► «ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ! – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ!»

► ΤΑ ΜΑΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

► ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: “ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ”!

► ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΚΙ.ΝΑΛ. ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

DSC06244

fullsizeoutput_2d7

Από τη σημερινή φοιτητική αντικυβερνητική πορεία στην Αθήνα που οργάνωσαν οι Καταλήψεις Σχολών Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Παρά τη συνεχή και δυνατή βροχή χιλιάδες φοιτητές/τριες συμμετείχαν στις δυο ξεχωριστές πορείες στην Αθήνα – από τα Προπύλαια στη Βουλή – ενάντια στους νόμους και νομοσχέδια τής χούντας Μητσοτάκη.

Περίπου 2.500 φοιτητές/τριες από καταλήψεις σχολών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κρήτη κ.α., και το Συντονιστικό Αδιόριστων Καθηγητών, πήραν μέρος στην πορεία με το πανό των Καταλήψεων του Πολυτεχνείου

Κύρια συνθήματα της δυναμικής πορείας, “Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί – Νόμος είναι οι ανάγκες κάθε φοιτητή!”, “Το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής”, “Στους δρόμους, στους δρόμους να ρίξουμε τους νόμους!”.

DSC06249

Ένα από τα πανό στη σημερινή φοιτητική πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες ΜΑΤ είχαν κλείσει παράνομα τη λεωφ. Αμαλίας έξω από τη Βουλή. Μόλις πλησίασαν οι φοιτητές και πέταξαν μερικά μπουκάλια νερό, οι πραιτωριανοί των ΜΑΤ άνοιξαν πυρ με δυνατά χημικά πάνω στο πλήθος.

Με συνεχή συνθήματα “Σκυλιά φυλάτε τ’ αφεντικά σας” κ.α. η φοιτητική πορεία ανασυντάχτηκε και παράμεινε έξω από τη Βουλή.

Το φερέφωνο της χούντας Μητσοτάκη πραχτορείο ΑΠΕ – ΜΠΕ μετέδωσε το ψέμμα, που αναμετάδωσαν τα καπιταλιστικά Μέσα, ότι «ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις»! 

DSC06228

Από τη φοιτητική πορεία που οργάνωσαν ΜΑΣ-ΚΝΕ σήμερα στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Της φοιτητικής πορείας των Καταλήψεων Πολυτεχνείου, προηγήθηκε η φοιτητική πορεία, περίπου 2.000, που οργάνωσαν σχεδόν 80 φοιτητικοί σύλλογοι που υποστηρίζουν την πολιτική ΜΑΣ – ΚΚΕ. Κύριο σύνθημα της πορείας, με αντιπροσωπείες φοιτητών από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Τρίπολη, Ξάνθη κ.α., ήταν το “Οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά!”.

Μέσα στη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης, που παρασημοφορήθηκε από το FBI για το πογκρόμ που διέταξε κατά των διαδηλωτών στην επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, αισθάνθηκε την ανάγκη να συμφωνήσει με τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης Βελόπουλο. Του έδωσε το λόγο του, όπως είπε, ότι «όλα τα πανεπιστήμια, όλοι οι χώροι της Αθήνας, όλα τα κέντρα των πόλεων θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες».

fullsizeoutput_2d8

Από τη σημερινή φοιτητική πορεία ΜΑΣ-ΚΝΕ στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία διανεμήθηκε η παρακάτω προκήρυξη της Εργατικής Αντίστασης, των υποστηριχτών της 4ης Διεθνούς:

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ! ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ & ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Η χούντα Μητσοτάκη με τις διαταγές ΕΕ-ΔΝΤ έχει εξαπολύσει κατά μέτωπο βίαιη ταξική επίθεση ενάντια στους φοιτητές/τριες, εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιούχους, πρόσφυγες και μετανάστες, για να επιβιώσουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες, οι επιχειρήσεις σπεκουλάτσιας και ο καπιταλισμός. Η αντιδραστική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει «αντιπολίτευση» για τα μάτια του κόσμου. 

Ο Μητσοτάκης σκοπεύει να επιβάλλει με τη βία των ΜΑΤ την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου, την εκδίωξη των φοιτητών/τριών με το «ν+2», δίδαχτρα σ’ όλες τις σχολές, συνεχείς μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς υγεία, παιδεία και πρόνοια, και την πλήρη αναγνώριση των «κολλεγίων» ως ισότιμα με τα πανεπιστήμια. Στέγη και φαγητό έχουν γίνει πολυτέλεια για τους φοιτητές/τριες.

DSC06243

Από τη σημερινή φοιτητική πορεία των Καταλήψεων Πολυτεχνείου. Φωτό Ε.Α.

Στη Χιλή οι φοιτητές/τριες ξεσηκώθηκαν ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και την αστυνομική καταστολή! Τους ακολούθησαν με Γενική Απεργία και τεράστιες συγκεντρώσεις εκατομμυρίων οι εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Αυτή η κολοσιαία ενοποιημένη δύναμη φοιτητών-εργατών τώρα αγωνίζεται να ανατρέψει τον Πινιέρα, τον δεξιό νεο-φιλελεύθερο πρόεδρο της Χιλής που επέβαλε στρατιωτικό νόμο και διέταξε την αστυνομία να δολοφονήσει τουλάχιστον 20 φοιτητές και εργαζόμενους!

Με πορείες και καταλήψεις το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα οργανώνεται και αντιστέκεται στη χούντα Μητσοτάκη. Πρέπει να ξεσηκωθεί μαζί με τους εργαζομένους, όπως στη Χιλή, και να την ανατρέψει!

Για τη νίκη φοιτητών και εργατών απαιτείται μάξιμουμ ενότητα της πάλης, με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.  Για την ακύρωση και απόσυρση των νόμων και νομοσχεδίων της Κυβέρνησης, για τη συντριβή τής μνημονιακής λιτότητας φτώχειας και ανεργίας, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από ΕΕ και σοσιαλιστική κυβέρνηση εργαζομένων. – Αθήνα 30/10/2019

mlolos

Οικογένειες προσφύγων στο σιδηροδρομικό Σταθμός Λάρισας στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλη. Φωτό Μάριος Λώλος

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Την Πέμπτη το βράδυ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν το νομοσχέδιο που κυνικά ονομάστηκε «Περί Διεθνούς Προστασίας», που αφαιρεί ακόμη και τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από τους πρόσφυγες των πολέμων!

Μη-κυβερνητικές οργανώσεις κατηγόρησαν τη χούντα Μητσοτάκη ότι το νομοσχέδιο είναι σε αντίθεση ακόμη και με τη Χάρτα του ΟΕΕ και των διεθνών συνθηκών Ζυρίχης κλπ. σχετικά με τους πρόσφυγες πολέμων.

Η χούντα Μητσοστάκη επισημοποίησε τον κρατικό και κυβερνητικό ρατσισμό, όπως έχουν επιβάλλει οι ακροδεξιές κυβερνήσεις σε Πολωνία, Αυστρία, Κροατία, Ουγγαρία και ο φασίστας Σαλβίνι στην Ιταλία.

Ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά ψήφισαν αυτό το αντιδημοκρατικό ρατσιστικό τερατούργημα με τις ευλογίες της ΕΕ.  

Στη Βουλή ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικαλέστηκε “απειλή” της χώρας από τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Με το νέο νόμο οι πρόφυγες θα φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για γρήγορη απέλαση. Δεν θα έχουν δικαιώματα σε εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα και περίθαλψη και τους απαγορεύεται η εργασία. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s