► ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ – ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ!

► ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ & ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_5cb9

Από τη μαζική πορεία φοιτητών/τριών στην Αθήνα στις 8 Αυγούστου 2019 ενάντια στο νομοσχέδιο κατάργησης του Ακαδημαϊκού Ασύλου. Φωτό Ε.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Υποστηριχτών τής Διεθνούς  Επιτροπής  της 4ης  Διεθνούς

Η χούντα Μητσοτάκη με τις διαταγές ΕΕ-ΔΝΤ έχει εξαπολύσει κατά μέτωπο βίαιη ταξική επίθεση ενάντια στους φοιτητές/τριες, εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιούχους, πρόσφυγες και μετανάστες, για να επιβιώσουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες, οι επιχειρήσεις σπεκουλάτσιας και ο φαληρισμένος καπιταλισμός. Η αντιδραστική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει «αντιπολίτευση» για τα μάτια του κόσμου. 

Ο Μητσοτάκης σκοπεύει να επιβάλλει με τη βία των ΜΑΤ την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου, την εκδίωξη των φοιτητών/τριών με το «ν+2», δίδαχτρα σ’ όλες τις σχολές, συνεχείς μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης προς υγεία, παιδεία και πρόνοια, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και την πλήρη αναγνώριση των «κολλεγίων» ως ισότιμα με τα πανεπιστήμια. Στέγη και φαγητό έχουν γίνει πολυτέλεια για τους φοιτητές/τριες.

Στη Χιλή οι φοιτητές/τριες ξεσηκώθηκαν ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και την αστυνομική καταστολή! Τους ακολούθησαν με Γενική Απεργία και τεράστιες συγκεντρώσεις εκατομμυρίων οι εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Αυτή η κολοσιαία ενοποιημένη δύναμη φοιτητών-εργατών τώρα αγωνίζεται να ανατρέψει τον Πινιέρα, τον δεξιό νεο-φιλελεύθερο πρόεδρο της Χιλής που επέβαλε στρατιωτικό νόμο και διέταξε την αστυνομία να δολοφονήσει τουλάχιστον 20 φοιτητές και εργαζόμενους!

MARTIN BERNETTI 29:10

Από τις συγκρούσεις φοιτητών και νεολαίας με τις στρατιωτικές δυνάμεις και αστυνομία της Χιλής, την περασμένη Τρίτη 29/10 στο Σαντιάγκο. Φωτό Martin Bernetti.

Με πορείες και καταλήψεις το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα οργανώνεται και αντιστέκεται στη χούντα Μητσοτάκη. Πρέπει να ξεσηκωθεί μαζί με τους εργαζομένους, όπως στη Χιλή, και να την ανατρέψει!

Για τη νίκη φοιτητών και εργατών απαιτείται μάξιμουμ ενότητα της πάλης, με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.  Για την ακύρωση και απόσυρση των νόμων και νομοσχεδίων της Κυβέρνησης, για τη συντριβή της μνημονιακής λιτότητας φτώχειας και ανεργίας, για την ανατροπή της χούντας Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος για έξοδο από ΕΕ και σοσιαλιστική κυβέρνηση εργαζομένων. – Αθήνα 30/10/2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s