνεχιστούν!

Δεν θα υπάρξει όμως καμιά δίωξη στις τράπεζες και στα τραπεζικά στελέχη που συνωμότησαν με επιχειρηματίες και παρέδωσαν δισεκατομμύρια ευρό σε κόκκινα δάνεια σε επιχειρήσεις, σπεκουλαδόρους, κόμματα κ.α.

Με τροπολογία της Κυβέρνησης στον Ποινικό Κώδικα (κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη) όλοι αυτοί οι τραπεζίτες, σπεκουλαδόροι που καταλήστεψαν – και συνεχίζουν – το Δημόσιο, ουσιαστικά αμνηστεύονται! 

Αντίθετα εργαζόμενοι και νεολαίοι που διαμαρτύρονται δημόσια, θα κινδυνεύουν με τριετή φυλάκιση!

fullsizeoutput_3cdb

Από κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα τον Απρίλη 2018. Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αρνείται μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, μαζικές απολύσεις και αυξήσεις στο ρεύμα. 

Την περασμένη Παρασκευή το Γραφείο Τύπου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος – Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, ανακοίνωσε ότι, «Η κυβέρνηση “επενδύει” στον κοινωνικό αυτοματισμό – Συνθήκες “γαλέρας” για τους εργαζόμενους – Καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Η ανακοίνωση τονίζει ότι, «Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ατομικές συμβάσεις για τους νέους εργαζόμενους είναι casus belli», κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, και «διαφωνεί [η ΓΕΝΟΠ] με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που οδηγούν στην ερημοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας».

Αλλά αντί να κηρύξει άμεσα ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ παντού με καταλήψεις και μπλοκαρίσμαστα, και να καλέσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ παράλυτη ανακοινώνει ότι «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε συνεργασία με τα σωματεία – μέλη της θα αποφασίσουν πως και πότε θα αντιδράσουν, τόσο νομικά όσο και αγωνιστικά»!

Το κεντρικό ζήτημα εδώ είναι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ που αρνείται να παλέψει, με όλη την εργατική τάξη, ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη που ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις, κατάργηση της μονιμότητας και κυνικό ξεπούλημα της ΔΕΗ στους επιχειρηματίες-σπεκουλαδόρους που θα αυξήσουν στα ύψη τους λογαριασμούς, όπως έχει γίνει Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Τώρα λοιπόν είναι η περίοδος που οι μαχητές συνδικαλιστές και οι αγωνιστές της εργατικής τάξης και νεολαίας εντείνουν την πάλη τους για την οργάνωση της αντίστασης της εργατικής τάξης.

DSC06032

Το πανό του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στην απεργιακή πορεία 2/10 των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Μιας μέρας απεργίες, καταλήψεις και πορείες δεν καταφέρνουν πολλά. Οι πανάθλιες ηγεσίες των Ομοσπονδιών κρατούν τον αγώνα των διάφορων κλάδων ξεχωριστά από τους υπόλοιπους εργαζομένους, όπως π.χ. οι ηγέτες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των νοσοκομειακών κ.α.

Ο αγώνας πρέπει να είναι για την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που θα εκδιώξει τη γραφειοκρατία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα παλέψει για τη συντριβή των Μνημονίων και ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη.

Σ’ αυτή την προοπτική είναι απαραίτητες δυνατές ασυμβίβαστες Απεργιακές Επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας – ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε συγκοινωνίες, επικοινωνίες, τράπεζες, αεροδρόμια, λιμάνια –, η συγκρότηση Συμβουλιών Δράσης / Λαϊκών Συνελεύσεων κλπ. σε κάθε περιοχή, η συγκρότηση Συντονιστικών οργάνων κατά περιοχή ή κλάδο, ώστε να αναδειχτεί και σχηματιστεί ο ανεξάρτητος ενωτικός και ανατρεπτικός πόλος του Ενιαίου Μετώπου.

Σ’ αυτή τη βάση είναι απαραίτητο το κάλεσμα για τη σύγκλιση μιας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, νεολαίας, αγροτών κ.α. για το συντονισμό του αγώνα και την ανάδειξη νέας επαναστατικής ηγεσίας στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης τραπεζών και έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s